|
Nikon D300S |
Внеси реплика |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Август.2009 во 06:41 |
Izleze Nikon D300S so HD video opcija i nekolku tehnichki podobruvanja vo odnos na D300.
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HD Video...
Da, sakam video od Nikon DX camera. But PLEASE NONE or MINIMAL rolling sh*tter !!! Pozdrav Igor |
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E mnogu sakas :) |
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само во таа насока каде што сакам да оди, новиот D300 не се подобрил воопшто.
CMOS-от на сони/никон има слична S/N карактеристика како тој на канон од пред 5 години што го вградија во легендарниот 20D. Само додаваат пиксели и на 3200 осетливост остануваат шврљи. Баш ме интересира backlight сензорите дали реално ќе извадат чекор повеќе во осетливост или пак ќе се "вадат" со подобрен алгоритам за мачкање шум. САКАМЕ ДА ГИ ВИДИМЕ ПЕРФОРМАНСИТЕ НА D3 ОД DX СЕНЗОР!!!!!! |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eden den verojatno kje bide i toa... Samo togash D3 kje bide neshto drugo... i taka toa odi vo nedogled. |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dokolku ne vi treba video opcijata na D300s vi preporachuvam da ne go kupuvate.
Изменето од Zoran K - 06.Јануари.2010 во 16:47 |
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене искрено, длабоко во срцето, видео опцијата, ми треба најмалку на белиов свет... Златна Д300. Уффффф мераци. Иако бројкиве не ми се некако на место. Зошто би било различно (полошо) ако се друго е исто?
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravo da ti kazham i mene mi e toa mnogu chudno. Zoshto video opcijata bi gi rasipala karakteristikite na odnosot signal/shum?
Vo sekoj sluchaj, morame da ostaneme dosledni na sledenjeto podatoci od ista laboratorija za site foto kameri. Ako napravile nekoja greshka (shto ne mi se veruva) togash kje se doznae za toa. |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |