IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Дали музиката го одредува стилот на една личност?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали музиката го одредува стилот на една личност?

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Дали музиката го одредува стилот на една личност?
    Испратена: 06.Декември.2009 во 17:51
Не зборам само за стил на облекување, туку и за стил на однесување, зборење итн.
``Нормално`` е ако човек е рап фанатик, да носи широки фармерки, скејтерки, да пцуе итн.
``Нормално`` е и ако човек слуша метал, да носи црна боја, да има долга коса, да е аутсајдер итн.
И да не набројувам останато...
Што мислите вие? Има ли врска музиката и стилот?
Или тоа е само наметнато?
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Iron Man Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Регистриран: 11.Јануари.2009
Локација: Antarctica
Поени: 8032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2009 во 18:48
па шо знам можи е наметнато

кај мене тоа не важи намигнување

слушам рап ама не се облекувам како рапер (мене ми е смешно тоа) не зборам во стилот на раперите или на пример со гестикулации да мафтам со рацете па и со нозете вака така ти рече ми рече а за пцуење понекогаш пцујам ако се изнервирам голема%20насмевка

можи ова е оти не сум вистински рапер (да слушам само рап)
туку слушам и поп хаус техно транс...... (ама не пси транс) па затоа изгледа не се понашам како рапер ама па и само рап да слушав пак немаше да се облекувам како рапер......истурен во пантолоните со синџири како од дома да имам избегано голема%20насмевка

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2009 во 21:05
музиката не го одредува стилот, туку самата е дел од стилот
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2009 во 21:29
Originally posted by tiggy_sparrow tiggy_sparrow напиша:

Не зборам само за стил на облекување, туку и за стил на однесување, зборење итн.
``Нормално`` е ако човек е рап фанатик, да носи широки фармерки, скејтерки, да пцуе итн.
``Нормално`` е и ако човек слуша метал, да носи црна боја, да има долга коса, да е аутсајдер итн.
И да не набројувам останато...
Што мислите вие? Има ли врска музиката и стилот?
Или тоа е само наметнато?

ти сакаш а кажеш дека слушаш метал...збунетостзбунетостзбунетост

Mислам дека музиката “нема“ врска со човекот...

Кога човек е во пубертетски филм - тогаш он се занесува и си прави филмови и нормално е музиката во тој период кај него да изврши влијание врз целокупната негова личност,,, и имиџот и дррр.. дррр... дрррр...

Нормално дека има исклучоци затоа што секој на различен начин различно ја разбира и толкува самата музика и различните нејзини стилови...

Се во свое време - според мене...

Кога немаме конкретен случај за некој проблем или за определени личности или период на човечкиот живот, поврзан со некој музички проблем... мислам дека тоа е доволно и дека кај секој е различно...

музиката е “магична“ работа... знае да биде сурова но и убава и нежна за душата... без разлика на нејзината форма...

затоа онаа музика за оној што е неубава и невкусна, за другиот е совршена и обратно...
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2009 во 21:51
Никогаш не можам да заклучам каква музика слуша некој човек ако судам според тоа како се облекува, освен кај некој тинејџер... Тетраткава многу убаво го објасни тоа, и немам што да додадам
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2009 во 16:07
IT CAN'T BE....
Tiggy,телепатски да не сме поврзани нешто?плазење од кога се токмам да отворам ваква тема ама никако тоа на ред да дојдиголема%20насмевка

Има вистина дека се променува човек кога ќе го смени стилот на музика. Долго време слушав нешо као рап ама никогаш не почувствував -  ТОА Е ТОА (знаете)!
На 04.април годинава го пронајдов „закопаното богатство“ во НИРВАНА. Од тогаш се сменив 85%  и на мене остана ист само надворешниот изглед (пошто веќе имав долга коса)намигнување
Почнав да ставам по некоја црна блузичка на мене кога одам меѓу рокери колку за да не се чувствувам вака >>>> 

...Ај вечер ќе допишам, сеа одам да „манџам“...голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2009 во 19:03
Па ти замислуваш јас остварувамголема%20насмевка
За темата...Мал удел има музиката во стилот, но сепак има!
Јас можам отприлика да заклучам кој што слуша, по изгледот, т.е по стилотсреќа
Исто беше и со мене како и со тебе волс...Слушав нешто аре ен би, хип хоп и тако даље...Се до пред некои 2-3 години...Тогаш малку по малку, почнав онака, Бон Џови, Вајтснејк...После почнав Ганс енд роузес...Нирвана...Сега од све по нешто...Де Пинк Флојд, а некад се наоѓаат и Секс Пистолссреќа
Ги гледам фотографиите во последниве години додека траела мојата `преобразба`...
Гледам и се чудам...Првин, со слатки шишки и коса во репче...Потоа некои избледени фармерки, со црна маица...
Додека сега...Црни маици, тесни фармерки, кожни јакни, марами итн..среќа
Така да, судејќи според ова...дефинитивно има!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2009 во 19:28
голема%20насмевкаTiggy...Tiggy....еденбакнеж за тебеголемо%20гушкање
По 16 години конечно да најдам некој што исто размислува како менесреќа Не го довршувам постот погоре оти се кажа и за мене девојчевоголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2009 во 21:31
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

голема%20насмевкаTiggy...Tiggy....еденбакнеж за тебеголемо%20гушкање
По 16 години конечно да најдам некој што исто размислува како менесреќа Не го довршувам постот погоре оти се кажа и за мене девојчевоголемо%20гушкање

црвенеењеЕве еден и за тебебакнеж
Ај нека бидат двабакнежголема%20насмевка
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2009 во 00:35
тиги и фолксваген во право сте, особено во делот кога треба да се вклопиш во некоја толпа, не можеш да отидеш на свирка облечен ко за во дискотека, или на мајски оперски вечери облечен во фармерки, старки и маица стара десет години
но сепак музиката не е главна и одлучувачка за нечиј живот т.е. стил, таа е само дел од целиот стил на човекот, едноставно секој си има свој вкус и начин на живот и според тоа бира се што сака и прави
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2009 во 10:45
абе ако сакаш нешто повеќе од забава ( пример кариера) малку фазла ќе навлези музиката во тебе и салам ќе те измени...намигнување

Јас си дадов дадов збор голема%20насмевка
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2009 во 22:46

Нема многу да тупам со објаснувања, Тетратка многу фино го срочил постот погоре но сепак лично сметам дека музиката може да изврши силно влијание на личниот имиџ и тоа на долгорочни стази.

Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2009 во 14:19
најчесто во пубертет.
кај мене нема.
ја секад сум си кежуал со левис 501,удобни патики и еднобојни маици,слушам метал,џез,класика,етно и рок.
другар ми пак,е длабоко навлезен у тоа.
секогаш носи црно,темпераментен е,анксиозен..-чоекот дае 5000 денари за конверс старки катран црни само зашо на нив пишуеше Metallica. бљак...она катран црни патики згазна у прашина жути му се напраеја.
има пак друга мода ова демек нешо сеа скејтери.
идат купуват дуксер и некои патики од по 3000-5000 денари.
а женските као се палат на нив,тоа невидена работа.
до пубертетот е сето тоа.
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2009 во 14:38
Пред да појдам во средно почнав да слушам интензивно рок и метал. кул Имав подолга коса и кога појдов средно имаше едни типци и типки си фураја таков имиџ и почнав и јас да се носам во согласност со музиката која ја слушам. Кај мене у плакар не можеше да се види ниедна боја друга освен црна и некои мачки со натписи. Паметам си ги купив тогаш и првите старки. Што значи дека музиката што ја слушав влијаеше и на стилот.
Е после некако ми стана тоа и малку монотоно и здодевно, па полека почнав и да го менувам имиџот. Како што растев изгледот почна повеќе да ми биде важен, почнав да го носам тоа што е модерно, ама стилот на музика што го слушав не го сменив.
Денес иако слушам тоа што слушам не се облекувам како што е карактеристично за тој стил. Гледам само да ми биде убаво, комотно и боите да бидат складни една со друга трепкање

п.с старките ми беа фејк  хи,%20хи...
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.