|
Денес не одам на училиште - правам тест |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сум бегала, и јас
Посебно во прва по физика до полугодие имав петка, ама имавме понеделник седми час ,ми беше досадно. Ама канцеларијата беше одма до училницата и имаше еден професор дежурен и не смееше да те види дека си одиш со ранец........па така јас ќе излезев а ташната ми ја фрлаа од трети. Не сум бегала за да изгубам време или да седам со некој,едноставно така сум сакала и сум си одела дома. Ама кога физика ми рече ќе одам на полагање се упрпав......па се пропуштено си научив да оправдам. и никогаш не се замарав,со нешто како што наведува бисерна,тоа е секаде така,и денес некој учи за испити,а некој препишува.Ама тоа е колку ќе си научиш толку ќе си знаеш во животот |
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Училиштето е за тоа, да учиш и да го оценуваат твоето знаење, мене ми пречи кога учениците се фалат дека не учат, а сепак не сакаат да добијат ниска оценка, но сега со оценувањето и на наставниците мислам дека работите малку се затегнаа, така да сите тие бегања од писмени мислам дека ќе си имаат и свои последици.
|
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А јас сум правел тест по свое барање и пред комисија. И што се случи? Велат врана на врана очи не вади. И излезе точно. Комисијата беше од други градови, но одвај ми дадоа двојка, иако заслужував најмалку четворка. Но така требало да биде. Ако ми дадеа петка после единица, ќе се видеше дека професорот ме мрази. Мораа да ја забошотат работата.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само ме нервираа тие што секогаш викаа...Леле јас ништо не научив,книга не отворив не ме прашувај појма немам...........
А кога ќе излезеа на табла мислиш ја предаваат лекцијата,и тестовите без грешка |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ма не се замарам со нив... само ме нервираат бидејќи поминуваат неказнето, и денес можеби е еден обичен тест, а утре да биде фалсификат на документ...
иииии да мрзла, имам едно девојче такво во клас, секогаш е стресена кога треба да одговара или пред писмена... а тестовите и се без грешка... што е срамново ако си научил ?? јас секогаш на сите им поткажувам, на математика писмена кој и да седи до мене, секогаш има по една задача решена а англиски по цели тестови... па што ?? точно дека треба да си помагаме и да се снаоѓаме, сите другарски во класов,... и секој се случува да не научи нешто и некогаш, ама има некои кои гледаат да ја избегнат СЕКОЈА писмена... е тоа не оди така... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
всушност во корчагин поминуваат казнето, само зависи кај кој професор
јас имам бегано од испрашување, ама храбро, само од тој час, никогаш се немам „разболено“ само за да избегнувам настава, а присутен сум бил на секој тест, без разлика дали сум бил спремен или не инаку не се замарам со тоа кој како бега и какви оцени има, јас си го гледам своето, па кој како сака нека си го гледа неговото |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Snajdi se pa zivej, koj kako znae neka spasuva glava od namaluvanje na ocenkata. Jas do sea go neam praveno ova i najverovatno nema da go napravam bidejki mi ostanaa uste nekolku meseci do krajot na srednoto obrazovanie. Ali sum pravela drugi raboti za da ne mi se namale ocenkata, prepisuvav ako e profesor so moze da se prepise, se izvinuvav pa pravev sledniot cas i taka se snaogav nekako. Ova prepisuvanjeto sega vo 4ta godina po4esto go primenuvam,inaku do 3ta si ucev se redovno, sekogas bev spremna i sekogas prepisuvase nekoj od mene, i sea se slucuva toa da prepisuva nekoj od mene ama prepisuvam i jas. Tie sto begale od testovi ama voopsto ne me nervirat, sto sakat neka praat, niven zivot e. Obicno toa go praat po nekoj predmet sto ne im odi, ne moze za se da gi biva decata.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немам бегано од ниту еден тест
Ќе се спремам за тестот повеќе и нема потреба од бегање а инаку и кај нас ги има такви што бегаат на тестови. Баш тогаш кога се има тест или писмена настанува епидемија на грип. Само не треба да ни биде гајле што бегаат. Сега тоа што е неправедно, тоа е неправедно. Повеќето од професорите после не му даваат тест на ученикот сам да прави бидејќи тој веќе ги знае прашањата. Најчесто се случува кај нас да се бега на писмена. И после кога ќе дојде ученикот - не прави писмена. Или ќе позајми од некој друг ( таа јаката писмена ) и ќе ја научи и пак ке добие солидна оценка. Е тоа е за нервирање. Ама мене ич не ми е гајле. Тоа што го прават на нив ќе им се одрази. |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чудна работа..кога имаме тест или испитување одам..а кога не е ништо посебно..понекогаш нема да отидам..
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
heh ovde nema begane od testovi ili pismeni hiihhi ..Ako ne dojdesh toj den koga ke dojdesh na drugiot den na skolo togash ke pravish test ...vazno mora da go napravish testo a pismenata obavezno
|
|
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Licno sum protiv sistemot na ocenuvanje - ne slucajno nekoi begaat koga ima test. Segasniot i nekogasniot sistem na obrazovanie samite si se krivi za toa. No ako vece mora da go ima, gorenavedeniot primer mislam deka e najdobar kompromis. Inaku voopsto ne ja gledam logikata da barame da bide nekoj kaznet zatoa sto ne dosol na test, a nie sme dosle. I nie ne sme bile so pistol prisileni da dojdeme. Toa sto nekoj ce dobie zasluzena ili nezasluzena 5-ka nitu ja zgolemuva nitu namaluva mojata ocenka. Ako imame potreba drugite da gi kaznuvame togas so samite nas nesto ne e vo red... Изменето од Majkl - 08.Февруари.2009 во 10:02 |
|
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум сакал некогаш да не одам на школо поради тест, но тоа никогаш се нема случено.
|
|
tevis
Нов член Регистриран: 07.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа вака да ви раскажам мене што ми се случи одамна уште во основно..
Требаше да правиме тест по математика,одам јас утредента во школо и што да видам од 25 луѓе дошле само 13.. срамота.. добро и после наставникот ни кажа дека тие што не дошле ке го праат тесот во среда и дека ке им го смени тестот со други задачи. И доаѓаат во среда и им го даде истиот тест што е многу нефер српема останатите ученици зар не? |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е денес не отидов во школо, а имавме македонски тест...
Оправдано-болна сум! Али вистински болна... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |