Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
Messenger
Администратор
Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet
Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 22:31 |
maria, te razbiram shto sakash da kazhesh, no te molam preprochitaj shto s'e e napishano od smokvicka52, osobeno ova:
smokvicka52 напиша:
Dozna sto mi fali i sto mi treba.
Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata.
Davenik se faka, za slamka.
Znachi taa go sakala ponudenoto za da si ja ispolni prazninata. Ne rekla - blagodaram, ama ne! Pogreshno si me razbral!
Slamkata ostavi ja nastrana bidejki nikoj ne znae koj e na slamka, a koj ne. Patem taa ne e nikavo opravduvanje.
Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi.
Jas otidov da pobaram sovet a ne ....
Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva.
Ami ako ima seks bez obvrski, ako chovekot go ponudil toa, a smokvichka go prifatila bez da mu kazhe oti ne saka neshto takvo, togash kade gledate tuka problem? Vo lekarot?
Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje.
O, c'mon... Prvin se slozhuvame za kusa vrska bez obvrski so ozhenet chovek, pa potoa koga kje investirame premnogu vo toa i kje ja mineme postavenata granica, se chustvuvame napushteni, iskoristeni, izlazhani i povredeni, pa odednash stanuvame golemi moralisti. Balonot na mechtite za idninata ni pukna, pa sega kje barame osveta govorejki za nego javno po forumi. Prvin nema da kazheme koj e, a potoa poleka, poleka kje oddavame detali, pa site kje doznaat za koj se raboti. Ete, taka mu treba!!!.
|
Patem maria, znam od lichno iskustvo kako zheni povikuvaat ili odat kaj mazhi za nekavi raboti ili uslugi, a im se nudat za seks. I shto mislish tie toa go pravat zatoa shto ne sakaat vnimanie i seks ili zatoa shto ne se drzhat za slamka? Dali za slamkata im kazhuvaat togash na mazhite?
Ako ne si znaela, slamkata sekogash se pojavuva podocna, koga zhenata kje se pochustvuva zapostavena i ostavena ili zabremeneta. Togash so slamkata se javuva i moralot. Mnogu ubavo odat zaedno.
Mozhebi zvucham bezchustvitelno, no zhivotnoto iskustvo me soochilo so podosta vakvi sluchai za da imam sosem odredeno mislenje za niv.
Изменето од Messenger - 22.Декември.2009 во 22:51
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
smokvicka52
Нов член
Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 22:32 |
Ne sakam da go kazam imeto od pricina sto mi e strav deka ke me prepoznae i koj znae kako bi mozelo da reagira.
Ne mi trebaat problemi.
Dosta muabeti kruzat niz grad, pa koj saka da doznae, koj i kako raboti, moze da doznae.
|
|
Tetratka
Сениор
Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 22:58 |
abre ova za nekolku saati 5 strani stanalo... од кај да читам сега...
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Messenger
Администратор
Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet
Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:00 |
Kje mora od pochetok.
Na krajot mozhebi kje doznesh deka vekje si ja slushnal ovaa prikazna nekolku pati do sega.
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tetratka
Сениор
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:10 |
|
|
|
Blue Scarlet
Модератор
Амазонка
Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:29 |
Messenger напиша:
Kje mora od pochetok.
Na krajot mozhebi kje doznesh deka vekje si ja slushnal ovaa prikazna nekolku pati do sega. |
Made in Hollywood ......
Apsolutno se soglasuvam so stavot na Messenger ....
Davenik za slamka,....vljubuvanje ....... seks ...... zloupotreba na cuvstava ,.... sluzbena dolznost,..... .... odbivanje ..... moral.... abe ajde klasicna prikazna na gnevna odbiena zena ..... Sekogas postoi "NE" kako odgovor , kade bila ovaa prisebnost togas vo momentite koga zapocnuvala taa vrska so Losiot Doktor ..... Dali iskreno mozes da kazes deka ne si go naveduvala, flertuvala,koketirala so nego??.... dali mozes da kazes deka ne te privlekuval ako maz uste pred da ti gi otkrie slabostite ?? .... toa sto si ja prifatila igrata koga si veruvala deka tvoite cuvstva ke bidat vrateni so ista merka e tvoja losa procenka ..... Covekot e samo covek i cesto gresi ama barem treba da si japriznae greskata a ne da ja prepisuva na drug .....
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
|
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:36 |
Накусо: Смоквичка имала празнина. Го известила лекарот. Лекарот се понудил да ја пополни празнината. Смоквичка не рекла “не“. Ја прифатила понудата. На смоквичка и било добро-добила секс кој таа го поистоветила со љубов(кај жените поим секс без обврски не е баш така едноставен, жената емоционално се врзува) На лекарот му било добро-се осеќал супериорно, пополнил нечија празнина, направил добро дело..
Нешто пукнало.
Одеднаш лекарот не е добар.
Прашања во интерес на натамошна разврска на проблемот: 1. Зошто престанала врската? На чие инсистирање? 2. Дали е лекарот контактиран и известен како се чувствуваш? 3. Дали и и во иднина би ја понудила понудената рака помош од друг лекар?
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
anakin
Сениор
Unidentified Flying Object
Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:42 |
ako ginekolog zatrudni paientka toa e nesrekja na rabotno mesto a vaka pojma neznam so e
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Tetratka
Сениор
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:46 |
мислам дека ако човек има конкретен проблем- пред се се работи за ЛИЧНОСЕН однос... а не за измислени личности и за фантазија и незнам ли што друго...
персоната смоквица - има идентитет, исто како и ценетиот доктор...
мојата работа е да не се занимавам со измислени личности и маски.... а со конкретни случаи...
значи тука во никој случај не сме запознаети сериозно со генезата на проблемот, а имаме само некои површни “трип“ работи... и некој сака добро да се забавува...
ако им било добро на измислените перснои - нека си тераат до крај... нека си ги задоволуваат ниские страсти и нека не шират заблуди и дезинформации... да не кажам: нека не си играат како деца во основно школо...
гадно и жално е кога некој се обидува да ја злоупотреби човечката слабост....
но кај маскирани “личности“ - ништо не помага... нека си .... и тоа е....
|
|
|
Анастеа
Администратор
ПИПИ долгиот чорап
Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
|
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:52 |
Во право сте, а убаво кажа и Мила:
Milaa напиша:
мислам дека тебе повеќе те погодува сегашната негова незаинтересираност ако се било ко што еве ти си сакала,неверувам дека волку драматично ќе гледаш на ситуацијава
|
Прикаската е љубовен проблем-авантура, каде случајно или не една од инволвираните страни е доктор - психијатар. Можеби Смоквичка си имала надежи дека клинот со клин ќе го избие и затоа се препуштила на моментот, самата спомна дека почнала да се вљубува... Откривањето на болната реалност дека лекарот само ја злоупотребил својата професија, доведува до разочараност и огорченост, која ја читаме и на темава. Две прашања до Смоквичка: дали разочарувањето и огорченоста е поради емотивното одбивање од докторот или е баш поради злоупотребата на неговата професија (ама искрено да си одговориш, пред самата себе... тука и не мора ). И што ако прикаската имала друг крај (... и тие среќно си живееја до крајот на животот, во убава колипка со бела ограда...), дали место злоупотреба на професија случката ќе добиеше друг третман?
Изменето од Анастеа - 22.Декември.2009 во 23:52
|
|
|
Ninja 35
Модератор
Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 11:57 |
Јас не гледам тука вина во психијатарот...освен морална неодговорност...
Постапил како што би постапиле 90% од мажите....
Всушност....за такво нешто се потребни двајца....а не еден..
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Joshua_Tree
Сениор
Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 14:52 |
Trcate da se najdete sebesi?
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
|
smokvicka52
Нов член
Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 16:15 |
Tamu otidov posle dolga vrska.
Mi trebase nekoj da mi pomogne da ja nadminam.
Jas pred mojot psihijatar placev, toj me tesese, mi gi brisese solzite, me guskase za da se smiram i na kraj se najdovme eden vrz drug.
Jas imav nekoj da me soslusa, da me razbere,.....prekrasno toa mi trebase.( a toa u stvari klasicno zaveduvanje, nekoj si ramni teren za igra)
Posle toa jas vise bev i zatreskana.
Koga go vidov sledniot den mi veli..jas sum masko ti si zensko, zasto da ne si pomineme ubavo...
Rabotava hvala, bilo nam ja lepo cao, prijatno.
Jas so milion prasanja. Totalno zbuneta. Cekaj a sto se desi vsusnost?... Kako ova ispadna vaka?... Ovaa ne trebase vaka da bide?... A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno odnesuvanje?...
Si otidov od eden, zavrsiv vo krevet na drug i toa na toj sto trebase da mi pomogne, a toj si poigra so mene.
Nakmalku od se mi trebase toa. Uste eden pad.
JAS PRED NIKOJ DRUG NE SUM PLACELA I NEMAL MOZNOST DA ME "TESI".
Posle toa izbegnuvase kontakti jas bev zbuneta i so uste tolku frustracii. Krajno sebicno i neprofesionalno zasto na nego mu se dupelo me ostavi vo totalna zbunka.
Posle toa potpolno se izgubiv imav period koga ne sakav da izleguvam, ne sakav da kontaktiram so nikoj najdobro mi bese samo da sedam i da molcam.
Na momenti koga ke pomislev na toa sto se desi dobivav nagon na povrakanje. Se custvuvav grozno izigrana.
Koga otidov kaj zena-psihijatar, mi kaza deka toa e bidejki imam raboti sto ne mozam da gi svaram i sakam da gi isfrlam i da se oslobodam od niv. Ama sega jas nejze ne mozev da i se otvoram. So mene dominirase stravot deka ovde kojznae sto ke mi se desi i koj znae kako ke si poigra. Ne mozam da kazam deka ne mi pomogna ama mnogu e tesko koga ke se izgubi doverba i celo vreme bev so nekoj rezerviran stav.
Изменето од smokvicka52 - 23.Декември.2009 во 16:25
|
|
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
|
Испратена: 23.Декември.2009 во 16:31 |
1. Како може да си дозволам да се најдам под некого...ако не го сакам тоа? Смоквичке, ти многу добро си видела кон што се стреми човеков, значи ти бришел сузе, те тешел...Не паднал од таван врз тебе. А штом така, си можела да речеш: Чекај смоквичке, нормално ли е доктор вака да се понаша со пациентка? Се прашуваш: A kako vsusnost uspea da mi se upika?... A kaj me fati?.. Sto mi
napravi za jas vaka da se odnesuvam?... Pa toa ne e moe normalno
odnesuvanje?... Можеби и е твое нормално однесување, зоштѕо мислиш дека он ти се упикал, те фатил, ти сторил нешто. Каде си ти во оваа приказна? каде е твојата моќ на одлучување дали ќе дозволиш нешто ад се случи или не? Дали ТИ си го предизвикала со нешто? М? Ај ако имам време ќе напишам малку повеќе за оваа не така ретка појава. поентата ми е да кажам дека има такви особи кои имаат таква потреба да заведуваат ио одат од еден лекар на друг со истата приказна барајќи рамо за палчење, затоа прашав дали веќе си имала такво искуство. А јас...да си отворам очи...штом погоре некој кажа 90 % мажи биле такви...оној мојон работи со пациентки...
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|