![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 11> |
Автор | ||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
![]() |
|
smokvicka52 еве ти појдовна точка од која мораш да тргнеш, ако сакаш да одиш кон подобро. Се разбира прво мора да си расчистиш самата со себе си, дека повеќе не го сакаш тој психијатарот и дека си способна да направиш позитивни промени. Прво, тој не е ни прв, нит последен маж во кој можеш да се заљубиш и што ќе те сака, така да батали го. Со тоа што тој те злоупотребил, ти си научила една лекција плус, која не смееш да ја заборавиш и да ги повториш истите грешки. Застани прво самата размисли си, напиши ги сите проблеми што мислиш дека ги имаш и размисли како можеш да ги решиш, еден по еден. Знај дека секој ден е нов ден, со секој ден сме се попаметни. И секој ден ќе учиме нови лекции, лоши и добри, затоа не очајувај, животот мора да го живееш и да се бориш, сите паѓаме, но не сите стануваме после падот.
|
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() |
|
Ами не се сите машки исти Смоквичке,ама изгледа ти само на такви наидуваш
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
smokvicka52 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
![]() |
|
mnogu ti blagodam, mislam deka pocnav da stanuvam samo sto tesko mi odi. Znaes toa kako e. Eden pad drug pad, od propast vo propast i rabotata zemi ubij se. |
||
![]() |
||
smokvicka52 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
![]() |
|
Mozebi taka e. Ama edna rana, druga rana i poletaj ako mozes. |
||
![]() |
||
Milaa ![]() Сениор ![]() ![]() unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
![]() |
|
се што нема да те уништи,ќе те направи посилен
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
![]() |
|
Не треба да се замараш многу со тоа што било. Јас ти советувам да земиш да работиш нешто, да ти биде исполнет денот со активности, така не ќе мислиш многу на тоа. Да се дружиш со оние кои ти имаат докажано дека те сакаат, дека се тука за тебе, да минуваш повеќе време со семејството. Верувај, со тек на време се ќе помине и ќе ти биде смешно за тоа колку си патела во таа ситуација. |
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() |
|
А колку години имаш Смоквичке ако не е тајна,ама точна бројка кажи ни?
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Jas otidov kaj profesionalec ne kaj maz. Dozna sto mi fali i sto mi treba. Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata. Davenik se faka, za slamka. Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi. Jas otidov da pobaram sovet a ne .... Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva. Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje. Kako i da e mene ovaa mi se slucilo i posle nekoe vreme ili ke go nadminam ili ke go zakopam. Na psihoanaliza poveke niikogas nema da otidam, bidejki neznam kako ke go nadminam stravot deka i na drugo mesto moze nesto da mi se sluci. Ke prodolzam da ziveam, utre e nov den. A na "profesionalcite" sto vaka pravat neka im sluzi na cest. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Nastapuvam altruisticki so edna osnovna cel, mojata prikazna da dopre do pogolem broj na luge kako ova pomalku bi se slucuvalo.
Zasto mene me unisti. Изменето од smokvicka52 - 22.Декември.2009 во 20:01 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Mozam samo da im poracam na site pripadnicki na zenski rod ako veke odlucile da idat na psihoanaliza, prvo dobro da se rasprasaat pa posle da idat.
Изменето од smokvicka52 - 22.Декември.2009 во 20:00 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Форумџииве лечат комплекси и проблеми секојдневно овде и немаат потреба за на психијатар.
![]() |
||
![]() |
||
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
![]() |
|
Inaku smokvicka sorry ama jas ne veruvam vo ova, neznam koj ti bil problemot i zosto ti bila potrebna terapija ama ocigledno e deka treba da prodolzis i ovojpat odberi zena samo pazi da ne e lezz ubavo rasprasaj se ![]() |
||
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Ако е би, мојме заедно на терапија да ојме.
![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() |
|
Многу има што да се каже за ова, многу... Воглавно се согласувам со тебе Месинџер, но да ти кажам само дека овде е многу важна структурата на личноста на Смоквичка но и да знаеме отприлика зошто побарала помош. Тебе филозофу ти ја препорачувам книгата “Кога Ниче плачеше“ каде има доста да се научи и за оваа проблематика. Пациентката има потреба од заведување, флертување, а психијатрот изиграва Супермен. Ја злоупотребува професијата (и секако треба да се каже некаде неговото име, за тоа се одзема лиценца) бидејќи лицето кое побарало помош имало проблеми и тој ја злоупотребува нејзината положба на сметка на своето его. Изменето од maria_magdalena - 22.Декември.2009 во 20:28 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |