IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Nikon D300S
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Nikon D300S

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Nikon D300S
    Испратена: 02.Август.2009 во 06:41
Izleze Nikon D300S so HD video opcija i nekolku tehnichki podobruvanja vo odnos na D300.
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2009 во 21:29
HD Video...

Da, sakam video od Nikon DX camera.

But PLEASE NONE or MINIMAL rolling sh*tter !!! голема%20насмевка

Pozdrav

Igor
Кон врв
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 01:12
Originally posted by Igor-T Igor-T напиша:

HD Video...Da, sakam video od Nikon DX camera.But PLEASE NONE or MINIMAL rolling sh*tter !!! голема%20насмевкаPozdravIgor

E mnogu sakas :)
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 03:07
Само во таа насока каде што сакам да оди, новиот D300 не се подобрил воопшто.
CMOS-от на сони/никон има слична S/N карактеристика како тој на канон од пред 5 години што го вградија во легендарниот 20D. Само додаваат пиксели и на 3200 осетливост остануваат шврљи. Баш ме интересира backlight сензорите дали реално ќе извадат чекор повеќе во осетливост или пак ќе се "вадат" со подобрен алгоритам за мачкање шум.
САКАМЕ ДА ГИ ВИДИМЕ ПЕРФОРМАНСИТЕ НА D3 ОД DX СЕНЗОР!!!!!!
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 18:27
Originally posted by hypertech hypertech напиша:

САКАМЕ ДА ГИ ВИДИМЕ ПЕРФОРМАНСИТЕ НА D3 ОД DX СЕНЗОР!!!!!!

Eden den verojatno kje bide i toa...

Samo togash D3 kje bide neshto drugo... i taka toa odi vo nedogled.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2010 во 16:44
Dokolku ne vi treba video opcijata na D300s vi preporachuvam da ne go kupuvate.

Изменето од Zoran K - 06.Јануари.2010 во 16:47
Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2010 во 17:56
Мене искрено, длабоко во срцето, видео опцијата, ми треба најмалку на белиов свет... Златна Д300. Уффффф мераци. Иако бројкиве не ми се некако на место. Зошто би било различно (полошо) ако се друго е исто?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2010 во 19:59
Pravo da ti kazham i mene mi e toa mnogu chudno. Zoshto video opcijata bi gi rasipala karakteristikite na odnosot signal/shum?

Vo sekoj sluchaj, morame da ostaneme dosledni na sledenjeto podatoci od ista laboratorija za site foto kameri. Ako napravile nekoja greshka (shto ne mi se veruva) togash kje se doznae za toa.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.