|
Нобелова награда за Барак Обама |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И покрај наградата, на Обама рејтингот му паѓа, Хилари Клинтон станала попопуларна од него.
А некое детенце му поставило малку незгодно прашање: Дете го прашало Обама: Зошто луѓето ве мразат? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e,koga sme vekje kaj nobel....mu predlagam na shvedskiot kral ( ako e do nego !)da vostanovi ushte edna kategorija na nobelaov nagrada.....za najgolema gluypost na drzavno nivo .....
ee,..togash ...veruvam deka nema da ne odmine...."djek potot"! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во тој случај , не верувам дека некој друг ќе може воопшто и да влезе во кругот за номинација
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Барак Обама и нобелова награда за МИР каков ВИЦ...
А уште поголем виц е истиот ден (случајно се разбира)Русите тестират ракета, тестирањето неуспешно а на небото се појавува чудна светлина , каква коинциденција просто да не поверуваш... |
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нормално дека ја заслужил или тек ќе ја заслужува а и ете не си ја ставил во џебот,
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesni se komentarite na ovaa tema. Se dobiva vpechatok deka Obama, so samoto toa shto beshe predlozhen, preku nokj stana negativna figura, a onie shto go predlozhile stanaa bezumnici. Interesno... Nikoj ne razmisluva ZOSHTO e napraveno seto toa "bezumie"? Nikoj ne se prashuva zarem navistina lugjeto koi ja dodeluvaat ovaa prestizhna nagrada nemaat gram mozok? Nikoj ne se obiduva da otkrie shto se krie zad ovoj chin koj od sekogash imal politichka pozadina so dolgorochni planovi i posledici? Polar Bear chepna tochno vo centarot, no od glasnoto potsmevanje i podigruvanje nikoj ne mu obrna vnimanie:
Изменето од Messenger - 23.Јануари.2010 во 01:31 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prvo mesi amerika e jaka drzava
ako taa smetala deka na obama nesmee da se dodeli nagrada, nemase da mu ja dodelat i obratno ako amerika saka obama da ja dobie, kje ja dobie nema tuka pravicnost vo svetot, nitu imalo i nitu mislam deka kje nema znaci na amerika i trebala taa smesna nagrada za covek pola godina na vrvot na politikata najzasluzen za svetskiot mir ps.... nemoze pticka da proleta bez da znae amerika, kamu pa nobelova Изменето од anakin - 23.Јануари.2010 во 01:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prochitaj go Polar Bear ushte ednash... toj pogodi tochno vo celta.
Evropjanite ne se bezumni. Na amerikancite istvremeno im udrija rampa, im dadoa kosh od 3 poeni, im podelija po edna lichna i im pokazhaa sreden prst, no taka ubavo nakiten i spakuvan shto ovie ne mozhea da napravat nishto drugo tuku da go primat celiot paket i da kazhat "Thank You very much". Genijalen diplomatski poteg. Stara angliska politichka shkola. Изменето од Messenger - 23.Јануари.2010 во 05:00 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу опасен потег Меси...
Ќе му се врати со лошо на Обама. Наградата беше дадена како предизвик - "еве, докажи дека ја заслужуваш". Но - нешто не се покажува дека ја заслужува. Пред некој ден прочитав една интересна анализа, и авторот вели: "времето во кое на Обама му беше доволно да каже - Не сум Буш - и да биде популарен, помина. Сега треба да видиме кој е тој." Проблемот е во тоа што не прави ништо различно од тие пред него. Во Ирак е најавено повлекувањето според планот кој всушност Буш го постави уште пред две години. Во Афганистан има дополнителни војници, без никаков јасен план што со нив, ниту пак до кога, а уште помалку што потоа. На внатрешен план - откако им даде пари на банките без претходно да постави услови во договорите, сега за да си го врати рејтингот им ги оданочува бонусите (откако лани, во тек на кризата земаа мулти-милионски бонуси, токму од државни пари). Предлогот за здравствена реформа нема никаква врска со тоа што го најавуваше во изборната програма - и е многу полош од претходниот систем, затоа што сега секој е обврзан да купи основно осигурување, кое во Америка за семејство изнесува барем 500 долари месечно. За многу семејства кои се над границата на бедност (односно, не им следува Medic-aid), 6000 долари годишно се премногу пари. Значи - ниту направи да биде здравството поефтино, ниту направи да биде подостапно, уште помалку го направи според канадскиот модел (кој е веројатно најдобрата опција)... Невработеноста останува на превисоко ниво - и идејата дека го намалиле бројот на отпуштања е апсурдна, затоа што самите бизнис аналитичари предвидуваа уште пред година дена дека интензивните отпуштања ќе траат до Октомври 2009-та, кога ќе се намалат, не заради мерки кои владата ги превзема, а затоа што ќе бидат отпуштени доволно вработени за да се консолидира финансиски индустријата. Така што - прашањето кое се наметнува е - што всушност направи во последниве година дена? |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu za toa govorev i istoto mislam deka sakashe da go kazhe Polar Bear.
So nagradata sakaa da go uslovat vo negovite idni postapki i politiki i damu pratat jasna poraka shto se ochekuva od nego! Nikakov drug poteg, tolku ednostaven i eftin, no istovremeno javen i znachaen ne mozhe da se najde za takva cel. Mnogu inteligentno izvedeno i Obama si zhivee so taa vrzulka okolu vratot sekoj den... |
|
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајкл Мур пред малку напиша на Твитер: May I suggest a 50-mile evacuation zone around Obama's Nobel Peace Prize?
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ma,...ushte edna treba da mu dadat!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе добие уште една кога ќе го потпише Киото протоколот, сигурно!
|
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |