|
Енергетски пијалоци... |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Мај.2009 во 12:22 |
Колку и дали воопшто ги употребувате, и што мислите за нив ... ???
Еве, за еден од тие напитоци...
Неколку германски покраини ја забраниле продажбата на Ред Бул Кола, затоа што во неа биле најдени траги од кокаин, јавува Дојче веле. Пијалакот е повлечен од продавниците, иако санитарните власти потврдиле дека не е штетен, но дека го крши законот за храна
Трагите од кокаин во енергетскиот напиток Ред Бул Кола биле откриени на германски институт за контрола на безбедноста на храната. Се претпоставува дека трагите се остатоци од растението кока, која е позната и како додаток на храната, но од која претходно се исцедени сите активни состојки на кокаинот. |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Staj mrtov glusec vo Red Bull da otstoi nekoj saat...pa vidi posle so ke se desi i sto zapravo se desava so covekoviot organizam koa se vnesuva vakvo nesto vo nego.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да не барам глувци...кажи шо се случува
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
go jade bukvalno.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исто се случува ако ставиш парче месо во кока кола.......пробај....
|
|
МИР со сите
|
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да! исто се случува и ако месото го ставиш во хлороводорона киселина, а неа ја имаш во зелудникот. а бе ајде!, да е коката некој нов пијалок ајде,и да се пишуваат вакви "клевети" ама , за сто години се чудам како преживеал светот со неа, и со слични кока пијалоци.и на цигарите пишува нешто , па сеуште се пушат , иакомтоа што е кажано е илустрирано и со убедливи слики од нејзините "благотворни" дејства.
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka se otrov vo limenka. bashka ne mi se potebni...
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цигарите не се штетни оти сите ги пушат????????.......бреее...аргументов обара с ногу...шо викаат комшиите од север......ти брееееее...за се да се кентрело... |
|
МИР со сите
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден пријател пиел ред бул со шток цела вечер....утредента ќе умреше..срцето му чукаше многу брзо, се препотуваше, се чувствуваше уморен, а не можеше да спие..многу лошо му беше..од тогаш се заколна....енергетски пијалок...НИКОГАШ ПОВЕЌЕ....
|
|
МИР со сите
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj shto sum sega, pijat energetski pijaloci kako sokche... im bile zdosadeni obichnite sokovi.... mene prvo mi se gadni, a vtoro kojznae shto nema vnatre iznastavano... |
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Напротви без кафе, кола и енергетски пијалок пред сесија не можам да се замислам....
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Енергетски пијалак и алкохол - опасна комбинација!
Мешањето на енергетските пијалаци со алкохол е популарно меѓу младите во светот, но тоа може да доведе до повисоки стапки на пијанство. Универзитетот од Флорида спроведен истражување кое опфати повеќе од 800 студенти кои ги напуштаат кафулињата и баровите помеѓу 22:00 и 03:00. Учесниците биле прашувани и тестирани за консумирањето и мешањето на алкохол со енергетски пијалак.
Истражувачите исто така откриле дека луѓето кои пиеле енергетски пијалак со алкохол не биле во состојба да возат автомобил, за разлика од оние кои пиеле чист алкохол. Кофеинот го намалува мамурлакот предизвикан од алкохол, но оваа состојба научниците соопштија дека води до ризично однесување. Јас тоа го знам ама и јас пием вотка со Редбул |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Докажано дека енергетските пијалаци се опасни
Само еден енергетски пијалак, предвиден за зголемување на издржливоста и подобрување на физичките способности, може да предизвика сериозен проблем на срцето. Студијата која ја спроведоа научниците од Универзитетот Аделаида во Австралија покажа дека луѓето мораат да внимаваат како ги консумираат овие пијалаци бидејќи тие предизвикуваат „значајни промени во организмот“, го зголемуваат крвниот притисок и ги намалуваат крвните садови со што настануваат проблеми со нивното функционирање. Тоа може да доведе до потенцијално сериозно загрозување и на она срце кое е здраво и е во форма, пишува австралискиот портал News, цитирајќи го авторот на студијата, докторот Скот Вилоуби. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
martin_78
Нов член Регистриран: 05.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dalimisiti deka energeckite pijalaci red bul guarana e dobri za zdravjeto,
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |