IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Нирвана...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нирвана...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Статус: Офлајн
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 12:30
NIRVANA mi bese najomilenata grupa ,
i se uste ostana da gi obozavam  pesnite.
Tie pesni mi se cini deka site vo sebe krijat nesto
i site se so nekoe znacenje,znaat da doprat do dushata..
Zalno sto zivotot na k*rt Kobain zavrsi taka jadno,tolku mlad ubav i energicen covek,
no sepak barem ostavi nesto za nas....
a toa e dobrata muzika..

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 18:25
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Забеган, си гледал други метал/рок концерти? На други ја чешлаат публиката, не ја маваат со гитариплазење....

Не морате да го слушате к*рт ако неговиот глас ви е одбивен, слушајте Смоквар...упс...сори....Стакларболен 

Јас ги сакам затоа што повеќето песни зрачат со позитивна енергија и депресивните моменти (карактеристика на гранџ) се сведени на минимумголемо%20гушкање

Во право си, разговоров наш не води никаде.... сепак ...ме интересираше што имаш слушнато од нирвана па што не ти се допаѓаатзбунетост
не се согласувам за концертите, го имаш гледано клипчено каде к*рт ќе спобудале неможејќи да ја симне гитарата од грб?
а и имаш различни концерти со различни луѓе, не можеш да ги споредиш

к*рт ми е единствено одбивен што го распадна бендот и си ја заврши кариерата заради глупост

и фала богу нема да го слушам стаклар, тука ме имаш болен

песните зрачат со енергија, ама каква, мислам дека е тешко да се протолкува

Патем ги имам слушано Nevermind и уште едно цд со нивни најдобри хитови, никој не рече дека не ми се допаѓаат плазење
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 19:40
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Забеган, си гледал други метал/рок концерти? На други ја чешлаат публиката, не ја маваат со гитариплазење....

Не морате да го слушате к*рт ако неговиот глас ви е одбивен, слушајте Смоквар...упс...сори....Стакларболен 

Јас ги сакам затоа што повеќето песни зрачат со позитивна енергија и депресивните моменти (карактеристика на гранџ) се сведени на минимумголемо%20гушкање

Во право си, разговоров наш не води никаде.... сепак ...ме интересираше што имаш слушнато од нирвана па што не ти се допаѓаатзбунетост
не се согласувам за концертите, го имаш гледано клипчено каде к*рт ќе спобудале неможејќи да ја симне гитарата од грб?
а и имаш различни концерти со различни луѓе, не можеш да ги споредиш

к*рт ми е единствено одбивен што го распадна бендот и си ја заврши кариерата заради глупост

и фала богу нема да го слушам стаклар, тука ме имаш болен

песните зрачат со енергија, ама каква, мислам дека е тешко да се протолкува

Патем ги имам слушано Nevermind и уште едно цд со нивни најдобри хитови, никој не рече дека не ми се допаѓаат плазење
Тиги веќе спомна - Better to burn out, than to fade out

Знаеме сите што се случува кога се нема кочницаголема%20насмевка Што стана со Џексон.... умре како веќе заборавен , труп во распаѓање , на чија сметка светот си правеше вицовиболен Неговата кариера ако завршеше со својата кулминација сеуште Џексон ќе си имаше едно посебно место кај секого (како Елвис Прислисреќа)....

Ниеден човек не е толку совршен за да биде неисцрпен извор, па така и к*рт да беше жив доволна беше една безуспешна песна и мала грешка и Нирвана да испари во заборав...

Нека му е лесна земја на човекот и господ да му прости (и мене за ова што го велам) ама мислам дека тоа беше единствен начин воздивнување. Иако групата престана да постои, нејзиното име засекогаш ќе остане недопренољубов Побро е да заврши со спектакуларен БУМ отколку полека да гасне заедно со младоста на членовите се додека не останат само стари будали кои ќе прават од време-на време концерти за своите поранешни фанови колку да си ја подобрат финансиската состојба...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 20:26
како што спомнав, треба ли сега да тврдам дека Sid Vicious е најдобриот басист во светот бидејќи умрел кога секс пистолс беа славни?

а доколку Нирвана избледеа, слободно ќе можевме да ги сметаме за неквалитетен бенд, и Перл џем се стари колку нирвана и повеќе, па сеуште ја имаат истата слава како порано на пример

Изменето од zabegan - 17.Декември.2009 во 20:27
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 22:30
нееееее.... не треба да го сметам за најдобар басист....
мешаш баби и жаби , баткосреќа

Секој еднаш ќе избледе, па макар и да е најдобар. Излези в чаршија и преброи колку луѓе носат блуза (беџ или што било) со знакот на Перл Џем, а колку со к*рт или Нирвананамигнување
Тоа ти викам... неможат никогаш да останат исти, публиката се презаситува и од најдоброто кога ќе го имаат стално на дофат... капираштрепкање
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2009 во 02:44

нееееее.... не треба да го сметам за најдобар басист....
мешаш баби и жаби , баткосреќа

Секој еднаш ќе избледе, па макар и да е најдобар. Излези в чаршија и преброи колку луѓе носат блуза (беџ или што било) со знакот на Перл Џем, а колку со к*рт или Нирвана
намигнување
Тоа ти викам... неможат никогаш да останат исти, публиката се презаситува и од најдоброто кога ќе го имаат стално на дофат... капираштрепкање
не мешам баби и жаби, мислам дека дадов добар пример, и така и двајцата имаат слична приказна
а ова второво ти се вика масовен фанатизам, колку луѓе носат маица со Че Гевара а немаат појма кој е тој?
и верувај, квалитетен бенд не бледее се додека постои, тоа ти го гарантирам, неговите вистински фанови си остануваат фанови, како што си ти фан на нирвана, и кога ќе проба бендот да направи промена, губи голем број на фанови (пр. Металика, Грин деј и т.н.)

што, демек ти ќе ги слушаше нирвана ако преминеа на некој комерцијален шит?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2009 во 13:45
немаше да слушам Нирвана во тој случај.... абе тоа е тоа што ти го кажувамсреќа
Сите после преминуваат на комерцијала....не си забележал? Колку популарни рок групи останале тоа што биле? Никоја не останала...
сите од кога ѓе го достигнат врвот на славата стануваат заинтересирани само за своите дебели газови и нив да му биде убавоизненадување
Кој е тој квалитетен бенд според тебе ? Зарем има нешто чиј квалитет не бледее?
Тоа е тоа што го рече Тиги Better to burn out, than to fade outнамигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2009 во 18:39

немаше да слушам Нирвана во тој случај.... абе тоа е тоа што ти го кажувамсреќа
Сите после преминуваат на комерцијала....не си забележал? Колку популарни рок групи останале тоа што биле? Никоја не останала...
сите од кога ѓе го достигнат врвот на славата стануваат заинтересирани само за своите дебели газови и нив да му биде убавоизненадување
Кој е тој квалитетен бенд според тебе ? Зарем има нешто чиј квалитет не бледее?

Тоа е тоа што го рече Тиги Better to burn out, than to fade outнамигнување
де бе човек само нирвана ли ги слушаш што толку многу не си приметил? голема%20насмевка
Кон врв
schumi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Април.2009
Поени: 121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај schumi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2009 во 18:55

немаше да слушам Нирвана во тој случај.... абе тоа е тоа што ти го кажувамсреќаСите после преминуваат на комерцијала....не си забележал? Колку популарни рок групи останале тоа што биле?Никоја не останала... сите од кога ѓе го достигнат врвот на славата стануваат заинтересирани само за своите дебели газови и нив да му биде убаво изненадувањеКој е тој квалитетен бенд според тебе ? Зарем има нешто чиј квалитет не бледее?Тоа е тоа што го рече Тиги Better to burn out, than to fade outнамигнување
Кои се тие сите кои преминале на комерцијала? Металика? Стоунси од самиот почеток го имаат истиот стил (а постојат од 1962),Дип Парпл се од 68 активни, а го немаат искомерцијализирано никогаш стилот. Ист случај е кај Motorhead, Judas Priest, AC/DC, Red hot Chili Peppers, Foo Fighters. А се работи за мега популарни групи, со години на врвот. Во однос на квалитетот. Да, бледее со текот на годините во поголем дел од случаите, никој не е вечно млад. Но, заборавени ли се? Или треба фронтменот да се самоубие на спектакуларен начин, за вечно да биде запаметен? Па во тој случај нема баш да дојде до израз квалитетот на музиката. Најбарана песна на Youtube од Nirvana e Smells like team spirit. Не го доведувам во прашање квалитетот на нивната музика, ја имале формулата. Ама не се должи на тоа постхумниот култ на Cobain (секако, има и фанови на музиката, секоја чест за нив). Се должи на неговата смрт, како одличен комерцијален потег.
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 20:33
NAJDOBRA OD NIRVANA DEFINITIVNIO E:

The man who sold the worldаплауздааплауз

http://www.youtube.com/watch?v=nRou_m-vmcU&feature=related
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 00:17
Харт шејпт бокс.љубов
И Литиум.љубов
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 12:59
Originally posted by tiggy_sparrow tiggy_sparrow напиша:

Харт шејпт бокс.љубов
И Литиум.љубов
pesnive se sovrseni....љубов

Кон врв
vlad0 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Титула нема поради неплатени сметки

Регистриран: 18.Ноември.2009
Локација: Македонија
Поени: 2263
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlad0 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 13:09
ne me bendisuvaat mnogu mnogu
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 16:45
Поли.љубов
Блиид.љубов
Он а плејн.љубов

Ови исто ми се свиѓаат превише.среќа
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.