|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 603604605606607 824> |
Автор | ||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Сте им ги смениле имињата, како и Грците во Егејска Македонија. Всушност како и Живков што им ги менувал имињата на Ромите и Турците во 80тите години на минатиот век. Сите станаа рисјани. Само Бургас останал Бургас. Изменето од Platenik - 30.Јануари.2010 во 19:09 |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
Александров
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
само имињата на турските места се сменети - повеќето во старите имиња- Бугарски во Пиринска Горна Џумаја- турски во Благоевград Свети Врач во Сандански Неврокоп - грчки во Гоце Делчев лошо ли е тоа ? Изменето од Александров - 30.Јануари.2010 во 19:11 |
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Мислиш во Пиринска Македонија и им се давале македонски имиња, а богами и ширум Бугарија. Од старите бугарски имиња јас го знам само Омуртаг. |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
Александров
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Аспарух - Аспарух е од иранско потекло Омуртаг Асен Персијан Тервел Крум - доста застапено во Макеоднија но мислам како Круме ги има и од поновите Колојан Борис ... сум сретнал луѓе со такви имиња инаку сите имиња кои се застапени во Макеоднија можеш и во Бугарија да ги најдеш и не заборавај барем 40% од македонците имаат презимиња кои им завршуваат на ЕВ или ОВ така да немаме скоро никаква разлика со Бугарите а и во Бугарија има некои со презимиња на СКИ попознати се Левски Раковски Пирински Изменето од Александров - 30.Јануари.2010 во 19:22 |
||||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Си го заборавил и Исперих? Демек името на општиот ни татко Аспарух... Исперих... Аларих...Германорих ... |
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Нормално е да е така, 2-3 милиона луѓе во Бугарија влечат македонски корени, само што повеќето се бугаризирани. Многу малку има луѓе со вистински бугарски имиња. Кога го спомнав Омуртаг, мислев на топоними. Борис има и во Германија и во Русија и во Србија, а и тие ли се Бугари? |
||||||
|
||||||
Александров
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
споменик на Хан Крум во Пловдив
хех ако се срамат од своето потекло зошто прават споменици од овој тип? |
||||||
Александров
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Борис е Бугарско име кое се проширило низ целиот свет барем 10% од Бугарите имаат имиња кои не се од словенско потекло - прото бугарско има и други топоними во Бугарија од овој тип Исперих Алфатар Тервел Дулово Безмер Кубрат Изменето од Македон - 30.Јануари.2010 во 22:53 |
||||||
Александров
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
тука ќе се поставува споменик на коњаник на Аспарух или пак Аспарух со неговите синови сеуште се дебатира за кого да биде
|
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ме изненади, ова не го знаев дека имате и град Исперух. Веројатно има уште некој друг, ама по се изгледа сите се сметени таму каде што се населиле Бугарите?! Неверувам дека има град со такво оргинално бугарско име некаде во Пириснка Македонија. Не ги преудицирам работите, немојте сега за инат да смените некои име и во Пиринска Македонија. |
||||||
|
||||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Да не забораваме дека и во Македонија имаме Кјпрјулју и Калканделен и Селфиџе и ...
И пак да се повторам немојте толку долги цитати на постови. Позабришете ги малку! |
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Нека ви стои вам, на Бугарите и бугаризираните. Ние во Македонија немаме ништо со тоа. |
||||||
|
||||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Оригиналното Горна Џумаја го напрајвме на Благоевград. Треба да го вратиме. |
||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Сигурен сум дека има по некој топоним, но ние не ги менувавме имињата. Останало нешто во наследство. На крајот на краиштата 5 века бевме под Турција и живеевем во сита држава, нели? |
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 603604605606607 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |