|
Свински грип |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | ||||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
velat deka vakcinata ne cini
ima i dosta emisii za toa mozebi mnogumina kje se slozat so toa no neveruvam deka kje se slozat i rodninite na site sto pocinaa od svinski grip inaku mislam deka nema gospod.... da ima .. ne bi dozvolil takvo sh*t da se slucuva |
||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
јас најверојатно утре се вакцинирам...
|
||||||||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ако си од велес нема вакцини ја последната ја примив рекоа дека во Четврток ке донесат |
||||||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
16.12.2009 19:55
49-годишна жена синоќа била донесена во Ургентниот центар откако еден час по примање на вакцината добила силни главоболки и трнење на рацете и нозете. Лекарски извори за А1 велат дека во моментот кога била донесена веќе и била одземена едната страна од телото по што била хоспитализирана на Клиниката за неврологија, но и дека симптомите наликуваат на парализа или Жилине баре синдромот, поради кој во Канада беше повлечена цела серија вакцини. Надлежните од министерството се интересирале за случајот, но не ја соопштија информацијата на новинарите. Реагираа доцна вечерва откако А1 ја објави веста. „Бидејќи имавме сознание дека пациентка се пожалила на саат-два после вакцинација на главоболки, трнење по мускулите, бидејќи сакаме сите пациенти да ги следиме и најмал проблем ако се јави после вакцинација да го испитаме, превентивно испратена е пациентката на Клиника за нервни болести, хоспитализирана е, чисто за да се провери да не се пропушти нешто“ рече Јованка Костовска, комисија за пандемски грип. На Клиниката за неврологија тврдат дека пациентката е во стабилна состојба, но не станувало збор за парализа туку за трнење на нозете. Таа и претходно имала проблеми со рбетниот столб.
Од Министерството за здравство велат дека нема место за паника, тие и понатаму внимателно ќе ја следат секоја несакана реакција. Доколку има отстапки поголеми од предвидените ќе реагираат благовремено. „Продолжуваме да ги следиме сите и апелирам до луѓето коишто ќе се вакцинираат, ако добијат некој симптом којшто им е поневообичаен, ако е обична главоболка, мала температура, болка, црвенило на раката - тоа е очекувана реакција и не е ништо страшно. Ако им е нешто сомнително да се јават, ќе ги проследиме, ќе испитаме, да не се плашат, нема место за паника. Несаканите реакции од оваа вакцина се исти како од сезонскиот грип“, вели Костовска. Пред неколку дена Инфективната клиника ја напушти и лекарка од Прилеп која имала конвулзии по примање на вакцината. Надлежните не ги поврзуваат овие реакции со вакцината. |
||||||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
16.12.2009 19:08
Во Македонија пристигнаа новите 80 илјади дози на вакцината од Холандија. Бројот на заболени расте и во овој месец во однос на ноември е двојно зголемен. За епидемијата расправаше и Парламентот. Опозицијата побара затворање на училиштата и градинките, но предлогот беше одбиен од мнозинството. Во меѓувреме, Министерството за образование во Србија заради ширењето на грипот одлучи зимскиот распуст на учениците да почне порано од предвиденото. Како што е соопштено, зимскиот распуст за основните и средни училишта ќе започне од понеделник 21 декември и ќе трае до петок 8 јануари 2010 година. Поради ваквата одлука, првото полугодие во училиштата ширум Србија нема да биде завршено до започнување на зимскиот распуст, што е вообичаена практика. Првиот училишен ден во новата година ќе биде понеделник 11 јануари, кога што ќе продолжи наставата од првото полугодие и истата ќе трае до 22 јануари. Второто полугодие во централна Србија ќе започне од 25 јануари, а во Војводина на 18 јануари. |
||||||||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
знам.... чекам денеска да видам дали ќе стасам |
||||||||
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Хоспитализирани 25 нови пациенти со симптоми на грип На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се хоспитализирани 12 нови пациенти со симптоми на грип и таму во моментот се лекуваат 88 пациенти. Здравствената состојба на новопримените пациенти е стабилна, освен кај четири лица со потешка форма на пневмонија, кои се уште се поставени на асистирана вентилација, соопшти Министерството за здравство. |
||||||||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
заборавив да ви кажам... се вакцинирав.... малце ме стресе вчера, и бааги ме боли раката.... на мајка ми и на сестра ми ништо не им е....
зависи до организмот.... |
||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
На здравје нека ви е (така се вели нели), тоа ти се вика храброст.
|
||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
A tie vakcinite dali se za sprecuvanje na gripot ili za negovo popbrzo shirenje ?
|
||||||||
|
||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Јасно дека се наменети за негово спречување. Обично се практикува вакцинирање пред почеток на сезона, но кога се работи за пандемии се прават исклучоци, како би се спречило ширењето.
|
||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
На здравје нека ти е, изгледа од младите во велес само ја и ти сме вакцинирани другите ги стра,вака сеа раката ке те боли 2 дена барем мене толку ме болеше ја се вакцинирав во понеделникот до сега еве 6 дена е сеа вакцината не делува одма ке треба да поминат две недели за вакцината да си создаде антитела кој тие антитела се борат со вирусот значи за две недели ти ке бидеш имун на вирусот до сега засега уште треба да се пазиш да не се разболеш |
||||||||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
... море, да ги видиш како се уплашија кога им реков дека во раката имам трпки... одма 5 души над мене застанаа и ме седнаа на еден кревет.... иначе, дарк хакер, знам за имунитетот, ама немав друг избор, бидејќи утре ја напуштам државата,... па подобро овака отколку да одам невакцинирана |
||||||||
Storm5
Сениор Регистриран: 30.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 226 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
sh*tAKE PECURKA PROTIV VIRUSI
sh*take pecurkata sodrzi unikatni materii tnr., "fitoncidi", isparlivi soedinenija koja gi unistuva virusite, vklucuvajki go i HIV, predizvikuvacot na sidata. |
||||||||
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |