IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Нирвана...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нирвана...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
Автор
Порака
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2009 во 21:58
Originally posted by tiggy_sparrow tiggy_sparrow напиша:

Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...
Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни...
Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџцрвенеење
ист случај и кај менесреќа
Кон врв
err0r4e Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај err0r4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 15:36
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни...Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџцрвенеење

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 16:00
Originally posted by err0r4e err0r4e напиша:

Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни...Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџцрвенеење

more skolski, vikendov da probame unplugged i da barme mesto za nastapuvanje голема%20насмевка Pa posle odime na metalika ko ke se opremime so Washburn i toa ti sto ke go izberisголемо%20гушкање
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 16:22
не ми е јасно зошто толку тинејџери имаат култ кон Нирвана? ок, извадиле добри хитови и тоа се интересни песни, но тоа е се. Еве и ја ги слушав и уште ги слушам, но никогаш не биле големи за мене, мислам што постигна к*рт? се издрогира до даска и се самоутепа, а на концерти беше исто како утепан

а за влијанието врз гранџот, не се единствени, а не се ни први, има многу бендови пред и по нивното време
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 18:53
Not my cup of tea

Никогаш не допреа до мене како други бендови од Seattle сцената а тоа беа Alice In Chains & Soundgarden
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 22:34
Јас ги обожавам Нирвана...Што и да кажам...Пак нема да се доискажам оти не ми е јака страна баш објаснувањетоголема%20насмевкаљубов
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 22:41
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Not my cup of tea

Никогаш не допреа до мене како други бендови од Seattle сцената а тоа беа Alice In Chains & Soundgarden
е ако ме прашаа на кои бендови мислев, ќе ги наброев и овие, и Перл џем, само што они забегаа кон кл,асичен рок, но старите песни им се многу хардкор голема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 18:54
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

не ми е јасно зошто толку тинејџери имаат култ кон Нирвана? ок, извадиле добри хитови и тоа се интересни песни, но тоа е се. Еве и ја ги слушав и уште ги слушам, но никогаш не биле големи за мене, мислам што постигна к*рт? се издрогира до даска и се самоутепа, а на концерти беше исто како утепан

а за влијанието врз гранџот, не се единствени, а не се ни први, има многу бендови пред и по нивното време
Ех...... имав „на времето“ голема дарба и желба за долги објаснувања.... за жал ја изгубивтага

Ај ќе пробам ептен на кратко да кажам што мислам. 70% од тинејџерите „имаат култ“ (во наводници е пошто немаат абер ни од нирвана ни од ништо уопште..) само затоа што слушнале дека така треба и дека тоа е „кул“. Другите 30% ги сметам за малку по созреани, а нив апстрактните текстови на Нирвана му оставаат голема слобода да ги доживуваат според свои потреби, во милион ситуации.... , .... храна за душатасреќа....што знам... големи нешта за големи луѓе големо%20гушкање Мноооогу мина не успеале да се пронајдат во Нирвана, ама скоро стално не е тоа по нивна вина.... Таа музика не „фаќа“ кога е наметната од друг... не се слуша колку за да бидеш ценет во друштвото и да можиш да се надоврзиш во некој муабет. Ако сам стогнеш до незе, тогаш секој стих ќе си го најде своето место во длабочината на нашето срцетрепкање Сепак... кој е тој фраер кој Нирвана филозофијата може да ја објасни со зборови? Имаше еден , за жал ... роза.... е, да...точно тој што се издрогира до даска и се самоутепа....

Што се однесува до влијанието во гранџ музиката.... НЕ СЕКОГАШ ПРВИОТ БАКНЕЖ Е ОНОЈ ВИСТИНСКИОТсреќа... поминале милиони , и пред вистинскиот и по него, ама само еден ќе остави „печат“ на нас...трепкање

Тој фраерот што се „самоутепа“  со своето самоубиство го издигна сето ова на ниво каде што е сега. Ако продолжеше да опстојува групата и после Nevermind , сето некако ќе се „распливаше“ и ќе изгубеше смисла....

тоа би имал да кажам сега за сега, сепак... кои се тие зборови со кои може да го искажам сето тоа што значи нирвана за мене и за сите што навистина ја сакаат. Ако знае некој такви зборови нека ми ги прати по ЛПтрепкање....

едит: ама на кратко објаснувањеплазењеизненадување

Изменето од volkswagen - 16.Декември.2009 во 18:55
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 20:50

Ех...... имав „на времето“ голема дарба и желба за долги објаснувања.... за жал ја изгубивтага

Ај ќе пробам ептен на кратко да кажам што мислам. 70% од тинејџерите „имаат култ“ (во наводници е пошто немаат абер ни од нирвана ни од ништо уопште..) само затоа што слушнале дека така треба и дека тоа е „кул“. Другите 30% ги сметам за малку по созреани, а нив апстрактните текстови на Нирвана му оставаат голема слобода да ги доживуваат според свои потреби, во милион ситуации.... , .... храна за душатасреќа....што знам... големи нешта за големи луѓе големо%20гушкање Мноооогу мина не успеале да се пронајдат во Нирвана, ама скоро стално не е тоа по нивна вина.... Таа музика не „фаќа“ кога е наметната од друг... не се слуша колку за да бидеш ценет во друштвото и да можиш да се надоврзиш во некој муабет. Ако сам стогнеш до незе, тогаш секој стих ќе си го најде своето место во длабочината на нашето срцетрепкање Сепак... кој е тој фраер кој Нирвана филозофијата може да ја објасни со зборови? Имаше еден , за жал ... роза.... е, да...точно тој што се издрогира до даска и се самоутепа....

Што се однесува до влијанието во гранџ музиката.... НЕ СЕКОГАШ ПРВИОТ БАКНЕЖ Е ОНОЈ ВИСТИНСКИОТсреќа... поминале милиони , и пред вистинскиот и по него, ама само еден ќе остави „печат“ на нас...трепкање

Тој фраерот што се „самоутепа“  со своето самоубиство го издигна сето ова на ниво каде што е сега. Ако продолжеше да опстојува групата и после Nevermind , сето некако ќе се „распливаше“ и ќе изгубеше смисла....

тоа би имал да кажам сега за сега, сепак... кои се тие зборови со кои може да го искажам сето тоа што значи нирвана за мене и за сите што навистина ја сакаат. Ако знае некој такви зборови нека ми ги прати по ЛПтрепкање....

едит: ама на кратко објаснувањеплазењеизненадување

аплаузаплаузголемо%20гушкање
Better to burn out, than to fade out...Toa go napishal k*rt vo pismoto pred negovata smrtнамигнување
Totalno se soglasuvam so boldiranovo...A i so ostatokot od postotзадоволство

намигнување
тага
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 21:03
Нирвана филозофијата? дај не заебавај, типот ја маваше публиката со гитари газење%20од%20смеење
тоа е исто ко да кажеш дека Sid Vicious бил најдобар басист на сите времиња бидејќи се издроггира и умре

само ај, ти си фан, ја не сум, никаде не води дискусијава па џабе дискутираме
Кон врв
schumi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Април.2009
Поени: 121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај schumi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 22:08
Не се баш мој тип Гласот на к*рт ми е ептен одбивен. Како гитарист е релативно добар, ама е преценет. А Dave Grohl е човек кој исклучително го почитувам, како тапанар и како вокал.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2009 во 23:35
Originally posted by schumi schumi напиша:

Не се баш мој тип Гласот на к*рт ми е ептен одбивен. Како гитарист е релативно добар, ама е преценет. А Dave Grohl е човек кој исклучително го почитувам, како тапанар и како вокал.
и јас имам поголем респект за дејв
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 00:59

Originally posted by schumi schumi напиша:

и јас имам поголем респект за дејв

Така е
Дејв Гроул е музичар ипол ,а не позерголема%20насмевка Не се заебава дечкото, него свири и прави музика И продава албуми.

Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2009 во 10:51
Забеган, си гледал други метал/рок концерти? На други ја чешлаат публиката, не ја маваат со гитариплазење....

Не морате да го слушате к*рт ако неговиот глас ви е одбивен, слушајте Смоквар...упс...сори....Стакларболен 

Јас ги сакам затоа што повеќето песни зрачат со позитивна енергија и депресивните моменти (карактеристика на гранџ) се сведени на минимумголемо%20гушкање

Во право си, разговоров наш не води никаде.... сепак ...ме интересираше што имаш слушнато од нирвана па што не ти се допаѓаатзбунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.