IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 185186187188189 295>
Автор
Порака
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2010 во 18:17
Мицов, ми обадиа дека денес во МК е Стефановзадоволство

да почастишнамигнување
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 19:11

Фотографија и битието

За тие што нема да го сфатат текстот...одговорот лежи на дното од колумната....намигнување
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 19:17
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Фотографија и битието

За тие што нема да го сфатат текстот...одговорот лежи на дното од колумната....намигнување
Јак текст ама и СДСМ треба да го врати имотот од ЦК на КПМ или нееее
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 19:19
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Секој треба да си врати тоа што не е негово...или што не го заслужува....намигнување

ПС. добро е што си го сфатил текстот...среќа
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 19:42
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Секој треба да си врати тоа што не е негово...или што не го заслужува....намигнување

ПС. добро е што си го сфатил текстот...среќа
а ми текна како на голем,иако оваа мало човече ми е како зошто глуми екперт а од неговите совети го менавме уставот кој тој го напиша
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 19:46

... а ми текна како на голем,иако оваа мало човече ми е како зошто глуми екперт а од неговите совети го менавме уставот кој тој го напиша

Не дека мене ми се допаѓа....ама знае понекогаш да си ги каже на место работите...баш фајтерски.....намигнување
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 12:06

Ај малце и јас да отворам душа...!!! 

Добро е, преживеавме, сега 2010 ќе биде ко легендарната турнеја на Рибља Чорба - ко преживи - причаче! Преживеаните имаат право уста да не затворат, па макар и со говорни маани да биле. Имате право за празнициве да одлепите ко инфлацијата што не очекува, од евн, преку топлификација, надразнето елктрифицирани и не се секирајте, медиумите нема да ве шупчат претерано со астрални проекции на дивергации со конјукција на апликативноста за тоа кој е крив за поскапувањето, оти ќе се тапацираат со реклами од дотичните фирми и новинарска ќутенка.

Евн е амнестирана, топлификација е помилувана, светата инквизиција наречена регулаторна комисија чие седиште се наоѓа во некој секси-шоп полн со фалусни играчки донесува еротизирани и пенетрирачки одлуки за џебот наш распартален ко камењарка на кеј. Го земаат најголемиот дилдо, го уклучуваат на вибрација и нежно на увце ти велат - наведни се...ајајај...а вазелин ? Вазелин работи на снимање на новиот филм на Мичо Манчијевски - Големата Реклама - за билбордите кои по пат ги редел Александар до Индија и Египет, за кои сега во истата традиција родоначалникот на центро без давачки и остали карики ги реди наоколу и патем им го бричи мозокот на новинарите под наслов - ние ве заебаваме - вие пишувајте. Ги поштуем, секој кој те тера ококорен да гледаш во билборд додека неостено ти прави преглед на простата, заслужува мој респекат. Олабајте се и уживајте легнати на бокс, отворени сме 8 сантима.

И натаму ќе има сиромашни и по некој кој ќе штрајкува со глад и ништо нема да се смени, но и опозиција која се раситнува за да се обедини не ми е јасна, полека, па кај брзате? Радио Бран вика 2010 ќе биде година на есдеот. Што значи тоа? Ќе им ги кинете нервите на вмровците на пресови или живцоите ќе им ги ослабуете пеејќи Коце Береберот? Може суруш преку Кочо ќе пушти некој грант, па ќе има некоја нова кампања за јавна куќа на плоштадот што ќе биде сигурно сериозен удар по рејтингот на чедно невините чеда вемеровски. А сериозна идеја која ќе ги привелече гласачите?

2010 може да биде нивна, ако престанат да се занимаваат со власта и почнат да се занимаваат со оние кои треба да ги изберат - народот, гарантисам успех на следните избори, али додека се работи да се удовољат барањата на елитите кои си ги насадија па накриво им пораснаа, јоктур бурек. Може да ме изнаенадат со Роко Зигфреди ако дојде да помогне со кампањата за рушење на власта со буздован во рака - радикално само, радикално...!

Но њу јир е главна шема и за полтичка забава... одлука је пала - вмровци на скопски плоштад, есдеовци на кумновски, едни на Звонко Богдан - други да даунлодираат клипот со Северина каде за диксавери ченел ја пее песната - чирибирибела Маре моја колика је рупа моја - одох у маринеееееееее... Ма може она да задоволи цело Куманово, интелектуално, свакако, сосе чланство, кога го издража пиво фест и прилепчани, за балканската уметница скај из д лимит, важно да ја шириме културата. Министерката Бетка да ја пратиме да ниже тутун, Цеца да ни биде културолошка министерка и Северницата њен аџутант, ... Со доволно пиво, на овој народ ништо не му треба повеќе. Ај, догодина може и Азис со Боки ќе настапат за дочек, али после тоа пенетрисаме у ЕУ и нато преку ноч. Грците има со раширени раце и дигнат...морал да не пречекаат како на цртежите на нивните вазни од Тасос и Лезбос. Но тоа е веќе високолутуролошка политика без меридијани и со вишок на презервативи, а јас би останал на локално ниво.

Мртв во 2010 да се санира и да одвои еден спрат, како еминентна јавна куќа, за комшиките од кеј, ред е нали и да сними нова серија, т.е. да ја купи франшизата за Бранко Коцкица, па Коце да ни ја пее на плоштад: Во светот има едно царство - во него царува Бра...другарство...
А ми рекоа не седнуј да пишеш колумна со кувано вино покрај тебе, особено ВО тебе, затоа на крај ... среќна нова...бенг бенг бенг...преку мостот од петка на шеска, од фразата - нова година, ми збоктиса општата шопинг и факинг хистерија ко да е 2012, сите треба да земете по еден дијазепам на ден до втори јануари...дај олабавете и уживајте! Што ви стана, бре, луѓе?

текстот е преземен од дневниот весник Вечер....

Изменето од NRGMKD - 15.Јануари.2010 во 12:07
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 22:50
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Барав по форумот каде да ја изразам болката од работите што ми се случуваат на сопствена кожа,а се поврзани со историјата наша Македонска.Ете одлучив овде да напишам некој ред кај ВМРО или уште како сакате да го прикажете во неговите форми на менување во Историјата,па некогаш веројатно и за денешните ВМРО-а посебно ДПМНЕ ќе пишува на свој сопствен начин.
Но да не должам ,само би рекол дека сите превирања и неможноста за опстојување на вистинска Македонска држава си има во проблемите на самите оние кои учествувале во создавањето на таа држава се бореле за незе,но и битно е прашањето од кого биле помагани за после да враќаат одредени услуги. Еве што мислам,кратко мојот родител страдал за оваа земја и во поновата историја ќе биде внесен како човек кој лежел во затвор за македонските идеи,јас бев воспитуван во тој дух и како Македонски патриот си ја сакам оваа земја,па мислам дека и работам како Македонец за сите работи во мојата земја кои ќе придонесат во подобар развој на незе,затоа што да се разбереме она што го дискутираме од историјата не биле само настани попусто направени,тие имале одредена цел,но ете начинот на таквите превирања не следи и денес,јас како граѓанин на оваа земја го изгубив работното место,баш токму од дејноста на ВМРО,во овој случај ДПМНЕ и за да биде апсурдот поголем местото го зазеде завршена студентка од Б,лгарија,која знеме дека за да добие диплома мора да се пише б,лгрка,па сега да работи во образовна институција и да предава на нашите деца,а образована во блгарска држава која не ни признава ништо наше од диплома па натаму.
Значи еве ви директни случувања поврзани со една партија која се декларира како наследник на едно свето ВМРо,па сега проценете какви прикаски ќе се опишуваат во иднина ,ако останеме да битисувама како Македонци.

А ке ти смета ако има српска путовница
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 12:10

[QUOTE=Gorazd777] Барав по форумот каде да ја изразам болката од работите што ми се случуваат на сопствена кожа,а се поврзани со историјата наша Македонска.Ете одлучив овде да напишам некој ред кај ВМРО или уште како сакате да го прикажете во неговите форми на менување во Историјата,па некогаш веројатно и за денешните ВМРО-а посебно ДПМНЕ ќе пишува на свој сопствен начин.
Но да не должам ,само би рекол дека сите превирања и неможноста за опстојување на вистинска Македонска држава си има во проблемите на самите оние кои учествувале во создавањето на таа држава се бореле за незе,но и битно е прашањето од кого биле помагани за после да враќаат одредени услуги. Еве што мислам,кратко мојот родител страдал за оваа земја и во поновата историја ќе биде внесен како човек кој лежел во затвор за македонските идеи,јас бев воспитуван во тој дух и како Македонски патриот си ја сакам оваа земја,па мислам дека и работам како Македонец за сите работи во мојата земја кои ќе придонесат во подобар развој на незе,затоа што да се разбереме она што го дискутираме од историјата не биле само настани попусто направени,тие имале одредена цел,но ете начинот на таквите превирања не следи и денес,јас како граѓанин на оваа земја го изгубив работното место,баш токму од дејноста на ВМРО,во овој случај ДПМНЕ и за да биде апсурдот поголем местото го зазеде завршена студентка од Б,лгарија,која знеме дека за да добие диплома мора да се пише б,лгрка,па сега да работи во образовна институција и да предава на нашите деца,а образована во блгарска држава која не ни признава ништо наше од диплома па натаму.
Значи еве ви директни случувања поврзани со една партија која се декларира како наследник на едно свето ВМРо,па сега проценете какви прикаски ќе се опишуваат во иднина ,ако останеме да битисувама како Македонци.

А ке ти смета ако има српска путовница [/QUOTE
Дали ти е ова драпеш.или ценето мислење?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 18:00

Ако зборуваме за некаков лидер на балканот,би рекол дека само Турција ја има таа способност.

Е сега се кажа... Ти изгледа гледаш Ѓумуш а...???    
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 22:34
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

[QUOTE=Gorazd777] Барав по форумот каде да ја изразам болката од работите што ми се случуваат на сопствена кожа,а се поврзани со историјата наша Македонска.Ете одлучив овде да напишам некој ред кај ВМРО или уште како сакате да го прикажете во неговите форми на менување во Историјата,па некогаш веројатно и за денешните ВМРО-а посебно ДПМНЕ ќе пишува на свој сопствен начин.

А ке ти смета ако има српска путовница [/QUOTE
Дали ти е ова драпеш.или ценето мислење?
Како прво ако студураш во бугарија не значи дека треба да се пишиш бугарин.И твојата мака ја делело и моето семејство,но вакви етикети мислам дека не се на место.Зошто нема проблем што нашите места се зафатени од рамковните.Тие дома седат и плата земаат.Или секогаш други ни се криви.

А инаку овие вмро-овци а и сите од 1990 година немат никаква врска со историското ВМОРО,ни идеали ни патриотизам.

мислам дека се разбравме

Изменето од mungos80 - 17.Јануари.2010 во 22:35
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 22:37
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Ако зборуваме за некаков лидер на балканот,би рекол дека само Турција ја има таа способност.

Јок следам светска политика.А ако некој незнае нека види каков углед има Турција во светот.
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 10:24

Turkey e n-1 za tebe delija koj e lider na balkanot
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 12:04
Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

Turkey e n-1 za tebe delija koj e lider na balkanot

Зарем незнаш?! Има само еден небесен народ! Така ли е Делија?
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 185186187188189 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.