IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Автомобили и моторцикли
  Активни теми Активни теми RSS - Сеат Леон 1.4
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сеат Леон 1.4

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:10
Оддолу ни далеку не е Голф. Голфот е далеку посовршен од шпанската мушичка...упс...количкаплазење...  Тоа е фолксваген само под хауба, не целосно одоздола. Инаку како секој сеат е чутук во потпирање, скратен во комфор, тежок за оджување. Мазда 3 е на некој начин совршенство во компакт класата.

Со прости зборови: Немој да се думаш ич за маздата , одма земај ја оти имаат многу квалитетни мотори и не се појавуваат никакви дефекти кај целата кола со години. Напредокот на авто-иднустријата го следам и јас, па ако сакаш прати ги тоа бројките и ќе ти ги преведам најбитните на македонски ЛИТЕРАТУРЕНплазење јазик.голема%20насмевка

@blyeprayer: прво не гледам што убавина гледаш во таа кола. Само однадвор е убава а внатре е толку неприфатлива , тоа чудо едно. Ама остави тоа....   Технички, можни се такви преправки,
Тоа може да го постигнеш со помеки или повисоки шпирали, ама со тоа колата ќе добие на висина или ќе биде далеку по несигурна на големи брзини(+140). Не правев муабет за крутост на воланот туку крутост на потпирањето ( патем, сеат леон во секој пакет на опрема стандардно има хидрауличен серво волан кој мислам и дека е подесив по висина плус)голема%20насмевка  Верувај, ќе бидеш разочарана од непрегледноста на колата , од малиот простор во внатрешноста, од млитавиот основен мотор , малиот и неваријабилен багашник... и уште мал милион негативни ствари.... ако имаш пари и сакаш вистински секси расен спортист без размислување иди на Фолксваген Широко (VW Scirocco) или Астра GTC.... позз до тебе, па кога ќе дојде време за да купуваш кола отвори една тема и ќе го доправиме муабетовголема%20насмевка
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:17
I VW Scirocco e dobro.Jas se mislev megju Leon, Astra ovoj model (http://www.ibherdesign.com/eb/astra/astra.jpg
i Ibiza..

a Ibiza? тага
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:19
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

ako sakas ekonomicnost mene nikoj ne mi veruva deka mesecno trosam samo 4000 den na gorivo (benzin). 5 mi e gradska 3 i pol otvoreno. a ne izlagam od kola. 

За економичност и КЛАСА Ауди А4 1.8 од 1995 - 11 плин градскаголема%20насмевка и тоа не МПИ плин туку оној поевтиниот систем. Со МПИ потрошувачката бензин-плин е 1:1намигнување
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:20
Ибица е хаварија бетар од Леон пошто има исто потпирање , а е дупло помала. Плус, не е лошо да се избегаваат тие марки без традиција.... Оди на нешто проверенонамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:21
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Ибица е хаварија бетар од Леон пошто има исто потпирање , а е дупло помала. Плус, не е лошо да се избегаваат тие марки без традиција.... Оди на нешто проверенонамигнување
niso...Astrata mi preostanuvaa....тагатага pa posle ke sanjame za edno Bmw-nce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:24

Оддолу ни далеку не е Голф. Голфот е далеку посовршен од шпанската мушичка...упс...количкаплазење...  Тоа е фолксваген само под хауба, не целосно одоздола. Инаку како секој сеат е чутук во потпирање, скратен во комфор, тежок за оджување. Мазда 3 е на некој начин совршенство во компакт класата.

Со прости зборови: Немој да се думаш ич за маздата , одма земај ја оти имаат многу квалитетни мотори и не се појавуваат никакви дефекти кај целата кола со години. Напредокот на авто-иднустријата го следам и јас, па ако сакаш прати ги тоа бројките и ќе ти ги преведам најбитните на македонски ЛИТЕРАТУРЕНплазење јазик.голема%20насмевка

@blyeprayer: прво не гледам што убавина гледаш во таа кола. Само однадвор е убава а внатре е толку неприфатлива , тоа чудо едно. Ама остави тоа....   Технички, можни се такви преправки,
Тоа може да го постигнеш со помеки или повисоки шпирали, ама со тоа колата ќе добие на висина или ќе биде далеку по несигурна на големи брзини(+140). Не правев муабет за крутост на воланот туку крутост на потпирањето ( патем, сеат леон во секој пакет на опрема стандардно има хидрауличен серво волан кој мислам и дека е подесив по висина плус)голема%20насмевка  Верувај, ќе бидеш разочарана од непрегледноста на колата , од малиот простор во внатрешноста, од млитавиот основен мотор , малиот и неваријабилен багашник... и уште мал милион негативни ствари.... ако имаш пари и сакаш вистински секси расен спортист без размислување иди на Фолксваген Широко (VW Scirocco) или Астра GTC.... позз до тебе, па кога ќе дојде време за да купуваш кола отвори една тема и ќе го доправиме муабетовголема%20насмевка

Минатава недела Гуглав и ГУГЛ вели дека не е баш така како што велиш, ДУРИ оди дотаму што Леонот го смета во многу работи подобро возило од Голфот5. Но нејсе, благодарам за помошта Фолцвагенголема%20насмевка ако не друго ме натера повнимателно да го разгледам Леонот. Сепак и тоа е нешто среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:27
споредби на коливе
http://test.koli.com.mk/novi_sporedba_modelski_izvedbi.aspx?id=3379&iid1=4914&iid2=3574

со голф6
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 11:44
Originally posted by Bronhi Bronhi напиша:

Форумџии малку помош. Го продадов Рејсерот и сега барам да купам нова кола. Не нова од салон, туку повторно стара, ама 3-4 години стара. Ми нудат Сеат Леон 1.4, 2006, со 24000 (човекот го знам колата е чувана под стаклено ѕвоно), а втората е Мазда 3, 1.4, 2006 со 4300 (не го познавам човекот :) ).
Цената на двете е 9300 евра.

Лично ми фаќа око Маздата бидејќи е Мазда иако како да и виси гепекот, и Леонот е убав, но е копија на Голф 5.

Некој совет, предлог, мислење, споредба на овие две возила.

П.С. Во игра влегува и Сузуки Игнис 1.3 дизел (мултиџет фиатов мотор) 2005 со 14000км.

Би сакал до Нова година да имам една од овие три. Малку тежок избор...

Џипчето исфрли го од игра... од проста причина што тој модел на дизелов агрегат воопшто не е прикладен за теренски возила... всушност воопшто не е прикладен како агрегат...Премногу е мал, исфорсиран е малце, премногу бучен, со големи осцилации во работата, и премногу вибрации во каросеријата... Ако му земеш во предвид дека Игнис е правен на платформа на Самурајот, ќе видиш дека има премногу круто подвозје, воопшто не е флексибилен, и со слаба каросерија.. општо градско возило со многу маани на него...
Мој совет ти е... Опел Астра модел H, или Голф 4-5... Тоа се возила кои се имаат доволно докажано како бестселери во своите марки.... Ако алудираш на потрошувачка, сите ќе ти трошат над 10 во град, од причина што агрегатите од 1.4 се мали за нивната големина, претежно се на принцип на ланче малце се побучни, потромави, ама со голем век на траење.. Ако не ти игра многу голема улога потрошувачката тогаш можеш да одиш и на појак мотор, од типот 1.5, 1.6......Квалитетот на изработка кај сите е доведен на високо ниво.. дури и кај Авеото, и Логанот...
Значи сепак дефинирај си каков агрегат сакаш, која да му е потрошувачката, и што очекуваш од возилото...
Инаку Сеатот и те како напредна.. Шкодата е мн. понесофостицирана.. Сеатот користи исто подвозје, иста електроника и исти агрегати со Фолкваген.. Разлика е името....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 11:53

volkswagen aj sea eden sovet. gi znam skoro site mani na Leonot. Ama sum luda po nego тага sega vozam Corsa, no na prolet sakam da zemam Leon. Moze li nekako da se opravi eve sto vikas napred se osekja sekoja dupka-moze li so pojaki amortizeri toa da se sredi...??? I krutosta...so serva volan..

Крутоста на самото возило мн. зависи од флексибилноста на самата шасија.. Колку е пофлексибилна шасијата, толку е помеко возењето.. Исто така преправката на целата суспензија кај Леонот, ќе те чини мн. пари, од проста причина што тоа е скоро максимум што може меко да биде... Ако сакаш можеш да ја направиш покрута само.. Искрено тоа е голема маана, која ја има Фолксваген во својата групација..
Астрата не е ништо помека.. Посебно актуелниот модел т.е Аstra H... Многу тврдо возило, со мн. тврда суспензија.. Воопшто не е флексибилна самата шасија, суспензијата е камен. Но е затоа многу поцврсто направена од самиот Фоклсваген.. Самата суспензија е прикачена на 6 места, додека кај Фоклсвагенот, Сеатот и Шкодата кај 4 точки. Исто така каросериски, Опел се врати на стариот добар лим, додека Фолксваген сеуште вградува ПВЦ во каросериите.. Моторите кај Опел се доста поквалитетни.. Посебно 1.4 моторот, кој е доста посилен од порано, доста поиздржлив. Сепак Опел за прв пат го произведе 1.4 моторот, после тоа почна копирањето од страна на останатите марки. Но потрошувачката си остана иста.. Нешто над 10 л градско возење... А додека 1.6 кај Опел троши 9 л. градско возење.. Сосема е различен принципот на самиот мотор.
Кај Сеат и Фоклсваген за пофалба е електрониката, и цврстината на самите возила, ама не е за пофалба цената...
Гарантниот период кај Опел и Фолксваген е 2 год, и неограничен број на килом. те ЕУ гаранција..
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 11:59

Да те демантирам... Новата Ибица е нешто сосема ново.. Тоа е новото поло само prereleased. Пракса стана на Фолксваген, да лансира прво модел кај Сеат, за да може да ги отстрани сите негативности кај своите модели, Голф, Поло, Пасат.... Значи блу, ако планираш да се подновиш со новата ибица слободно ти ја препорачувам, бидејќи, таа е солидно возило, со прележани детски болести.. 1 година на пазарот ги покажаа сите слабости, и сега тие се целосно отстранети.. Воедно порасна во меѓуоскиното растојание за разлика од старата, која беше најголема во својата класа.. што значи внатрешниот простор кај кабината доби на простор, посебно на задната клупа. Воедно се вградуваат новите ТСИ мотори кај неа.. Избегнувај го 1.2 моторот, тромав, бучен, мн. троши.. Мала е разликата во цена од 1.2 до 1.4. Електрониката е докажаната од Сеат Леон и Голф 5.
Убаво возилце за пристојна сума.. Башка има екстра кампањи сега во  Кадис...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 12:01

ako sakas ekonomicnost mene nikoj ne mi veruva deka mesecno trosam samo 4000 den na gorivo (benzin). 5 mi e gradska 3 i pol otvoreno. a ne izlagam od kola. 

Кој мотор го возиш? 1.0 или 1.2? Ако е со новиот Twinport мотор, тогаш тоа е екстра економично возилце...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 12:04

niso...Astrata mi preostanuvaa....тагатага pa posle ke sanjame za edno Bmw-nce

Астрата ти ја препорачувам заради својот комфор, и квалитет на изработка.. не ти ја препорачувам заради потрошувачката.. 1.4 троши 10 л. и мн. повеќе во град... Гтц каросеријата е стварно убаво возило, ако е за млад човек.. за фамилија никако..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 12:22

Верувај, ќе бидеш разочарана од непрегледноста на колата , од малиот простор во внатрешноста, од млитавиот основен мотор , малиот и неваријабилен багашник.......

Тука си ептен во право......

и уште мал милион негативни ствари.... ако имаш пари и сакаш вистински секси расен спортист без размислување иди на Фолксваген Широко (VW Scirocco) или Астра GTC

Фолксваген Широко да... јаки мотори.. Астра GTC  е само каросериска изведба.. т.е назив за моделот со 3 врати (Grand Tourismo coupe). Моторите се истите како кај хечбекот.... Нема ништо спортско кај неа.. OPC моделот е спорт тип... Ама не OPC line.. тоа е само кит опрема на колата.. т.е спојлери напред под браникот, на праговите, на задниот браник, и кровен спојлер..

Изменето од NRGMKD - 23.Декември.2009 во 12:28
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.