|
Кокос |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
немам бе........
|
||
МИР со сите
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo Singapur i Filipinite cestopati na ulica mozete da si kupite razladen zelen kokos(imka povece kokosova voda vo nego) kako osvezitelen pijalak |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ova e vekje nesto...umrev, so nozot i so tolcnikot odozgora sum go otvarala |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zatoa na prethodnata strana gi postirav linkovite kon video klipovite: Отворање на кокос - видео (на англиски) - објаснувањето е околу 0:50ta секунда. Вадење кокосова вода без кршење Изменето од Majkl - 05.Април.2009 во 09:58 |
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mmmmmmm go obozavam
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Didi
Сениор Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go sakam kokosot i go ima niz poveketo marketi ...vo Vero....posebno go obozavam mlekoto od kokos vo limenka |
||
Srekata vo tvojot zhivot zavisi od ubavinita na tvoite misli....
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mlekoto od kokos vo limenka e okolu 90 den. no mozete i samite da go napravite za poeftino. Vi treba: - 1 kokosov orev, vo TEDIKO go prodavaat za 40den(parce). - 2-3 casi voda(zavisno od prostorot vo blenderot) - blender mashina - 2-3 kesicki vanilin seker(po zelba) - 1-2 supeni lazici rum (po zelba) Mesoto od kokosot iscistete go od luspata(za otvoranje na orevot, dzirni video-linkot pogore). Iseckajte go beloto kokosovo meso na pomali parcinja i stavete gi vo blenderot zaedno so vodata i ostanatite sostojki. Zatvorete go kapakot i vklucete go blenderot. Melete nekolku minuti, ako treba pravete pauzi na 2-3 minuti dokolku blenderot se zagreva brzo. Taka 2-3 pati... Tecnosta propasirajte ja t.e. procedeta ja i imate belo kokosovo mleko vo edniot sad, a vo drugiot mokro kokosovo brasno koe mozete da go iskoristite kako fil za nekoi kolaci i torti. Mlekoto ima svoi mrsnotii no bez holesterol, a ima svojsto i da se peni pa e dobra zamena za vo kapucino namesto obicno mleko. Inaku, receptava samiot ja proveriv, stvarno funkcionira... Mlekoto dobieno so melenje na kokosovata vnatresnost treba da izgleda vaka: Изменето од Majkl - 27.Април.2009 во 18:44 |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А доколку сакате да направите кокосов крем, додадете 1-2 лажици арарот(Густин) во добиеното кокосово млеко и варете кратко дур да проврие и додадете неколку лажици шеќер.
Кремот може да го искористите и како сос за прелевање на палачинки и слични десерти. |
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu odvratno mi mirisa
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има повеќе видови на кокос. Некои имаат мошне слатка кокосова вода во себе, другите пак благо солено блуткава(на пр. таа во Тедико што ја купив). Но и едните и другите можат да се пијат.
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во скопското VERO 2 од неодамна може да се купи и кокосова слатка павлака или кокосов крем, само што не е многу ефтина, околу 110 денари за 250ml мал тетрапак. Овој кокосов крем се користи како за слатки така и за солени работи во ориенталната, индијската и карипската кујна. Погоден е за вегетаријанци но и за вегани. Производот не содржи глутен(т.е. оние кои се алергични на глутен можат слободно да го користат).
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го поднесувам
|
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам колку ти е фино да ме зезаш...ама...сварно го мрзам кокосот |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |