|
Скандал на хирургија |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
dimigor
Сениор Регистриран: 02.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Јануари.2010 во 20:53 |
Неодамна излегоа слики на Facebook од две докторки кои се сликаат насмеани,а позади нив лежи онесвестен пациент.Може веќе сте запознаени...а ако не.., еве видео од случката:
Скандал на Хирургија на 31.12 Ме интересира дали мислите дека ова е крајно непрофесионално од страна на медицинскиот персонал или не е ништо страшно и нетреба толку галама да се дига околу ова! |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Страшна работа .
Прво нека се засрамат двете медицински лица што дозволиле онакво нешто да направат и да си ја девалвираат професијата.
Исто и срамота за девојчето што дозволило да биде во онаа ситуација,а најголема срамота за родителите нејзини.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па медицината во државава е на прилично ниско ниво-не ме чуди ова воопшто,а и не е ништо толку страшно-далеку пострашно е тоа што млади здрави жени умираат на пораѓај и после од сепса како да е ова 13ти век и никој не сноси одговорност.Ова е да неречам п****н дим во споредба со другите работи што се дешаваат со нашето така наречено здравство
|
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не само што е непрофесионално туку е катастрофа на непрофесионалност и бесчувствителност. Прво, тие биле на работа, а не на прослава за да се сликаат. Второ, и ако се сликале, изборот на амбиентот е катастрофален. Ми личи дури како да е намерно избран (морбидно нели?), или сите што биле таму биле пијани. Трето, кога веќе ја виделе сликата со несреќницата во кадар, можеле да ја избришат и никому ништо. А имале шанса да приметат, оти направиле повеќе од една слика. И на крај, кој таков ги терал да ги ставаат на Фејсбук, кој и онака е катастрофален кога станува збор за приватност (чекам само кога некој ќе ги тужи). Што интересно има да се види на таа слика, за да се публикува? Ова е не само непрофесионално, туку покажува и крајна немарност и злоупотреба на работно место, затоа што имале повеќекратна шанса да ја поправат грешката. Одземање на лиценцата е мала казна. |
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тимот на модни критичари коментира за изборот на гардероба што девојката, која лежи полумртва у позадина,го направила за новогодишната ноќ
Боже мој............ццццццццццццццццц..........каде е ЧОВЕЧКОТО во луѓево чиј избор бил ХУМАНА ПРОФЕСИЈА |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bruka....krajno nedolichno odnesuvanje...zaprepastuvachki....!
Doktorkata ja poznavam lichno,se namachi da dojde do rabotnoto mesto ,ama ne se potrudi da si go zadrzi istoto,smetam deka za vakov odnos lekarskata komora treba da predlozi trajno odzemanje na licencata za rabota. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lele majkoooo pa uste i se smee na pacient, planeta pevalja ja napraj, fantom... Boze...
Ovaa treba em paricno da se kazni,em da i se odzemi rab mesto,em da i se dade "odlicna" preporaka.. Ziv sram... |
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....аууу ја ова во затвор би ги пратила а не парично да ги казнам или лиценцата да им ја одземам...
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A1:
05.01.2010 16:19
Отказ за едната од лекарките од Ургентниот клинички центар чии скандалозни фотографии беа објавени на „Фејсбук“. Втората лекарка на фотографијата воопшто не работела на Клинички центар.
Браво за министерот, вака се реагира на безобразлук. Сега дотичните може да си купат по едно нивиче и да закупат по една тезга на пазар.
За да се дотера оваа работа до крај, треба сега девојката на носила да ја тужи болницата за нарушување на приватноста и повреда на доверливоста на податоците. А болницата пак, треба да ја тужи докторката, и да ја соголат до гола кожа, да не може дваесет години да се освести што ја снашло.
Ѓубриња арогантни ...
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledav i se cudev. OSnovniot kodeks za odnesuvanje koj sto treba i bez dago procitaat da go znaat-tie ne go znaat.Jas ovie samo goli na plostad bi gi pustila i bi gi slikala.
PS celosno se slozuvam so Polar Bear Изменето од La Ninja - 05.Јануари.2010 во 17:56 |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a se znae li nesto za pacientkata?
site samo zboruvate za glupai sliki, dokolu e samo skandal NA hirurgija, a ne skandal ZARADI hirurgija, ne gleam nikakov problem - osven so dioptrite na tipacot sto si ja stavil slikata, mozda da mu gi pozajmam cvikerite |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
затвор и никогаш повеќе како доктор и сестра да не работат.оваа е срам невиден
Изменето од mungos80 - 05.Јануари.2010 во 19:29 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |