IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Секс и психотерапија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаСекс и психотерапија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:03
А зошто смоквичке не си се задржала само на пруженото марамче и бришење солзи (зар јааааа да ти бришем сузе). Мислам, зошто се согласи веднаш на секс?
Ова го прашувам бидејќи можеби суштината на твојот проблем лежи токму тука. Дали би го сторила истото со секој што би ти пружил марамче? Тука лежи зајакот, можеби, во твојата неможност да се спротивставиш.
размислување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:05
Originally posted by smokvicka52 smokvicka52 напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа?Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка? Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi
napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno
odnesuvanje?...Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто.Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не?Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М?Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство.А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки...изненадување

Najverojatno pocnav da mislam posle toa.
A vo toj moment mi trebase da se olobodam od toa za koe sto placev..
Predhodno ne mi se desilo i nemam ideno na psihijatar.
A mislam deka poveke nema ni da mi tekne da idam stom 90% od mazite bi izrezgirale taka.
Zborime za profesionalec ne maz.

е видиш
поентата е една
СЕКОЈ СИ МИСЛИ ЗА СЕБЕ
ИМА ОБЗИР КОН ДРУГИОТ
НО СЕКОЈ НАОЃА ОПРАВДАЊЕ ЗА СВОИТЕ ПОСТАПКИ АКО НЕ СЕ ТРАГИЧНИ ДЕ

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:10

Pred nekoe vreme poradi licni problemi idev na psihoterapija. Posle izvesno vreme mojot psihoerapevt pocna seksualno da mi se priblizuva. Imavme seksualni odnosi. Jas pocnav i da se vljubuvam vo nego. Mi stana blizok, mu se ispovedav, mi gi dozna site tajni. Toj bese tuka za samo da mi pomogne, neli. Koga se osvestiv, i mi stana jasno deka tipov sakase samo da se isseksa, ne bese bas zabavno. Toj i ne sakase mnogu da kontaktira so mene. Tragedija e vo toa sto sega voopsto ne mi e podobro sto otidov na psihoanaliza tuku sum mnogu poveke isfrustrirana od kolku pred da idam kaj nego.
Me interesira sto mislite.
--------------------------------

23.12

Tamu otidov posle dolga vrska. Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam. Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug. Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra) Posle toa jas vise bev i zatreskana. Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo... Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno. Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?... Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene. Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad. JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI". Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka. Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam. Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana.
smokvicka be srce ti sigurno li bese kaj psihijatar ova sto go pisuvas toj mi izgleda kako "najveci fraer u malo"
i ako na momenti pomisliv kako nekako da ti se pomogne sega totalno me zbuni
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:20
А...како изгледаше човекот? Мислам дали те привлече веднаш?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:25
не веднаш
тек после 4 минути

абе милиони случки се случија, а сега се бара оправдање за врска која неуспеела

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:29
Знаеш, не е само барање оправдување.
Кога си вљубен-а, сакаш да го задржиш мигот, да го овековечиш, да зборуваш за настанотразмислување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:42
не ќе да е тоа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:50
А да не сме многу строги?
Целата вина како да и ја префрливме на смоквичка.

Можеби таа била заведена? Омаѓијана? Со други зборови, можеби невропсихијатрот наишол на плоден терен за давање убедлива сугестија или можеби...хипноза?хипнотизиран

“Имај секс со мене...тик-так..имај секс со мене...тик так..ти го сакаш тоа...“
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:58
ma nie ne pre*acuvame nisto

ene zaveduvanjeto moze da se sluci u kafic , na casovi po engleski vo rabotnicki, na piknik za prvi maj

tuka se imputira demek, toj bil psihoterapeut i doznal nejzini slabi tocki, zaboravajki deka ima polno mazi koi ne se psihoterapeuti a sepak otkrivaat slabi tocki

sega pitanje e slaba tocka????

za penetrcija se potrebni minimum dvajca, sekoj so svojata uloga

jas nesum procital deka se zali na silovanje, taka da zalopojkata e bezpredmetna

HAUGTH

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 01:12
Kratko i jasno:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман?

Ako se ostvarija mechtite i planovite na smokvichka, togash psihijatarot kje beshe angel, a sega koga toa ne se sluchi, toj e gjavol i kje go egzekutirame.

Znachi ostvaruvanjeto ili neostvaruvanjeto na mechtite na smokvichka se kriterijumot za presudata.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 01:19
Еве и тука, последната реченица:

Najverojatno pocnav da mislam posle toa.
A vo toj moment mi trebase da se olobodam od toa za koe sto placev..
Predhodno ne mi se desilo i nemam ideno na psihijatar.
A mislam deka poveke nema ni da mi tekne da idam stom 90% od mazite bi izrezgirale taka.
Zborime za profesionalec ne maz.

Смоквичке, ти си легнала со мажот, а професионалецот во него бил тој што му помогнал да те заведе и легне....
Ако си легнала со професионалецот, свесно (бидејќи не било со никаква присила), си прифатила СВЕСНО да бидеш соучесник во неговата непрофесионална игра.
Тоа е...

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 01:27
Profesionalizmot voopshto ne prechel vo nejzinata odluka da legne so mazhot... naprotiv!

Изменето од Messenger - 24.Декември.2009 во 01:28
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 01:28
Што публицитет насобра ова Смоквичката и тоа за еден ден....намигнување

И за што...збунетост
За нешто што секојдневно се случува во нашето опкружување...само што се ќути, се трае...и се бута напред....голема%20насмевка
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 01:30
Строг си Меси, строг.
Што ако тој просто ја хипнотизирал?
Ајде малку да ја префрлиме топката на психијатров. Нему изгледа му требало повеќе помош одошто на смоквичка.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.