|
Потрага по скриено богатство |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ic ne si vo pravo! Arheolozite se raskostija od rabota i se sto otkrile e transparentno i dostapno za sirokata publika. Problemot e sto nasiov narod poprvo bi otisol na pevaljka vo kafana otkolku da dade 50 denari za vlez na lokalitet. A deka e podobro divite kopaci da kopaat i rasturaat ne samo po nekropolite, tuki i po gradistata, i zasekogas da gi otugat nacionalnite bogatstva, aj preispitaj se sto kaza! |
|
Veni Vidi Vici
|
|
peshokn
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 11.Февруари.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Администратора да преведе от Български на Македонски.
Така приятелю - Вашата полиция не ме притеснява, ама изобщо. Първия принцип на един издигнал се до достатъчно високо ниво е НЕ МЕ СЪДИ, ЗАЩОТО НЕ МЕ ПОЗНАВАШ. Сещаш ли се? Аз не съм прост копач, а ценител на античното изкуство. Научи се да правиш разлика между ценител и прост иманяр. Айде со здраве и да знаеш - през оная работа ми е Полицията! |
|
peshokn
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 11.Февруари.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И друго - я ми кажи Ваште археолози що прават? Да не мислиш, че не
краднат антики? Имат държавна протекция и крадат на поразия и после ти
ми обяснявай кой е прав и кой е крив! ЕДНО Е ДА СИ КОЛЕКЦИОНЕР, ДРУГО Е
ДА СИ ПРОСТ ИМАНЯР КОПАЧ!
|
|
Antiqua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj ne treskaj gluposti! |
|
Veni Vidi Vici
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Копач е копач
|
|
Antiqua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas taka!
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
eksbt
Нов член Регистриран: 05.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pod div kopac moze da se podrazbere napad na arheoloski lokalitet.Jas sum tragac na zakopano bogatstvo i tuka nema nisato loso da zakopanoto bogatstvo ,skrieno i zaboreaveno go vidi bel den i kako takvo da predizvika i te kako dobri cuvstva kaj site i kaj onie koj ke go najdat i kaj onie koj ke go odkupat a i kaj onie kade ke bide potroseno.Site se zadovolni osven onie koi ne go nasle pred mene.
|
|
eksbt
Нов член Регистриран: 05.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum vo Makedonija , arheoloski lokaliteti ne me interesiraat , sprotivno na toa voopsto ne doagam na arheoloski lokalitet ili crkva.Ako ste zainteresirani za zakopani bogatstva vo kuki ili nadvor od niv moze da kontaktirame so cel da se zavrsi rabotata.E majlot e eksbt@yahoo.com
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf ova e dobro ama dali site sme go nashle sopstvenoto bogatstvo, pa da barame po tugite.
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
dj_didi
Нов член Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se uste ne sme go nasle.
Изменето од dj_didi - 21.Март.2011 во 17:47 |
|
dj_didi
Нов член Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima vreme ke go najdeme
Изменето од dj_didi - 21.Март.2011 во 17:48 |
|
stok
Нов член Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajdekazi kakoda se slusnime ili javimise ce se dogovorimedrugar moj bro e 071349646 i 075871959
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата ми даде идеја за хоби! |
|
dragstar
Нов член Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZDRAVO,NA,SITE!!!IMAM,DRUGAR,NA,KOJ,POVEKE,PATI,MU,SE,IMA,SONATO,ZA,ZAKOPANO,BOGARSTVO,AMA,SE,PLASI,DA,RIZIKUVA,ZARADI,NEKOJ,SI,KLETVI,KAZETE,NESTO,ZA,TOA,AKO,ZNAETE:)))POZZZ
|
|
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |