IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Имендени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Имендени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
ahmar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 712
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahmar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 14:45
Originally posted by spiros spiros напиша:

Ориенталното Христијансво е чистото Христово, според Сведоштвото на Св.Апостоли Очевидци (кои се сите до еден Евреи) и не е воопшто умно оние кои своето верување го изградиле врз нивното сведоштво - без разлика дали се тоа на исток или запад - да се воздигаат дури и над ними и учењето кое тие го практицирале до последна капка крв, а никогаш недозволувајќи никој да им се поклонува ними, туку само на БОГА во ГОСПОДА Исуса Христа

Што зборуваш бре?! каква врска има ова со тоа што го реков.Ми цитираш ЕДЕН збор што сум кажал и почињаш да си правиш муабет сам со себе за сосема нешто шесто.

Originally posted by spiros spiros напиша:

Поради ОНОЈ во Срцето и Името Исусово, те сакам како брат а нељубезноста ти ја простувам.

каква нељубезност?! ако велам дека си многу нејасен и се инатиш со тоа,тоа не е тоа нељубезност туку факт.
али ок еве фала ти што си ми простил зашто очигледно нема резон со тебе да се прави муабет во иднина(освен ако не ме испровоцираш ептен).
Со среќа со твојот совршен ислам или што и да беше тоа.

Изменето од ahmar1 - 14.Јануари.2010 во 14:47
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 23:09
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Спирос, дали веруваш дека ништо не е случајно, па ни симболиката на имињата? Такви примери имаме во Стариот завет, но и во Новиот. Што мислиш за апостолот Петар (Кифа-камен)? Што му вели Исус околу поставувањето на темелите на црквата?

Ах Марија ...! 2 Петар: 1:19

Снегулка со Давидова Ѕвезда во срцето

Новинскиот артикал е денешен и денеска го читав на пауза, непосредно одкако мислев на тебе и твоите прашања, а неслучајно во срце ме погодува.

БОГ да те Благослови тебе - и сите луѓе - во Името и Срцето Исусово!

АМИН

п.с. Приметиго и преведиго името на истражувачот Martin Schneebeli, ...

п.п.с. Насловната страна беше Хаити ...

Изменето од spiros - 16.Јануари.2010 во 00:11
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,268 секунди.