|
Протеини, аминокиселини, креатин фос. итн |
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Автор | |||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Потполно се сложува со Зен и Бодети.
Познавам двајца кои си го уништија организмот со разно разни додатоци во вид на хемикалии и слично и се со цел бицепсот да му имал обем поголем за само неколку сантиметри. Се поголем број боди билдери се свртувале кон природен боди билдинг без никакви додатоци од хемија само со комбинација на кревање тежина и здрава исхрана и трчање,така барем еден ми објаснуваше. Имало и натпреварувања во овој билдинг исто ко и тамо каде што е дозволено додатоци во храна. |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo red decki. Aj prvo napravete razlika pomegju HEMIJA i DODATOCI VO ISHRANA (SUPLEMENTI) pa ke razgovarame
|
|||
|
|||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако бодибилдинг е наука тогаш боречките вештини се научна фантастика .
Јас сум спортист и сум да се спортува . Тренирам реално аикидо и исклучиво вежбам со сопствена тежина (склекови , вратило итн.)
Имам многу пријатели билдери и не знам можеби сум у криво ама за ништо не ги бива . Со некој од нив возам бицикл ги чекам да ме стигнат за пливање се замараат лесно еднаш експериментиравме со алпинизам шо да кажам дечко два на два не може едно метро од земја да се крене . Ок признавам маиците добро ви стојат , ги пополнувате како шо треба и тоа е СЕ .
За исхрана не дебатриам , има отров и во плескавицата ама пријатно ми е кога ја мезам и не замрам со броење калории АМА со сила да лапам нешто безврска....не бива
|
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zen, sonce, fakt e deka ti ke imas poveke kondicija zasto kaj tebe se raboti na brzina, ekspresnost, i koncentracija .... i red dr.
Jas ete odev i vo teretana istovremeno so kick boksot..i ok mi odese istovremeno , ama nzs zaedno nekako nema ako dobro razmislis...na edno mesto se pumpas na drugo se istegnuvas na ednoto sozdavas kondicija na drugoto muskuli |
|||
|
|||
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 529 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти да имашмало познавање од било кој спорт ќе знаеш дека додатоците во исхраната кои постоја во светот не се исклучително за билдери?! Тоа што ти имаш проблем јас за жал неможам да ти помогнам. Ветеринар сум по професија и хоби билдер. Да си користел и да си се хранел правилно како и секој спортиста во светот, ќе си го облеле образот на дресот и држава која си преставувал. Мене преку било кое девојче неможеш да ме испровоцираш, освен ако тоа не е поврзано со непознавање за бодибилдингот како спорт. |
|||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе се е тоа Ок јас го разбирам и кажувам дека е подобро да вежбаш било шо од колку ништо АМА не ја разбирам потребата од прекуменро пумпање . Претежно се користат анаболици во таа исхрана . Некој размислува ли дека еден ден ќе престане да вежба и целата таа маса ќе овене .
|
|||
|
|||
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зен разчисти со терминот ХЕМИКАЛИИ. Посети било која продавница за прехрана и ќе најдеш таканаречен ГЕЈНЕР на штандовите за бебешка храна. Можеби и вие сте биле хранети со тоа, кога некој имал цел да се развиете и пораснете големи Додатоците во исхрана, популарно наречени протеини, не се специјално дозајнирани само за билдери и не ги користат само оние кои сакаат да бидат билдери.Прозирен или не, ќе ве замолам прво да прочитате нешто поопширно за оваа тематика, па да ги класифицирате како лекови или хемикалии. Изменето од Gjoroski - 05.Декември.2009 во 17:27 |
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Celata taa masa ke ovene kako i da e (zimal ili ne zimal nisto) ako prestanes da vezbas. Kazuvajte sea koa ke prajte trening so Delfin da spoime real aikido vs kick boks da vi dojdam na eden sparing |
|||
|
|||
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова што го имаш напишано овде мора да го знае секој кој тврди дека има репрезентативен дрес,затоа што за жал е составен дел од сите постоешки спортови во светот. И ова е ЛЕК, хормон. Тоа нема ни најмала допирна точка со МЛЕКО ВО ПРАВ И ДЕКСТРОЗА. Изменето од Gjoroski - 05.Декември.2009 во 17:28 |
|||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога сакаш
Делфин ќе ти ги покаже многу рабтои кои нема никогаш да ги научиш на било кој тренинг . Одличен ментор е он
|
|||
|
|||
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Овде се зборува за протеини,креатин,аминокиселини...што сето спаѓа во дозволени додатоци во исхраната.Не гледам каде е забуната |
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секоја чест и почит кон сите спортови.Секој си има своја тежна.Но кога се зборува за бодибилдингот како наука,тогаш се мисли на трансформациите кои билдерите се во можност да ги постигнат за краток временски период, видливи и со голо око, а не допирливо и неспоредливо со било кој друг спорт.
Ова е научна фантастика. Жал ми е што сите го спордуваат билдингот со некои си боречки вештини, некои си спортови за сила,буткање на рака, утовар/истовар...иско како да побарате од кошаркар кој е висок две метра да скокне во височина како Бланка Влашиќ . Џабе висина, и хирург ветеринар, нема допирна точка со неврохирург. Сите овие кои го споредуваат билдингот на овој начин, очигледно имаат некој проблем,а незнам кој и зашто. Изменето од Gjoroski - 05.Декември.2009 во 17:26 |
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |