|
Дали има противречности во библијата? |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | |
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Декември.2009 во 14:58 |
dali ima protivrecnosti t.e kontradikci vo bilijata ?
toa mie prasanje na site pravoslavni forumdzii dali ima ili nema , ako nema bi sakal da doakzete , ako ima protivrecnosti bi proizleglo prasanje dali ovaa biblija e bozja kniga ako e bozja kniga ne bi trebalo da ima prtivrecnosti bi zel eden primer kade isus govori za sebe i dobro da analizirame ; evagleie spored jovan 5,31,;; AKO JAS SVEDOCAM SAM ZA SEBE MOETO SVEDOSTVO NEMA DA BIDE VISTINSKO'' VO ISTO EVAGELIE 8,14, VELI; ISUS VO ODGOVOR IM RECE; IAKO SVEDOCAM SAM ZA SEBE MOETO SVEDOSTVO E VISTINSKO' pa bi ve zaprasal koja e vistinata na ovie dva citati od evaagleie spored jovan; vo prviot citat veli deka svedostvoto na isus za sam sebe nema da bide vistinsko dodeka vo drugiot citat veli deka svedostvoto e vistinsko , zasto ima sprotivvni teksta ,prasanje prizleguva ako e bozja kniga zasto da ima sprotivni teksta t.e kontradikcii? pa ve molam na ova komentar i opsto na ovaa tema zamo dadov primer i ke ve zamolam da se kometira samo zai okolu ovaa tema ima ili nema protivrecnosti vo bilijata i svoj komentar i dokaz za toa ? blagodaram ' pozdrav Изменето од el_kevser - 16.Декември.2009 во 15:00 |
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AKO JAS SVEDOCAM SAM ZA SEBE MOETO SVEDOSTVO NEMA DA BIDE VISTINSKO'' VO ISTO EVAGELIE 8,14, VELI; ISUS VO ODGOVOR IM RECE; IAKO SVEDOCAM SAM ZA SEBE MOETO SVEDOSTVO E VISTINSKO' И во двата случаја Исус потврдува дека Неговото сведоштво е поткрепено со сведоштвото на Бог Таткото. Во првиот цитат тоа значи дека директно се повикува на Бог-Отецот а во Вториот само ни потврдува дека неговото сведоштво е вистинско поради тоа што отецот и Синот се едно. (Според Мојсеевите закони, сведоци морало да има двајца). |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на кратко-Нема противречности.
А на кратко одговарам на темава зашто мислам дека повеќето сунитски муслимани тука се у некаков си филм на МОНОЛОГ. Демек прашува(а уставри цитира од оние јадни брошурки од студенсконо здружение)па послем или не ги разбира образлагањаат на христијаните или не ги ни чита. А кога ние ќе започнеме дискусија за Коранот и неговите противречности од повеќе аспекти ,муслиманите на форумот мистериозно ги СНЕМУВА од форумов. |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постојат десет стратегии со кои муслиманите се користат при разговор со Христијани, тоа е веќе видена тактика.
Иако не ја прочитале Библијата, веќе се научени на тие неколку финти. Негација на Тројството, барање контрадикторности, Песна над песните и ах тој-Павле пусти што мислат дека ја изменил Библијата. Ги имам и јас тие книжиња, ги земам од кај вехабијата од кого купувам црн сусам и парфемчиња од Саудиска Арабија. |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само да потсетам, ваква или слична тема има, ќе ја побарам а потоа постовите ќе ги преместам таму
|
|
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.mkbible.net/ |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да де, не реков јас дека нема туку дека повеќето кои ја негираат не ја прочитале.
|
|
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i zarem ovie citati ne se ptoriv recni edna od druga ili ke bide ; vistinsko svedostvoto negovo ili ne |
|
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam prilika i ja citam ne se sekiraj |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама ти одговори читаш? |
|
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spored koji mojseovi zakoni obrazlozi?
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па сеа од каде да знам кој амандман од Мојсеевиот, битно морало да има двајца сведоци.
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И Исус сведочел пред двајца-Отецот и Он, затоа и сведоштвото му било вистинско.
|
|
|
|
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stom go spomnuvas treba i da obrazloziz pa da vidime dali se mojseovi zakoni ili ne
Изменето од el_kevser - 16.Декември.2009 во 15:42 |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |