|
Дали има противречности во библијата? |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | ||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koj ja napishal biblijata????? |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ДУХОТ БОЖЈИ преку БОЖЈИ луѓе , кои за СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА дале сè! |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Biblijata e kniga koja gi porazuva genijalnite umovi i gi sveduva da ja priznaat nejzinata mudrot, koja so svojata sodrzina gi plenuva nivnite srca i gi preporoduva za nov zivot-ispolnet so radost,mir o zadovolstvo. Taa , isto taka, gi prosvetuva umovite na prostite i nevestite vo znaenjeto i gi vozdignuva so svojata duhovna sodrzina, nad sekoja covecka mudrost. Koga taa se prifaka so vera gi vozdignuva moralnite vrednosti na narodite i posdincite i gi menuva mislite, srcata i custvata, koi do migot na prifakanjeto na istata,se so gresni nameri, sprotistaveni na nejzinata volja. Biblijata moze da gi napravi zlostornicite - cesni; samopravednite i sebicnite - ponizni; nepoleznite vo opstestvoto - polezni; otpadnicite so nizok moral- moralni. Biblijata ja imaa taa mok zaradi vdahnovenosta na Svetiot Duh vo nejzinata poraka.. Od prvata strana do poslednata Avtorot na Biblijata e Bog.Taa e pisuvana od luge, koi ziveele sveto i veruvale vo Bozjite otkrovenija, koi vo tekot na coveckata istorija gi profatile i zapisale kako siguren dokaz na Bozjoto postoenje i Negovata sovrsena Mudrost. Glavnata tema Biblijata e doaganjeto na Isus Hristos na zemjata i Negovata zrtva na Golgota. Se toa sto e napraveno na Golgota - preku Negovata smrt na krst - e za da go otkupi gresnoto covestvo od negovite grevovi i da mu ovozmozi preku vera vo Bozjiot Sin, da postigne vecen zivot. Zasto Bog tolku go vozljubi svetot, sto Go dade Svojot Edinoroden Sin, ta sekoj,koj veruva vo Nego, da ne zagine, tuku da ima vecen zivot[Jovan 3,16]. Spasenieto sto go dava Bog e vrz osnova na Negovata neiskazana ljubov i milost kon covestvoto. Zasto po blagodet ste spaseni, preku verata, i toa ne e od vas samite - toa e Bozji dar![Efesjanite 2,8]. Citajte ja Biblijata vnimatelno i so razmisluvanje i zivejte spored nejzinite duhovni poraki, a Bog e Onoj Koj ke go zavrsi zapocnatoto delo vo vas. Nemu slava, cest i vlast od sega i doveka. Amin! |
||||
www.myspace.com/sblagoj
|
||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zarem toaa vi preci li iili ne sakate da se znae vistinata, |
||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
site bozji knigii se preku arhangle gabril , no te prasaa koj ja naspisal biblijata i koi se tie bozji lugee, ovaa biblija sto ja imaame e pisuvana vo 1 vek i 2 vek posle isus ako e od duhot bozji ne bi trebalo da imaa tolku golemi protiv recnostii ,, neznam kolku me razbirate |
||||
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Templariuse, си го болдирал зборот луѓе ... ?Дали имаш проблем и со тие луѓе кои што сè дале за Суштината БОЖЈА, за Вистината БОЖЈА, за ХРИСТА? Луѓе кои - одкако Го примиле БОЖЈИОТ ДУХ - никогаш никому и под ниедни услови не пролиле нити една единствена капка крв? |
||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
el_kevser, противречностите се поради духовната слепост на читателите, но за БОГА во Христа, воопшто нема противречности! Живиот БОГ секогаш кога комуницира со творевината (во неа припаѓаат дури и Ангелите како што е и мошне важниот Архангел Гаврил) ТОЈ тоа го прави преку Своето Живо СЛОВО (ДАВАР, ЛОГОС), Кое е Мостот помеѓу творевината и Творецот и е во Творецот и во творбата! Тоа БОЖЈЕ СЛОВО е поважно од секој Ангел, секој Пророк, секој Апостол, секоја Книга, ... поважно дури и 40те Пророци и Апостоли преку кои ТОЈ ја вдахна Библијата, која прекрасно сведочи за Суштината на Вистината (Живиот БОГ во Христа)! Изменето од spiros - 27.Декември.2009 во 20:22 |
||||
||||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koj nasol da mi zborvat za prtiurecnosti u Biblijata spolaj Tiiiiiii
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
dobro toee tvoe razmisluvaanjee ti tvrdis deka nemaa prtivrecnostii ,jas ti tvrdam deka ima i ti iznesuvam bibliski citati jas ne gi izmisluvam tie otvori biblija i realzirajgi tiee citati sto ti prativ. tie protivrecnosti i dokazimi deka nese prtivrecni, i poftorno ke recam bozja kniga neama ptorivreceie zs bog e sovrsen kako sto velis a vo biblijata s e srekavame so mnogu protivrecie, evee dali mozes da gi analiziraas ti ovie citati sto ke ti pratam,, i dokazimi deka nee taka mozebi jas gresamm , evagelie spored matej 27,32, kade veli; А на излегување сретнаа човек Киринеец, по име Симон, и го принудија да Му го носи крстот spored luka 23,,26, veli; И кога Го поведоа, го фатија некој си Симон Киринеец, кој се враќаше од поле, па врз него го ставија крстот, за да го носи по Исуса spored jovan,19,,17, veli; Тогаш им го предаде за да биде распнат. Тогаш Го зедоа Исуса. 17 А Тој, носејќи го Својот крст, излезе на местото наречено Лобно, а на еврејски Голгота; 18 каде Го распнаа, и со Него други двајца, од едната и од другата страна, а Исуса во средина. ;; kako ti ovaa go analiziraass;; spiros, ovie se tri teksta na ist nastan zarem nee taka , ako ne popravime , ti poveke si upaten, vo dvata teksta na matej i luka oni tvrda spored citato deka krstot go nosel nekoj simon kirinaec, , zarem nee taka spiros, dodeka vo evagelieto na jovan se govori i ima poinakvo znacenje on tvrdi deka krstot go nosel samiot isus,, zarem nee taka spirose, ako nee ti dokazimi deka nee taka mozebi jas neznam da citam , ovie se prtivrecni sodrzinii ,, mozebi jas imam duhovna spepsot ; pa bi te zamolil ti mene da mi go objaznis ovaa , biddiiki ti duhovno gi svakas vrednostite, |
||||
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vistinata ja znaeme i Verosipoved ne e mesto za otvaranje blogovi, tuku za diskusii megju chlenovite. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zarem ovaa nee diskusija so spiross vo vrska so toa sto go prasuvam
|
||||
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Гледаш ел-кевсер, тебе и на другите на кои им е поважна буквата од суштината, ви служи Библијата да не и поверувате на Вистината, додека кај блажените тоа не е така, бидејќи веруваат на Спасителот и преку верата во Него се спасуваат! Денот доаѓа кога сите ќе ја видат СОВРШЕНАТА ВИСТИНА, дури и тие што ја прободеа! |
||||
||||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Нема противречности во Словото Божјо! Заради нашата сопствена ограниченост многу работи не ги согледуваме. Мене тоа лично ми се случувало, па и сега ми се случува. Понекогаш ми се чини дека во некои работи нема смисла, ама ако подлабоко размислам или побарам... сфаќам дека се што е во Словото е со причина.
|
||||
Вера, надеж, љубов
|
||||
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |