|
ВИЗЕН РЕЖИМ - либерализација и укинување |
Внеси реплика | страница <1 5960616263 66> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa pak "opnale"...semafor...na centralniot del na drzavata....na koj shto se "troshat" sekundite do momentot koga ke stapi na sila,.."blagodetot"( patuvanje bez viza)....neshto slichno na onie vo newyork ( i nekoi drugi svetski gradovi) koga se broeshe vremeto do 2000 god.,....ili kaj kinezive ...do pochetokot na lanskata letna olimpijada!....kakva glupost!!....za shto se ne se troshat ..."narodnite" pari ...
...moree...treba da se plache.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza поради влевањето на лажната надеж кај народот, но и поради самите нив- политичарите затоа што тие повеќе си веруваат на сопствените лаги...........
Изменето од orlov - 08.Декември.2009 во 23:59 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И сега каде за Нова Година
|
|
SlavicaT
Нов член Регистриран: 26.Октомври.2009 Локација: Greece Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам нешто да прашам за визите...јас имам пасош ( не биометриски ) и ми истекува во 2011 година..па бидејки ми закажаа за пасош дури во октомври 2010 дали ке можам пак да вадам виза од амбасада како до сега што беше??
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе можеш, визи ќе се издаваат за сите кои немаат биометриски пасоши и понатаму како досега.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..za sekoj slucaj,prati mi i paricki pokraj garantnoto pismo!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И дотерајте се како господа оти ако не им сте симпатични на царинарникот(полицаецот)има право да те врати назад ама со писмено образложение. Нешто како фризурата му е панкерска нема еу. Или ми изгледа за анархист ке сака да менува поредок во еу (пошто сте тргнале цела фамилија) Добро бе вие мислите еу е несериозна заедница абе имаат тие стандарди ама за п******* од атена не важат за нас и тоа како. Сакаш да прошеташ во повеќе градови и држави пред време да обезбедиш хотелски гаранции а што правиме ако најдам некоја европејка па и се тупанам дома ќе дојди некој да ме избрка Изменето од Анастеа - 10.Декември.2009 во 18:04 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
reborn
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакав да знам нешто. Ја после 19-ти ке си идам со тетка ми во германија и со нејзиниот сопруг со нивна кола.Тие се граѓани на Германија значи си има пасош и све. И сега сакам да знам дали ке треба да носам пари,гаранцја со себе и тие работи :С мислан кај тие си идам и гаранција мислам дека не треба (освен патничко осигурување) ? Па сега не сум сигурен и би сакал некој што знае да ми објасни што ке ми треба да земам со себе ?
поздрав |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти треба :
1. гаранција извадена во општината каде што живеат, заверена со двата неопходни печата......
2. патничко осигурување, обавезно, да го покрие периодот во кој ќе престојуваш таму.....
3. доказ за поседување на финансиски сретства....кеш или извод од сметка .....
4. и нов пасош.....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=121491444554&id=84&prilog=0&setIzdanie=21861
Претседателот Ѓорге Иванов в сабота, на првиот ден од примената на визната либерализација за македонските државјани, ќе ја посети Бугарија на покана од неговиот бугарски колега Георги ПрвановИзменето од да бе - 14.Декември.2009 во 15:43 |
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....и што сега кога МВР нема време да ми даде пасош со дигитална слика,....., ни личните испрви не може да ги замени,...., и требаат месеци,...., се за пари,....така ли се полни буџет,!?...., а Јас си мислев 2010 на Јамајка да одам!?....
|
|
SlavicaT
Нов член Регистриран: 26.Октомври.2009 Локација: Greece Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vaka mi treba pomos: jas treba da odam sega na 28 dekemvri vo Grcija i procitav deka treba pari da se pokazat na granica , patnicko osiguruvanje , garantno pismo itn...
Inaku jas nemam biometriski pasos (imam validen pasos koj trae do 2011 godina) i imam viza koja trae do mart 2010 godina. Pa dali ke mi trebaat ovie dokumenti iako ja imam vizata ili ke im se potrebni samo na tie sto imaat biometriski pasos??? |
|
SlavicaT
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I isto me interesria bidejki vo juni planiram pak da odam tamu , i pak ke treba da vadam viza...pa bidejki moite imaat evropski pasos ke moze li da postavam vakov dokument na granica , bidejki nitu sum student nitu vrabotena??
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом имаш виза валидна до март 2010-та година, дополнителни документи мислам дека не ти требаат, тие важат за оние што ќе патуваат само со новите биометриски пасоши.
Ти потребните документи веќе си ги доставила со аплицирањето за визата. |
|
Внеси реплика | страница <1 5960616263 66> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |