|
Kakov fotoaparat koristite|? |
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Автор | |
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako sto se odluciv jas zemi si canon a 620 na internet mozis da go najdis za 250-280 evra a od tuka da go kupis e 23000 so se ddv.
|
|
Parki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 06.Март.2006 Локација: New Zealand Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
iceage
Нов член Регистриран: 17.Април.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas bi ti go predlozil mojot aparat Sony T1 za 250evra, eve ti i link pa vidi dali ti se bendisuva. |
|
Мече
Сениор Регистриран: 21.Април.2006 Локација: Marshall Islands Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво за парите-околу 250-300 евра. Не ми е за професионална употреба. Дигитален секако. Второто не разбирам што значи.Големина не е важна |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Kakov aparat mislis da kupis: digitalen ili filmski?
- Kakov model bi zemal: so promenlivi objektivi ili integralen? - Dali bi sakal pomal i polesen za upotreba ili pogolem i pokompliciran? - Dali bi go zemal za profesionalna rabota ili ne? - Kolku pari mislis da potrosis? Zoran www.abcweddingproduction.com |
|
Мече
Сениор Регистриран: 21.Април.2006 Локација: Marshall Islands Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Планирам да купувам апарат сега за летото-но сеуште незнам каква марка да купам-Добронамерни форумџии каков предлог би ми дале?
|
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro.. ti frlaj pari za cvikeri, jas gi gledam so 'golo oko'
|
|
Andon
Група Регистриран: 27.Септември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za da ja vidis slikata vo 3D ti trebaat posebni cvikeri (ne zboram za onie crveno-sinite za 3d kino). Tie "cvikeri" ja drzat fotografijata na odredeno rastojanie od okoto, imaat nesto kako dvoen okular i davaat prostorno cuvstvo koga se gleda niz niv. Mnogu stara igracka... |
|
Andon
|
|
KoKi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne treba posebni cvikeri za ovaa rabota sto ja pisav gore!
|
|
Andon
Група Регистриран: 27.Септември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba posebni cvikeri za taa rabota:))
Изменето од Andon |
|
Andon
|
|
KoKi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro.. i nikoj li ne uspea da go vidi mojot primer kako 3d ?
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stanuva zbor za tehnika koja, barem edno vreme, se koristese od uvidnite ekipi za da se dobie pojasna slika na mestoto na nastanot (osobeno kaj soobracajki). Jas licno nemam videno kkoga koristele takvo nesto, no imam uceno za tehnikata. Go narekuvaat stereo fotografija i, da, bi trebalo pod odredeni uslovi (so opticki pomagala) da ovozmozuva 3d uvid vo situacijata. Prakticno stanuva zbor za emuliranje na coveckiot vid, pricinata poradi koja slikite neretko ne izleguvaat bas onaka kako sto gi gledame. So prefrlanje na situacijata vo edna leca, i edna fokusna tocka, 3d preodja vo 2d, pa morame da pribegnuvame na kompoziciski "trikovi" za slikite da ni imaat cuvstvo na dlabina. Stereo kamerata bi trebalo da bide lek za toa . Kako i da e, tie Sony-te spareni, ne ce da se istata rabota ;) |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma se! ne samo ti :)
|
|
KoKi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas, ili... ? |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |