Испечати | Затвори го прозорот

Секс и психотерапија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21257
Датум на принтање: 11.Февруари.2025 во 23:01
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Секс и психотерапија
Постирано од: smokvicka52
Наслов: Секс и психотерапија
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 06:31
Pred nekoe vreme poradi licni problemi idev na psihoterapija. Posle izvesno vreme mojot psihoerapevt pocna seksualno da mi se priblizuva. Imavme seksualni odnosi. Jas pocnav i da se vljubuvam vo nego. Mi stana blizok, mu se ispovedav, mi gi dozna site tajni. Toj bese tuka za samo da mi pomogne, neli. Koga se osvestiv, i mi stana jasno deka tipov sakase samo da se isseksa, ne bese bas zabavno. Toj i ne sakase mnogu da kontaktira so mene. Tragedija e vo toa sto sega voopsto ne mi e podobro sto otidov na psihoanaliza tuku sum mnogu poveke isfrustrirana od kolku pred da idam kaj nego.
Me interesira sto mislite.
--------------------------------

23.12

Tamu otidov posle dolga vrska. Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam. Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug. Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra) Posle toa jas vise bev i zatreskana. Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno. Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?... Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene. Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad. JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI". Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka. Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam. Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana.

Коментари:
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 09:16
Ocigledno deka tipot ja zloupotrebil svojata diploma i tvojata momentalno "krsliva sostojba".Fenomenot na takvite sostojbi e mnogu poznat vo medicinata i e razultat na psihicko zblizuvanje kaj zenata so doktorot.Ne si ni prva ni posledna da znaes.Ima iljadnici slucaevi na pacijentki koi se zblizuvaat so doktorite vo nekoja postoperativna faza,no zatoa doktorite se svesni za toj fenomen i gi znaat metodite na oporavuvanje od takvite sostojbi.Vo tvojot slucaj ako smeam da zaklucam...psihoterapevtot stanal pacient!
Ne se obvinuvaj sebesi....we are all humans....a za negovata pozicija neoprostivo!!!

Zivotot odi ponataka,ne se vrti nazadсреќа

-------------
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 11:56
најди женско психотерапевт ....... и почни одново со терапијата ......

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 12:41
Originally posted by smokvicka52 smokvicka52 напиша:

Pred nekoe vreme poradi licni problemi idev na psihoterapija. Posle izvesno vreme mojot psihoerapevt pocna seksualno da mi se priblizuva. Imavme seksualni odnosi. Jas pocnav i da se vljubuvam vo nego. Mi stana blizok, mu se ispovedav, mi gi dozna site tajni. Toj bese tuka za samo da mi pomogne, neli. Koga se osvestiv, i mi stana jasno deka tipov sakase samo da se isseksa, ne bese bas zabavno. Toj i ne sakase mnogu da kontaktira so mene. Tragedija e vo toa sto sega voopsto ne mi e podobro sto otidov na psihoanaliza tuku sum mnogu poveke isfrustrirana od kolku pred da idam kaj nego.

se nadevam tipot ne e drugar mu na zbunet, posto naskoro i jas ke idam kaj nego na terapija задоволство

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 13:59
Sto e psihoterapijata poveke od ubavi zborovi i dobar sogovornik(sto debelo ke vi naplati na krajot)?
Zarem ne mozeme da go pravime toa na drugo mesto?
Kade otide naseto "zdravo" drustvo....c c c
Se plasime li od samite sebe ili sme premnogu narcisoidni da go napravime toa vo naseto opkruzuvanje?
Zarem ne mislite deka forumov e ubavo mesto za toa(free of charge)?
Bez seks...se razbiraголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 14:07
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

мир

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 16:14

Натчекал типот село без кучиња и искористил шанса. Многу непрофесионално од негова страна ама ете...биднало. Некој требал тука да пресече кога почнала да се загрева атмосферата.

Кога човек бара сериозна психотерапија треба добро да ја провери репутацијата на дотичниот доктор.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: Tetratka
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 16:51
ја не верувам во вакви работи... тука некој сака да си прави филмови за да се забавува на форум,....

а дека она се исексала... тоа не ме чуди, ....но шпанските (турските) серии после тоа - чиста измислица...
психотерапија, за “изгорени“ девојки...газење%20од%20смеење

-------------
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:15
Бидете посериозни бре...намигнување

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:32
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

најди женско психотерапевт ....... и почни одново со терапијата ......

--------------------------

Probav samo sto sega, ne mozam da se otvoram.
Poveke nemam doverba.
Imam milion Sto ako?....

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:36
Isreno temava ja otvoram so cel.
Edno sto sega neznam so koj da razgovaram,
i drugo za da im kazam na devojkite koi sto planiraat da idat na psihoterapija da bidat vnimatelni.
Bidejki ako mi se slucilo mene, ke i se sluci i na druga.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:40
Znam deka ke naidam i na ismejuvanje ama ova mora nekako da se zapre.
Ako nema zakon, Ima forum.
Pa lugeto neka znaat i neka mu ja mislat sto sve moze da im se desi.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:43
Ajde kazete mi do kaj moze da odi toj odnos.
Koj treba da go kontrolira?

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:54
Абе мило требало да мислеш порано.
Добро бе немате очи ли мајката,па на секое ли машко малку што ќе ве шармира му ги ширите нозете и после ајде плачи по сите???

Да се контролира????смеење  немој жити леб,па кај ти беа очите бе,да си девојче од 18 години ќе разберам ама вака најверојатно си повозрасна и вината ја префрлаш кај психијатарот????

Психијатарот си ја докажал професијата за која учел,те прочитал ко буквар за две-три сеанси од по пола саат.

Искрено ако оваа исповед ти е точна ми е жал за тебе.
Љубовта не се наоѓа со ширење нозе Смоквичке.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:59
Pa normalno deka ke te procita koga sve iskreno mu kazuvas

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:02
smokvicka52, spored tvojata ispoved jas ne vidov deka ti ne si sakala da se isseksash. Ne vidov deka chovekot te nateral toa so sila toa da go pravish. Zabelezhav deka ti si pochnala da se zaljubuvash vo nego. Jasno ni kazha deka toj ne sakal mnogu da kontaktira so tebe. Mozhebi mislel deka i ti barash seksanje vo toj moment od tvojot zhivot za da minesh polesno preku tvoite psiholoshki problemi... Patem, znaesh deka vo svetot na vozrasnite postoi i seks bez obvrski, osobeno koga i dvete strani polnosvesno, dobrovolno i bez prisila stapuvaat vo takov dogovor?

Sega, otkako vide deka od zapochnuvanjeto na ljubovta (koja ochigledno bila samo od tvoja strana) ne bidna nishto, odednash ti se pochustvuva izlagana, napushtena, iskoristena , nezadovolna, ushte povekje isfrustrirana i t.n.

So ovoj komentar ne sakam da go branam psihijatarot, no sakam da istaknam nekoi ochebijnosti koi se odnesuvaat za tebe i koi aktivno pridonele za nastanatata sostojba. Ti si mozhela vo sekoj moment da go obesk*razhish pochetokot na takvata vrska, si mozhela vo sekoj moment vo nejzinot tek da ja prekinesh, jasni ti bile posledicite od nea, si mozhela da pobarash drug psihijatar, no ne si napravila nishto od seto toa.

Zaedno so spomnatoto zaljubuvanje, ochigledno e deka toa tebe ti se dopagjalo. Sega sakash da mu se osvetish zatoa shto se chuvstvuvash izlazhana i napushtena bidjeki intencii ne se realizirale kako shto ochekuvashe.

Kje recham ushte ednash, ne go opravduvam psihijatarot bidejki vo osnova postapil neprofesionalno, no spored tvojata ispoved ne chuvtsvuvam nitu sozhaluvanje.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:03
Смоквичке грешката е во тебе мило,причините за тоа што си подлегнала толку лесно на шарм и професија барај си фи кај тебе.
Плус ако бил психијатарот женет што друго и си очекувала?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:12
Covek sum so slabosti, nekoi gi krijam nekoi gi kazuvam, tamu si gi otkriv poveke otkolku sto ta go pravam, toa ne znaci deka treba nekoj da gi iskoristi.

Greskata e vo mene, ne trebase voopsto da otidam.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:13
Не смеам повеќе и вистината да ја напишам. Ако се сомневате во моите коментари, прочитајте што се` се напиша на темава.

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:14
Ne baram sozaluvanje sakam javno da go kazam toa sto mi se sluci.
Znam deka ne sum edinstvena.
Za toa ne se zboruva, bidejki se plasat deka ke bidat ismeani.
Eve jas odluciv javno da prozboram.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:15
А какви проблеми имаше  и од кои причини појде кај психијатарот и дали е женет тој?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:19
Problemi so ljubovna vrska, ne znae v dali da prodolzam ,dali da toleriram, dali mi treba , dali ne mi treba......

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:20
C'mon cyber psychoanalisys...

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:21
Ех тука лежел зајакот.
Женското срце е најранливо за тоа време.
Добро не ти текна дека женско психијатар може повеќе да ти помогне?

-------------
неколку жолти ракии.

Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:24
Originally posted by fiks fiks напиша:

Ех тука лежел зајакот.

немора да значиголема%20насмевка
може ке избрала  жена психијатар која е склона кон жениголема%20насмевка

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:25
Pa toj mi go kazaa.
Profesionalec si e profesionalec.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:27
Pa zeni idat i kaj mazi ginekolozi.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:28

Pa toj mi go kazaa.

вака што негледаш ма работитезбунетост
си добила две услуги,а ти наплатиле за еднатрепкање
имаш гратисзадоволство

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:29
Originally posted by Milaa Milaa напиша:

Ех тука лежел зајакот.

немора да значиголема%20насмевкаможе ке избрала  жена психијатар која е склона кон жениголема%20насмевка

Pa sega najiskreno i od toa se plasam.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:32

Pa toj mi go kazaa.

вака што негледаш ма работитезбунетостси добила две услуги,а ти наплатиле за еднатрепкањеимаш гратисзадоволство

Ne e los stavot

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:35

Pa toj mi go kazaa.

вака што негледаш ма работитезбунетостси добила две услуги,а ти наплатиле за еднатрепкањеимаш гратисзадоволство

Ne e los stavot

После овај последниов пост ќе ги изгубиш сите симпатии и сочувство кои некои до сега ги развија кон тебе Смоквичке   цццццццццццц

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:36
А, демек тие беа присутни кај некој, бла, бла, бла....намигнување

Само не очајувај, отвори се колку што можеш, можеби ќе се најде некој друг психијатар на форумов.

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:41

Pa toj mi go kazaa.

Ne e los stavot

После овај последниов пост ќе ги изгубиш сите симпатии и сочувство кои некои до сега ги развија кон тебе Смоквичке   цццццццццццц

ако можеш ма човек помогни музадоволствоне го сожалувај
со тоа што го сожалуваш,само му одмагаш,не му помагашнамигнување

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:45
Повеќе ќе и помогнеа форумџииве од тука ако отворела тема за проблемите кои ги имала пред да оди на психијатар,сега ги има двојно повеќе.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:48

Повеќе ќе и помогнеа форумџииве од тука ако отворела тема за проблемите кои ги имала пред да оди на психијатар,сега ги има двојно повеќе.

е да,ама невреди сега ова
ШТО БИ БИЛО,КОГА БИ БИЛО
има конкретен проблем,за него бара мислењенамигнување

Поради кои проблеми отиде на психијатар и после прекинувањето дали проблемите ти се наголемија или намалија?

-------------

Ne baram sozaluvanje, sakam javno da ja iznesam mojata prikazna,lugeto neka ja znaat.
Ne moze taka da se zloupotrebuva profesijata.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:53
Ако тој не ти помогнеше со психоанализите и без да имате сексуални односи, дали тоа ќе беше злоупотреба, или негова неспособност?

Самиот факт дека ти си полнолетна и си се согласила да имаш сексуални односи со него, кажува дека ти свесно си го направила тоа, тој не те присилил.

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:53

Tocno sega se plasam na masko da mu dozvolam da mi prijde i da ostvaram poblizok kontakt.
Nekogas si mislam deka ke ostanam sama do kraj na zivot..

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:54

Ne baram sozaluvanje, sakam javno da ja iznesam mojata prikazna,lugeto neka ja znaat.
Ne moze taka da se zloupotrebuva profesijata.

јас не те сожалувамзадоволство
затоа и ти предложив како да гледаш на работитенамигнување
никој сосила на ништо не те тераше,така?збунетост

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:55
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Ако тој не ти помогнеше со психоанализите и без да имате сексуални односи, дали тоа ќе беше злоупотреба, или негова неспособност?Самиот факт дека ти си полнолетна и си се согласила да имаш сексуални односи со него, кажува дека ти свесно си го направила тоа, тој не те присилил.

Ne da ne mi pomogna mi odmogna

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 18:56

Ако тој не ти помогнеше со психоанализите и без да имате сексуални односи, дали тоа ќе беше злоупотреба, или негова неспособност?

Самиот факт дека ти си полнолетна и си се согласила да имаш сексуални односи со него, кажува дека ти свесно си го направила тоа, тој не те присилил.

мислам дека тебе повеќе те погодува сегашната негова незаинтересираност
ако се било ко што еве ти си сакала,неверувам дека волку драматично ќе гледаш на ситуацијава

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:02
member_profile.asp?PF=23918&FID=43 - smokvicka52   еве ти појдовна точка од која мораш да тргнеш, ако сакаш да одиш кон подобро. Се разбира прво мора да си расчистиш самата со себе си, дека повеќе не го сакаш тој психијатарот и дека си способна да направиш позитивни промени. Прво, тој не е ни прв, нит последен маж во кој можеш да се заљубиш и што ќе те сака, така да батали го. Со тоа што тој те злоупотребил, ти си научила една лекција плус, која не смееш да ја заборавиш и да ги повториш истите грешки. Застани прво самата размисли си, напиши ги сите проблеми што мислиш дека ги имаш и размисли како можеш да ги решиш, еден по еден. Знај дека секој ден е нов ден, со секој ден сме се попаметни. И секој ден ќе учиме нови лекции, лоши и добри, затоа не очајувај, животот мора да го живееш и да се бориш, сите паѓаме, но не сите стануваме после падот.

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:05

Tocno sega se plasam na masko da mu dozvolam da mi prijde i da ostvaram poblizok kontakt.
Nekogas si mislam deka ke ostanam sama do kraj na zivot..

Ами не се сите машки исти Смоквичке,ама изгледа ти само на такви наидуваш

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:16

member_profile.asp?PF=23918&FID=43 - smokvicka52   еве ти појдовна точка од која мораш да тргнеш, ако сакаш да одиш кон подобро. Се разбира прво мора да си расчистиш самата со себе си, дека повеќе не го сакаш тој психијатарот и дека си способна да направиш позитивни промени. Прво, тој не е ни прв, нит последен маж во кој можеш да се заљубиш и што ќе те сака, така да батали го. Со тоа што тој те злоупотребил, ти си научила една лекција плус, која не смееш да ја заборавиш и да ги повториш истите грешки. Застани прво самата размисли си, напиши ги сите проблеми што мислиш дека ги имаш и размисли како можеш да ги решиш, еден по еден. Знај дека секој ден е нов ден, со секој ден сме се попаметни. И секој ден ќе учиме нови лекции, лоши и добри, затоа не очајувај, животот мора да го живееш и да се бориш, сите паѓаме, но не сите стануваме после падот.

mnogu ti blagodam, mislam deka pocnav da stanuvam samo sto tesko mi odi.
Znaes toa kako e.
Eden pad drug pad, od propast vo propast i rabotata zemi ubij se.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:21

Ако тој не ти помогнеше со психоанализите и без да имате сексуални односи, дали тоа ќе беше злоупотреба, или негова неспособност?Самиот факт дека ти си полнолетна и си се согласила да имаш сексуални односи со него, кажува дека ти свесно си го направила тоа, тој не те присилил.
мислам дека тебе повеќе те погодува сегашната негова незаинтересираностако се било ко што еве ти си сакала,неверувам дека волку драматично ќе гледаш на ситуацијава

Mozebi taka e.
Ama edna rana, druga rana i poletaj ako mozes.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:25
се што нема да те уништи,ќе те направи посиленнамигнувањезадоволство

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:31

mnogu ti blagodam, mislam deka pocnav da stanuvam samo sto tesko mi odi.
Znaes toa kako e.
Eden pad drug pad, od propast vo propast i rabotata zemi ubij se.

Не треба да се замараш многу со тоа што било. Јас ти советувам да земиш да работиш нешто, да ти биде исполнет денот со активности, така не ќе мислиш многу на тоа. Да се дружиш со оние кои ти имаат докажано дека те сакаат, дека се тука за тебе, да минуваш повеќе време со семејството. Верувај, со тек на време се ќе помине и ќе ти биде смешно за тоа колку си патела во таа ситуација.

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:40
А колку години имаш Смоквичке ако не е тајна,ама точна бројка кажи ни?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:42

мислам дека тебе повеќе те погодува сегашната негова незаинтересираностако се било ко што еве ти си сакала,неверувам дека волку драматично ќе гледаш на ситуацијава

Jas otidov kaj profesionalec ne kaj maz.
Dozna sto mi fali i sto mi treba.
Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata.
Davenik se faka, za slamka.
Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi.
Jas otidov da pobaram sovet a ne ....
Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva.
Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje.
Kako i da e mene ovaa mi se slucilo i posle nekoe vreme ili ke go nadminam ili ke go zakopam.
Na psihoanaliza poveke niikogas nema da otidam, bidejki neznam kako ke go nadminam stravot deka i na drugo mesto moze nesto da mi se sluci.
Ke prodolzam da ziveam, utre e nov den.
A na "profesionalcite" sto vaka pravat neka im sluzi na cest.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:55
Nastapuvam altruisticki so edna osnovna cel, mojata prikazna da dopre do pogolem broj na luge kako ova pomalku bi se slucuvalo.
Zasto mene me unisti.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 19:57
Mozam samo da im poracam na site pripadnicki na zenski rod ako veke odlucile da idat na psihoanaliza, prvo dobro da se rasprasaat pa posle da idat.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 20:01
Форумџииве лечат комплекси и проблеми секојдневно овде и немаат потреба за на психијатар. голема%20насмевка

-------------

Постирано од: ana sk
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 20:11

Isreno temava ja otvoram so cel.
Edno sto sega neznam so koj da razgovaram,
i drugo za da im kazam na devojkite koi sto planiraat da idat na psihoterapija da bidat vnimatelni.
Bidejki ako mi se slucilo mene, ke i se sluci i na druga.
Ako ti e celta da zastitis nekogo negovoto ime i prezime javno
Inaku smokvicka sorry ama jas ne veruvam vo ova, neznam koj ti bil problemot i zosto ti bila potrebna terapija ama ocigledno e deka treba da prodolzis i ovojpat odberi zena samo pazi da ne e lezz ubavo rasprasaj seтрепкање

-------------
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 20:14
Ако е би, мојме заедно на терапија да ојме. плазење

-------------

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 20:25
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

smokvicka52, spored tvojata ispoved jas ne vidov deka ti ne si sakala da se isseksash. Ne vidov deka chovekot te nateral toa so sila toa da go pravish. Zabelezhav deka ti si pochnala da se zaljubuvash vo nego. Jasno ni kazha deka toj ne sakal mnogu da kontaktira so tebe. Mozhebi mislel deka i ti barash seksanje vo toj moment od tvojot zhivot za da minesh polesno preku tvoite psiholoshki problemi... Patem, znaesh deka vo svetot na vozrasnite postoi i seks bez obvrski, osobeno koga i dvete strani polnosvesno, dobrovolno i bez prisila stapuvaat vo takov dogovor?

Sega, otkako vide deka od zapochnuvanjeto na ljubovta (koja ochigledno bila samo od tvoja strana) ne bidna nishto, odednash ti se pochustvuva izlagana, napushtena, iskoristena , nezadovolna, ushte povekje isfrustrirana i t.n.

So ovoj komentar ne sakam da go branam psihijatarot, no sakam da istaknam nekoi ochebijnosti koi se odnesuvaat za tebe i koi aktivno pridonele za nastanatata sostojba. Ti si mozhela vo sekoj moment da go obesk*razhish pochetokot na takvata vrska, si mozhela vo sekoj moment vo nejzinot tek da ja prekinesh, jasni ti bile posledicite od nea, si mozhela da pobarash drug psihijatar, no ne si napravila nishto od seto toa.

Zaedno so spomnatoto zaljubuvanje, ochigledno e deka toa tebe ti se dopagjalo. Sega sakash da mu se osvetish zatoa shto se chuvstvuvash izlazhana i napushtena bidjeki intencii ne se realizirale kako shto ochekuvashe.

Kje recham ushte ednash, ne go opravduvam psihijatarot bidejki vo osnova postapil neprofesionalno, no spored tvojata ispoved ne chuvtsvuvam nitu sozhaluvanje.

Многу има што да се каже за ова, многу...
Воглавно се согласувам со тебе Месинџер, но да ти кажам само дека овде е многу важна структурата на личноста на Смоквичка но и да знаеме отприлика зошто побарала помош.

Тебе филозофу ти ја препорачувам книгата “Кога Ниче плачеше“ каде има доста да се научи и за оваа проблематика.
Пациентката има потреба од заведување, флертување, а психијатрот изиграва Супермен. Ја злоупотребува професијата (и секако треба да се каже некаде неговото име, за тоа се одзема лиценца) бидејќи лицето кое побарало помош имало проблеми и тој ја злоупотребува нејзината положба на сметка на своето его.

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 22:31

maria, te razbiram shto sakash da kazhesh, no te molam preprochitaj shto s'e e napishano od smokvicka52, osobeno ova:

Dozna sto mi fali i sto mi treba.
Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata.
Davenik se faka, za slamka.
Znachi taa go sakala ponudenoto za da si ja ispolni prazninata. Ne rekla - blagodaram, ama ne! Pogreshno si me razbral!

Slamkata ostavi ja nastrana bidejki nikoj ne znae koj e na slamka, a koj ne. Patem taa ne e nikavo opravduvanje.

Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi.
Jas otidov da pobaram sovet a ne ....
Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva.

Ami ako ima seks bez obvrski, ako chovekot go ponudil toa, a smokvichka go prifatila bez da mu kazhe oti ne saka neshto takvo, togash kade gledate tuka problem? Vo lekarot?

Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje.

O, c'mon... Prvin se slozhuvame za kusa vrska bez obvrski so ozhenet chovek, pa potoa koga kje investirame premnogu vo toa i kje ja mineme postavenata granica, se chustvuvame napushteni, iskoristeni, izlazhani i povredeni, pa odednash stanuvame golemi moralisti. Balonot na mechtite za idninata ni pukna, pa sega kje barame osveta govorejki za nego javno po forumi. Prvin nema da kazheme koj e, a potoa poleka, poleka kje oddavame detali, pa site kje doznaat za koj se raboti. Ete, taka mu treba!!!.

Patem maria, znam od lichno iskustvo kako zheni povikuvaat ili odat kaj mazhi za nekavi raboti ili uslugi, a im se nudat za seks. I shto mislish tie toa go pravat zatoa shto ne sakaat vnimanie i seks ili zatoa shto ne se drzhat za slamka? Dali za slamkata im kazhuvaat togash na mazhite?

Ako ne si znaela, slamkata sekogash se pojavuva podocna, koga zhenata kje se pochustvuva zapostavena i ostavena ili zabremeneta. Togash so slamkata se javuva i moralot. Mnogu ubavo odat zaedno.

Mozhebi zvucham bezchustvitelno, no zhivotnoto iskustvo me soochilo so podosta vakvi sluchai za da imam sosem odredeno mislenje za niv.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 22:32
Ne sakam da go kazam imeto od pricina sto mi e strav deka ke me prepoznae i koj znae kako bi mozelo da reagira.
Ne mi trebaat problemi.

Dosta muabeti kruzat niz grad, pa koj saka da doznae, koj i kako raboti, moze da doznae.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 22:58
abre ova za nekolku saati 5 strani stanalo...

од кај да читам сега...збунетост

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:00
Kje mora od pochetok.

Na krajot mozhebi kje doznesh deka vekje si ja slushnal ovaa prikazna nekolku pati do sega.

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:10
па тоа го напишав и на почеток... затоа нема да читам,.. штом велиш дека тоа е заклучокот...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:29
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Kje mora od pochetok.

Na krajot mozhebi kje doznesh deka vekje si ja slushnal ovaa prikazna nekolku pati do sega.
Made in Hollywood ......
Apsolutno se soglasuvam so stavot na Messenger ....

Davenik za slamka,....vljubuvanje ....... seks ...... zloupotreba na cuvstava ,.... sluzbena dolznost,..... .... odbivanje ..... moral.... abe ajde klasicna prikazna na gnevna odbiena zena ..... Sekogas postoi "NE" kako odgovor , kade bila ovaa prisebnost togas vo momentite koga zapocnuvala taa vrska so Losiot Doktor ..... Dali iskreno mozes da kazes deka ne si go naveduvala, flertuvala,koketirala so nego??.... dali mozes da kazes deka ne te privlekuval ako maz uste pred da ti gi otkrie slabostite ?? .... toa sto si ja prifatila igrata koga si veruvala deka tvoite cuvstva ke bidat vrateni so ista merka e tvoja losa procenka ..... Covekot e samo covek i cesto gresi ama barem treba da si japriznae greskata a ne da ja prepisuva na drug .....

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:36

Накусо:
Смоквичка имала празнина.
Го известила лекарот.
Лекарот се понудил да ја пополни празнината.
Смоквичка не рекла “не“. Ја прифатила понудата.
На смоквичка и било добро-добила секс кој таа го поистоветила со љубов(кај жените поим секс без обврски не е баш така едноставен, жената емоционално се врзува)
На лекарот му било добро-се осеќал супериорно, пополнил нечија празнина, направил добро дело..

Нешто пукнало.

Одеднаш лекарот не е добар.

Прашања во интерес на натамошна разврска на проблемот:
1. Зошто престанала врската? На чие инсистирање?
2. Дали е лекарот контактиран и известен како се чувствуваш?
3. Дали и и во иднина би ја понудила понудената рака помош од друг лекар?

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:42
ako ginekolog zatrudni paientka toa e nesrekja na rabotno mesto
a vaka pojma neznam so e

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:46
мислам дека ако човек има конкретен проблем- пред се се работи за ЛИЧНОСЕН однос... а не за измислени личности и за фантазија и незнам ли што друго...

персоната смоквица - има идентитет, исто како и ценетиот доктор...

мојата работа е да не се занимавам со измислени личности и маски.... а со конкретни случаи...

значи тука во никој случај не сме запознаети сериозно со генезата на проблемот, а имаме само некои површни “трип“ работи... и некој сака добро да се забавува...

ако им било добро на измислените перснои - нека си тераат до крај... нека си ги задоволуваат ниские страсти и нека не шират заблуди и дезинформации... да не кажам: нека не си играат како деца во основно школо...

гадно и жално е кога некој се обидува да ја злоупотреби човечката слабост....

но кај маскирани “личности“ - ништо не помага... нека си свиркање .... и тоа е....

-------------

Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:52
Во право сте, а убаво кажа и Мила:

мислам дека тебе повеќе те погодува сегашната негова незаинтересираност
ако се било ко што еве ти си сакала,неверувам дека волку драматично ќе гледаш на ситуацијава

Прикаската е љубовен проблем-авантура, каде случајно или не една од инволвираните страни е доктор - психијатар.

Можеби Смоквичка си имала надежи дека клинот со клин ќе го избиенамигнување и затоа се препуштила на моментот, самата спомна дека почнала да се вљубува... Откривањето на болната реалност дека лекарот само ја злоупотребил својата професија, доведува до разочараност и огорченост, која ја читаме и на темава.

Две прашања до Смоквичка: дали разочарувањето и огорченоста е поради емотивното одбивање од докторот или е баш поради злоупотребата на неговата професија (ама искрено да си одговориш, пред самата себе... тука и не моранамигнување).

И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман?трепкање

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 11:57
Јас не гледам тука вина во психијатарот...освен морална неодговорност...губитник
Постапил како што би постапиле 90% од мажите....намигнување

Всушност....за такво нешто се потребни двајца....а не еден..голема%20насмевка

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 14:52
Trcate da se najdete sebesi?

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:15
Tamu otidov posle dolga vrska.
Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam.
Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug.
Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra)
Posle toa jas vise bev i zatreskana.

Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo...
Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno.
Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?...

Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene.
Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad.
JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI".

Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka.

Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam.
Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana.

Koga otidov kaj zena-psihijatar, mi kaza deka toa e bidejki imam raboti sto ne mozam da gi svaram i sakam da gi isfrlam i da se oslobodam od niv. Ama sega jas nejze ne mozev da i se otvoram. So mene dominirase stravot deka ovde kojznae sto ke mi se desi i koj znae kako ke si poigra. Ne mozam da kazam deka ne mi pomogna ama mnogu e tesko koga ke se izgubi doverba i celo vreme bev so nekoj rezerviran stav.

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:31
1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа?
Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка?

Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?...

Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто.
Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не?

Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М?

Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство.

А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки...изненадување

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:39
Smokvicka imase hrabrost da go napise svoeto iskustvo....
Veruvam deka imate i vie slicni iskustva na empatija?
Ne mi go procitavte prasanjeto btw.....среќа

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:41
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа?Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка? Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi
napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno
odnesuvanje?...Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто.Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не?Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М?Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство.А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки...изненадување

Najverojatno pocnav da mislam posle toa.
A vo toj moment mi trebase da se olobodam od toa za koe sto placev..
Predhodno ne mi se desilo i nemam ideno na psihijatar.
A mislam deka poveke nema ni da mi tekne da idam stom 90% od mazite bi izrezgirale taka.
Zborime za profesionalec ne maz.

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:44
Lugeto ubavo ti kazaa...a ti ocajno sakas da se pokazes kako glupa guska so ne znae sto so sebe....bljak
Ili da privleces vnimanie kon sebe?
Ne ti trebase ova...

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:47
Добро Смоквичке колку време траеше аферата со психијатарот?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:58

Tocno mene ne mi trebase, moze ke im treba na drugi da znaat sto moze da se sluci.
Kako i da e jas ja raskazav mojata prikazna, nemote da mislite deka ne ocekuvav deka ke me ismejuvaat.
Mislam deka kolku - tolku ke pridonesam ovaa pojava da stane barem sto poretka.
Celta ne mi e da glumam zrtva

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 17:05
Repeticius mater studiorum est!
Smokvicke dobi prekrasna terapija bez pari...
Teraj ponataka....
Go znaes efektot na beloto gluvce vo krugot so sirenjeto?

-------------

Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 17:20
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Teraj ponataka....

Repetition est mater studiorum.намигнување
< id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 17:23
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Teraj ponataka....

Repetition est mater studiorum.намигнување
< id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">

e NE,pravilno e kaj Joshuaзадоволство

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 17:46
Професионалноста се одликува токму со непотпаѓање во искушение. Доколку ова е вистина (затоа што се се прима со резерва) без разлика кој почнал, виновен е психијатарот кој ја искористил моменталната душевна состојба на пациентката.
И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка  па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 19:09
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка  па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.

Смоквичка многу убаво кажа тука
*****Posle toa jas vise bev i zatreskana.

Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... ******

Што има тука за во Идризово...збунетост
Тој не ја силивал, туку искористил момент на моментална слабост....а од другата страна немало никаков отпор...губитник

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 19:18
Toa se narekuva vzaemen dogovor megju dve vozrasni lichnosti.

Ovde nema mesto za nikakov sud, oti ako odime taka, togash nema da ostane eden mazh nesuden od nezadovolna zhena.

Anastea pogodi tochno vo celta koga reche:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман?

-------------

Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 20:39

AKO E OVA TOCNO sto go naveduva smokvicka, togas moze da go tuzi psihijatarot za zloupotreba na profesijata i da zeme od nego golemi pari.

AKO E OVA TOCNO, sramota za psihijatarot ! Negovoto ime treba da izleze vo javnosta.

P.S.Edna informacija smokvicke: Kolku godini e psihijatarot ? Mislam, na koja vozrast e?

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 21:05
Барај злато, онаму каде што го има. Тоа на темава би му дошло "Барај утеха и разбирање само дома, овде нема да го добиеш".

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 22:44
I taka si proziveavme uste edna saga na licnost koja spodeli vistina so nasсреќа.....
Ja cekame slednata da vidime kolku sme sovrseni....голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:03
А зошто смоквичке не си се задржала само на пруженото марамче и бришење солзи (зар јааааа да ти бришем сузе). Мислам, зошто се согласи веднаш на секс?
Ова го прашувам бидејќи можеби суштината на твојот проблем лежи токму тука. Дали би го сторила истото со секој што би ти пружил марамче? Тука лежи зајакот, можеби, во твојата неможност да се спротивставиш.
размислување

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:05

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа?Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка? Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi
napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno
odnesuvanje?...Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто.Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не?Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М?Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство.А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки...изненадување

A mislam deka poveke nema ni da mi tekne da idam stom 90% od mazite bi izrezgirale taka.

е видиш
поентата е една
СЕКОЈ СИ МИСЛИ ЗА СЕБЕ
ИМА ОБЗИР КОН ДРУГИОТ
НО СЕКОЈ НАОЃА ОПРАВДАЊЕ ЗА СВОИТЕ ПОСТАПКИ АКО НЕ СЕ ТРАГИЧНИ ДЕ

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: ana sk
Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:10

--------------------------------

23.12

Tamu otidov posle dolga vrska. Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam. Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug. Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra) Posle toa jas vise bev i zatreskana. Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno. Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?... Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene. Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad. JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI". Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka. Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam. Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana.
smokvicka be srce ti sigurno li bese kaj psihijatar ova sto go pisuvas toj mi izgleda kako "najveci fraer u malo"
i ako na momenti pomisliv kako nekako da ti se pomogne sega totalno me zbuni

-------------
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:20
А...како изгледаше човекот? Мислам дали те привлече веднаш?

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:25
не веднаш
тек после 4 минути

абе милиони случки се случија, а сега се бара оправдање за врска која неуспеела

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:29
Знаеш, не е само барање оправдување.
Кога си вљубен-а, сакаш да го задржиш мигот, да го овековечиш, да зборуваш за настанотразмислување

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:42
не ќе да е тоа

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:50
А да не сме многу строги?
Целата вина како да и ја префрливме на смоквичка.

Можеби таа била заведена? Омаѓијана? Со други зборови, можеби невропсихијатрот наишол на плоден терен за давање убедлива сугестија или можеби...хипноза?хипнотизиран

“Имај секс со мене...тик-так..имај секс со мене...тик так..ти го сакаш тоа...“

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 00:58
ma nie ne pre*acuvame nisto

ene zaveduvanjeto moze da se sluci u kafic , na casovi po engleski vo rabotnicki, na piknik za prvi maj

tuka se imputira demek, toj bil psihoterapeut i doznal nejzini slabi tocki, zaboravajki deka ima polno mazi koi ne se psihoterapeuti a sepak otkrivaat slabi tocki

sega pitanje e slaba tocka????

za penetrcija se potrebni minimum dvajca, sekoj so svojata uloga

jas nesum procital deka se zali na silovanje, taka da zalopojkata e bezpredmetna

HAUGTH

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 01:12
Kratko i jasno:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман?

Ako se ostvarija mechtite i planovite na smokvichka, togash psihijatarot kje beshe angel, a sega koga toa ne se sluchi, toj e gjavol i kje go egzekutirame.

Znachi ostvaruvanjeto ili neostvaruvanjeto na mechtite na smokvichka se kriterijumot za presudata.

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 01:19
Еве и тука, последната реченица:

Смоквичке, ти си легнала со мажот, а професионалецот во него бил тој што му помогнал да те заведе и легне....
Ако си легнала со професионалецот, свесно (бидејќи не било со никаква присила), си прифатила СВЕСНО да бидеш соучесник во неговата непрофесионална игра.
Тоа е...

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 01:27
Profesionalizmot voopshto ne prechel vo nejzinata odluka da legne so mazhot... naprotiv!

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 01:28
Што публицитет насобра ова Смоквичката и тоа за еден ден....намигнување

И за што...збунетост
За нешто што секојдневно се случува во нашето опкружување...само што се ќути, се трае...и се бута напред....голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 01:30
Строг си Меси, строг.
Што ако тој просто ја хипнотизирал?
Ајде малку да ја префрлиме топката на психијатров. Нему изгледа му требало повеќе помош одошто на смоквичка.

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 02:27
Дик...овде полно психијатри имало бре...полно ниско квалитетни психоанализи...јас мислев дека ќе покажете повеќе сочувство, дека ќе кажете дека била изманипулирана од психијатарот, дека лесно може да изманипулира психички растроена личност. Ама не, губитник на прва ја проценивте smokvicka и нејзините намери. Исто и го скривте вашето лицемерие и не се исврнавте да ја прашате за помош, како и е неа во овие моменти, 100% сте сигурни дека си игра маде со вас и дека изиграва  жртва. Се на се, проблемите ги решивте, што-како настанале и ова е поука за другите кои ќе сакаат да побараат помош на форум и да изиграваат жртви, да не го прават тоа. Скраја да е да се осмели некој да ја каже својата приказна...

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 02:33

Барај злато, онаму каде што го има. Тоа на темава би му дошло "Барај утеха и разбирање само дома, овде нема да го добиеш".

Ако ова да го повторамзбунетостмолитва

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk