|
Aнтички или словенски? |
Внеси реплика | страница <1 5051525354 74> |
Автор | ||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е , никој денес жив човек неможе да биде Антички , ама баш никој , а инаку сите , па и словените ( доколку останале генетски “ чисти “ ) имаа корени од Антиката , а со самото тоа и Бугарите ја делата истата судбина со нас ( поздрав Бугари ) Значи , дали сме Антички или Словени не е тема за сериозни и малку од малку интелигентни луѓе. И ова колега , смееш да копаш и смееш да се декларираш како Македонец , тоа не е забрането , проблеми се создаваат само кога меѓу себе комуницираме со нешто што се нарекува “ од групата словенски јазици “. Ти научи грчки , општи на грчки и ќе немаш проблем да бидеш Македонец , па дури и антички . Изменето од eptendosadno - 27.Декември.2009 во 12:18 |
||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колега а ако научам шпански
Апсурдна ти е тезата за јазикот на народите. Идентитетот на еден народ не е само јазикот,има и верување,етнологија,обичаии и др.работи. |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа не е моја теза , тоа е нешто реално , реален критериум кој што се практикува во моментов . Направи екперимент , зборувај грчки ( пред француски , британски ... политичари ) и ќе се увериш дека воопшто не е забрането да бидеш Македонец . |
||
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ги мешаш работите а ако пред нив зборам бугарски што ќе сум |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Велиш било политика ? Незнам , збори им бугарски , ќе дознаеш |
||
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ха ха е сега ме насмеа.Значи ако зборам грчки ќе знат дека сум македонец а ако зборам бугарски ќе знат дека сум бугарин.А ако случајно прозборам влашки одма римјнин ќе ме направат
|
||
|
||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па самиот кажа дека политиката а не генетичарите ти го определуваат идентитетот . Па од таму и фактот доколку им кажеш на Французите и Британците дека си Македонец , на грчки , нема да имаат барање да преговараш со Грците |
||
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jaс реков дека твојата теза е политичка а погоре напишав што се содржи еден идентитет.
Значи јазик,писменост,обичаи,вера,верувања. освен историјата важна е и етнологијата,лингвистиката на едно племе кое со новите одредби станало народ односно нација |
||
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
од Бигорскиот манастир:
|
||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сум 99% сигурен дека тоа не е фрескосано пред 1766 год. , и сметам дека фреската е комбинација , знак на симбиоза на две етнички обележја , кирилицата ( словенска ) и римјаните . Изменето од Boogie - 29.Декември.2009 во 17:34 |
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не эаборавиме дека Бугарите тогаш не постојат |
||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислиш не постојат како етничка заедница Бугари ? Инаку , зашто е тоа кирилица , мене воопшто не ми личи на неа . |
||
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.srpskadijaspora.info/inc/cirilica.asp?id=5081 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема лабаво
|
||
Внеси реплика | страница <1 5051525354 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |