IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Genel i se e mozno !!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Genel i se e mozno !!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 22:21
fair enough

Dogovoreno

There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
balkanboyz Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Ноември.2009
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај balkanboyz Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 22:22
EEEeej,abe vie sram ste nemale?Koj ke vi ide vas na foto konk*rs pak,be aaaaaaaaaahahahaha.Ne gi slusas lugevo so zborat?
Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2009 во 22:26
Originally posted by GENEL CANON GENEL CANON напиша:

Ova e nasiot predlog do vas.
Za slednata godina bilo koe vreme napravete predlog za organiziranje na foto konk urs na bilo koja tema,odredete ziri koe ke bide prifatlivo za site,napravete gi site kriteriumi i pravila ,nie ke gi dademe nagradite.
Ne e problemot vo zirito, niti vo pravilata, problem e vo nepocituvanje na istite.

Izgleda deka Genel ne razbira, pa da se obidam da objasnam so moe glediste.

1. Genel e privatna firma, i kako takva edinstveno odgovara na svojot principal za opremata sto ja prodava/distribuira na ovaa teritorija.
2. Kako takva ne e obvrzana da dava otcet na nikogo za toa kakva izlozba ke pravi, dali ke pravi voopsto, koi i kakvi nagradi ke dava, koj ke bide vo zirito, koja ke bide temata i sl.
3. Kako natprevaruvacka izlozba, Genel postavil nekoi pravila na igra (golemina na fajl, VREMENSKI PERIOD.....)
4. Kako takvi pravila GENEL se obvrzal deka pravilata ke bidat isti inaku igrata nema da bide Fer, neli?
5. Genel resil da pravi marketinski nastan , t.n. izlozba, sto isto taka e sosema vo red, i sekoj koj pratil fotografija se slozil da mu bide ispecatena za izlozbata.

Kako sto gledame GENEL zgresil vo klucniot del, POCITUVANJE na SOPSTVENO postavenite pravila. Ostanatiod del, kolku i da se lutime nie, samo ja pokazuva neprofesionalnosta na firmata, no za toj del za zal ne mozeme da se bunime, takvi se se dodeka nekoj ne im go zeme zaastapnistvoto. (Ne deka i NIkon e mnogu podobar na ovaa teritorija, da se razbereme голема%20насмевка). Vo godina so recesija, GENEL se obide da povrati del od revenue-to so pozitivna kampanja na forumov, sto e OK nekloj prepoznal deka grupa lugje so tie afinititeti gravitiraat tuka, no vednas se vrati na poznatiot NADMEN stav, po prvata greska. Covecki e da se gresi, i nie sme lugje, gresime, ama covecki e da se priznae deka se zgresilo. Odnosot, gubitnicite se lutat e prepoln so cinizam, i e sosema nesoodveten. Taka ne se steknuvaat musterii, a lesno se gubat.

Jas niti sum pratil na izlozbata, niti ke prakjam vo idnina ako ostane ovaa konstelacija na lugje/firmi/nastani, niti spagjam vo grupata na lugje dobitnici/gubitnici, no toa ne me pravi pomalku zasegnat. Duri i bidejki se znam so nekoi od clenovite na zirito, a isto taka i so golem del od fotografite, gi potsetiv clenovite na zirito na uslovot vo konk*rsot za vremeto na fotografiranje, no ocigledno toa ne pridonese nisto.
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 00:06
Originally posted by GENEL CANON GENEL CANON напиша:

...
Nie sme distributeri od 1996 godina i ima koj da ja ocenuva nasata rabota.

...

No sekako mnogu e pogolem brojot na nedobtnicite ,taka da ima mnogu koi smetaat deka bas nivnata fotografija trebala da pobedi i sekako deka ke bide nezadovolen.
...

wow... sto sum propustil... buren vikend!

citam i nemozam da se iznacudam, osobeno koga stignav do zdebeleniot del!
koj toa treba da ja ocenuva vasata rabota?!?!?!

za vtoriot del od komentarot nemam zborovi... no vredi da se procita uste ednas... se dobiva pretstava za toa kakvo mislenje imaat ogranizatorite za ucesnicite... otvorete gi ocite, vozrasni luge sme! ne organiziravte izlozba vo gradinka...
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 10:45
Originally posted by KoKi KoKi напиша:

wow... sto sum propustil... buren vikend!

Mi se svigja vakov forumov vo ponedelnik odsabajle. Kafe, Cigara i SEIR голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка I sega da pocnam da rabotam намигнување
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 13:55
Za slednata godina koj i da organizira konk*rs...koj i da odreduva tema...koj i da bide vo ziri....jas imam samo edna mala sugestija....temata da bide "Bizare Fetish" a genel ke pusti nekoe L staklo a ne maramc za brisenje na LCD ekran...ili baterii za daljinsko
MainstreaM
Кон врв
genelapla Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Декември.2009
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај genelapla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 15:31
A moze i po eden vibrator kako utesna nagrada za gubitnicite
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 15:42
drugar zabega vo pogresen kontekst....imas na www.forum.idividi.com.mk i forumi za sex......
sepak ideata i ne e losa....ako imalo navistina tolku golem broj na prijaveni fotografi pred se...jas bi se slozil sekoj da dade po 150 denari ucesvo.........so sto parite od avtorite bi se iskoristile po konstruktivno i na krajot najdobrata fotografija i najdobriot fotograf bi bile navistina nagradeni ................
MainstreaM
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 18:17
Колку што ми е познато Genel  не е единствен дистрибутер за Canon (милам дека се 3 дистрибутери) така да нема монопол. намигнување Кој сака може да си купи и од друго место.
Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 19:12
Пофино би било натпреварот да биде за тотални аматери, да биде за слики направени со идиотче некое, или пак да биде направен само деца да учествуваат, барем првата награда ДСЛР ке биде позитивно искористена, а не вака веќе гледам дека првата награда од оваа година Canon 1000D е огласена на пазар 3.

А што се однесува до односот на ГЕНЕЛ, од дамна ми е познат, мислев дека се сменило нешто со коментарите од пред некој месец, но од коментарите во оваа тема се гледа дека работите останале исти.

Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 19:51
Не знам за наградите, ама принтовите беа во најмала рака катастрофални!! Кажете ми како може фирма со толку голема „репутација“ да си дозволи такви принтови на изложба од толку „голем“ карактер!? Можам да кажам само дека беше смешно, како во второ одделение кога даваа награди за најдобар расказ, па книга добива победникот... Крајно аматерски организирано!!
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2009 во 20:19
toa dali e oglasen ili ne 1000d toa si e na ucesnikot izbor . eve da receme ti slikas so d200 ili so mark 5d i dobivas 1000d sto ke mu pravis?
Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:03
Originally posted by nikola_bb nikola_bb напиша:

toa dali e oglasen ili ne 1000d toa si e na ucesnikot izbor . eve da receme ti slikas so d200 ili so mark 5d i dobivas 1000d sto ke mu pravis?

Знам дека тоа е така, тој што си ја добил наградата има право што сака да прави со неа, но ако некој слика со попрофесионална опрема и посериозно се занимава со фотографија, чудно ми е да се пријавува на ваков аматерски избор.
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2009 во 00:12
pa dobro sea zavisi sto e za tebe amaterska za mene na primer e profesionalna ako od toa zivees a ako deckoto ima bolje oprema ama samo hobi mu e sto znam :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.