IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Секс и психотерапија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаСекс и психотерапија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
Автор
Порака
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:27
Дик...овде полно психијатри имало бре...полно ниско квалитетни психоанализи...јас мислев дека ќе покажете повеќе сочувство, дека ќе кажете дека била изманипулирана од психијатарот, дека лесно може да изманипулира психички растроена личност. Ама не, губитник на прва ја проценивте smokvicka и нејзините намери. Исто и го скривте вашето лицемерие и не се исврнавте да ја прашате за помош, како и е неа во овие моменти, 100% сте сигурни дека си игра маде со вас и дека изиграва  жртва. Се на се, проблемите ги решивте, што-како настанале и ова е поука за другите кои ќе сакаат да побараат помош на форум и да изиграваат жртви, да не го прават тоа. Скраја да е да се осмели некој да ја каже својата приказна...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:33
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Барај злато, онаму каде што го има. Тоа на темава би му дошло "Барај утеха и разбирање само дома, овде нема да го добиеш".

Ако ова да го повторамзбунетостмолитва
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:37

Stoi devojka na most spremna da se frli od mostot,i koga poaga da se frli nekoj ja faca za raka i ja sprecuva vo toa.se zavrtela i gleda dedomraz ja drzi za raka,i ja prasuva sto e pricinata tolku ubava devojka da se frli od mostot?Devojkata pocnala da mu objasnuva kako sefot na rabota seksualno ja maltretiral,deckoto ja izneveril so najdobrata prijatelka i  i gi zel site pari,i ja ukrale kolata i nema vece zosto da zivee.Dedomrazot i kazal cekaj jas mozam da ti pomognam,sekoja nova godina imam obicaj da pomognam na edna osoba,i eve ti si taa srecna osoba.Sega koga ke otides doma ke te ceka i deckoto i parite i automobilot,a i sefot vece nema seksualno da te maltretira.Devojkata srecna pocnala da go grli dedomrazot i mu veli mnogu blagodaram neznam kako da ti se oddolzam?Dedomrazot...e cedo koga sme vece tuka znaes kaj nas vo laponija pravilata se mnogu strogi i odamna ne sum imal sex,pa ako sakas da mi go is....s malku, devojkata se iznnenadila ama si misli sto da ne toj mi pomogna sto e edno pu...e za seta negova pomos.Mu zavrsila rabota i dedomrazot radosen uuuu vakvo nesto odamna ne sum doziveal,a taa go gleda sramezlivo i zadovolno,si se zavrtel dedomrazot i na poaganje ja prasuva,devojko kolku godini imas?a taa odgovorila 26,pa zar uste veruvas vo dedo mraz? MISLAM DEKA DEDOMRAZOT SE PREPRAVIL SEGA VO PSIHIJATAR,KOJZNAE UTRE VO STO KE SE OBLECE I NA KOJA PAMETNA DEVOJKA KE I POMOGNEзбунетост 

Изменето од bodeti - 24.Декември.2009 во 03:03
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:40
Баунти, смири го малку тонот.
Какво лицемерие на темава, кога сите отворено си ги кажуваат ставовите, директно обраќајќи и се на Смоквичка?
Зошто поука за членовите да не си ги кажуваат проблемите по форуми?
Напротив!
Анонимни членови, непотпишани по име, презиме и адреса... па што и ако ги искритикуваат на форум и се соочат  со секакви мислења, од луѓе кои не ги познаваат, па немаат ниту причина за лицемерие и завивање во обланди?збунетост

Таа решила проблемот да го напише на јавен форум... значи требало да очекува секакви мислења и анализи, од секаков профил на луѓе, од нискоквалитетни до високо-стручни.
Ајде да видиме ти што ќе понудиш, не само да критикуваш...ајде
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:42
Немој вака, срцево ми го распара ухплачење

Дајте ај уше еден виц, дајте уше еден ајде
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:44
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Баунти, смири го малку тонот.
Какво лицемерие на темава, кога сите отворено си ги кажуваат ставовите, директно обраќајќи и се на Смоквичка?
Зошто поука за членовите да не си ги кажуваат проблемите по форуми?
Напротив!
Анонимни членови, непотпишани по име, презиме и адреса... па што и ако ги искритикуваат на форум и се соочат  со секакви мислења, од луѓе кои не ги познаваат, па немаат ниту причина за лицемерие и завивање во обланди?збунетост

Таа решила проблемот да го напише на јавен форум... значи требало да очекува секакви мислења и анализи, од секаков профил на луѓе, од нискоквалитетни до високо-стручни.
Ајде да видиме ти што ќе понудиш, не само да критикуваш...ајде

Јас ги пишав моите мислења и совети што ги имав. Не сум ни светец, ниту пак тој кој што треба да критикува и да се смее на туѓа несреќа.

А колку што видов, совет немаше никаде.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 02:56
Smokvicka na nas vic ni kazuvase ili vistinata?.i ovaa e necija vistina samo treba da se potrudat i mnogu ke se najdat vo ova sto bounti hunter veli deka e vic.A i odgovorot e tuka za smokvicka i mislam deka samata ke go otkrie.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 03:12
ќе бидеш попретпазлива да не се даваш лесно
Ме интересира што му направи на Психијатров што те легна
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 03:13
Прикаската на Бодети е со одлична поента и таман на место.
За жал, многу девојки, жени (па и мажи) и на зрели години веруваат во Дедо мразовци (фигуративно), паѓаат на џиџи-миџи муабети и проверени финти (како во случајов со искористување на професија)... и после кој е крив?
Дедо Мраз...?
Цацко...?
Судбината проклета...? збунетост

А малку прст на чело пред да решиш да се слечеш на креветот на психијатарот, кај кој си пошол по стручна помош?

Или ако те мрзи да мислиш или не ти работат кочниците, биди спремен да прифатиш и ризик...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 03:17
Абе муабетите ви се на место, само што се повторуваат на неколку страници. Ако е за тоа, приказни, муабети, полни еден куп сме. Ама, то не беше проблемот, така? збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 03:33
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Абе муабетите ви се на место, само што се повторуваат на неколку страници. Ако е за тоа, приказни, муабети, полни еден куп сме. Ама, то не беше проблемот, така? збунетост
Jas mislam deka ovde go ima odgovorot,i deka taa samata ke go najde.Ova se komentari od nepoznati lica koi utre nema da i se smeat vo lice, ako saka da se sooci so problemot preku instituciite,e togas ke bide mnogu po zestoko i komentarite sto ke gi dobiva vo lice od prijatelite i od najbliskite nema da se po meki od ovie ovde,ke treba da bide mnogu jaka za da go zavrsi toa kako treba.Mozebi ke i pomogne na krajot seto toa moze i da ja dotepa,se zavisi kako ke go svati toa.Neminivno e deka e izmanipulirana od profesionalec i ima pravo da go kazni za toa.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 03:38
Originally posted by bodeti bodeti напиша:

Jas mislam deka ovde go ima odgovorot,i deka taa samata ke go najde.Ova se komentari od nepoznati lica koi utre nema da i se smeat vo lice, ako saka da se sooci so problemot preku instituciite,e togas ke bide mnogu po zestoko i komentarite sto ke gi dobiva vo lice od prijatelite i od najbliskite nema da se po meki od ovie ovde,ke treba da bide mnogu jaka za da go zavrsi toa kako treba.Mozebi ke i pomogne na krajot seto toa moze i da ja dotepa,se zavisi kako ke go svati toa.Neminivno e deka e izmanipulirana od profesionalec i ima pravo da go kazni za toa.

Ова чекав цело време да го каже некој. Да си ми здрав и жив. не%20вреден

Инаку, најдобро според мене е колку што може да заборави на се што било и да продолжи со животот, со таа разлика што има научено нешто плус.

Изменето од bounty_hunter - 24.Декември.2009 во 03:39
Кон врв
smokvicka52 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 05:07
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Професионалноста се одликува токму со непотпаѓање во искушение. Доколку ова е вистина (затоа што се се прима со резерва) без разлика кој почнал, виновен е психијатарот кој ја искористил моменталната душевна состојба на пациентката.И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка  па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.

Imam slusnato deka imalo pokrenato postapka protiv nego koja sto zavrsila bezuspesno.
Na sud mislam deka ne se priznavaat snimeni materijali.
Treba mojot zbor protiv negoviot. Koj ke mi veruva.
Samo trosenje na nervi, vreme i pari i plus bruki.
Ako ne dokazam nisto moze posle toa toj da me tuzi.
A i ne sakam da me doznaat sto mi se slucilo.
Кон врв
Marijaana Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 52
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 05:14
Originally posted by smokvicka52 smokvicka52 напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Професионалноста се одликува токму со непотпаѓање во искушение. Доколку ова е вистина (затоа што се се прима со резерва) без разлика кој почнал, виновен е психијатарот кој ја искористил моменталната душевна состојба на пациентката.И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка  па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.

Imam slusnato deka imalo pokrenato postapka protiv nego koja sto zavrsila bezuspesno.
Na sud mislam deka ne se priznavaat snimeni materijali.
Treba mojot zbor protiv negoviot. Koj ke mi veruva.
Samo trosenje na nervi, vreme i pari i plus bruki.
Ako ne dokazam nisto moze posle toa toj da me tuzi.
A i ne sakam da me doznaat sto mi se slucilo.

Не мисли, прашај адвокат!
Снимките од телефоните го осудија професорот за педофилија во моето школо. Никој не мора ни да знае дека си ти ако судот ти признае што имаш доказ. Затоа имај доказ! Разговарај со адвокат - тоа му е работа.
И не му дозволувај толку лесно да излезе победник, а ти да се срамиш за неговата несовест!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.