|
Што читате моментално |
Внеси реплика | страница <1 103104105106107 163> |
Автор | |||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Половина жолто сонце-Чимаманда Н.Аричи
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Онтологија на метафизика Спиридон Казанџиев, и Увод в Онтологията Сашо Mарков...
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ja citam elektronski na srpski, ako sakas ke ti dadam link da ja citas, ako ti se sedi pred kompjuter |
|||
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|||
Ane09
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Besmrtnost-Milan Kundera
|
|||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ja ima vo makedonija no na srpski e, vo TOPER knizarnici mozes da ja najdes
|
|||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
|||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Momentalno ja chitam Zlatoto na Inkite od Klajv Kasler, vchera si ja kupiv.
Ja najdov i Izgubeniot Simbol od Den Braun ama na angliski vo tvrd povez i beshe nekoi 1500 denari, vo Ikona. Mozhebi i kje ja kupam, ama koga kje se pojavi vo mek povez - ne kje mozham da ja drzham ako e vo tvrd povez, mnogu e golema Valeta, fala za ponudata, ama bash i ne mi se sedi pred kompjuter, povekje sakam kniga v race ako sluchajno se premislam, kje te baram |
|||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хомер - Илијада... Македонска книга Скопје 1982
наслов на оргиналот `ΟΜΙΡΟΣ ΙΛΙΑΣ Морам да признам - преводот е феноменален,... многу ми прави кејф, кога читам... Изменето од Tetratka - 26.Ноември.2009 во 22:08 |
|||
|
|||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Папата Јована........и ако со оваа книга стасам до 50 стр и ја баталам подобро да не одам во библиотека повеќе
|
|||
alexa
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Крик во ноќта„ од Мери Хигинс Кларк - неоспорен мајстор на неизвесноста
|
|||
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ljubavni romanod siluete,
|
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Антологија - 1847 ЦСЛ, ХаџиАнгел Севлиевец
пс ово се чита пред спавање... Изменето од Tetratka - 28.Ноември.2009 во 08:37 |
|||
|
|||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
usce go cita ljubavnio roman
|
|||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Интересно ... !!! Вториот дел од несекојдневната сага Самрак ја продолжува приказната за Бела Свон и нејзините неверојатни авантури во Форкс, малото дождливо гратче покрај Пацификот. Застоениот животен тек на американската периферија всушност крие страшни тајни и уште пострашни битија кои веќе со векови престојуваат тука.
Меѓутоа, на Бела тоа ни најмалку не ? пречи, во првиот дел е описот на , нејзиното вљубување во Едвард Кален, величенствено момче старо само еден век, што за неговиот вид претставува рана младост. А да, станува збор за вампири, за оние што можеби сe уште не го знаат сижето на сагата Самрак. Како што обично се случува во животот, едно зло или добро, како кој го доживува, само не може да помине – неопходна е рамнотежа. По неизмерната љубовна болка што ја доживува, Бела ја открива другата, паралелната страна од паричката на зачмаениот Форкс. Пријателството со Џејкоб Блек, другар од детството, кој му припаѓа на древното индијанско племе Квилути, ? открива уште една внимателно чувана тајна. Ни Квилутите не се само племе украсено со живописни носии и драматични тотеми. Напротив, нивната тајна, како и таа на вампирите, е прикриена од светлината на ноќта во сенката на Младата месечина. Повторно во расчекор помеѓу своите чувства и својата толку „обична“ човечност, Бела мора да избере кому му припаѓа и со кого сака да ја сподели иднината. За да успее во тоа, неизбежно е уште едно големо и опасно патување, овој пат во срцето на Италија, во типично тосканско гратче опшиено со ѕидини. Гратчето, всушност им припаѓа на вампирите.......... |
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
Nek87
Нов член Регистриран: 03.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Постов е многу стар, ама сепак да проверам, може ќе добијам одговор. :D Ме интересира за книгава: Светата Крв, Светиот Грал. Од истиве автори. Дали ја има преведено на Македонски, и ако ја има, ако можеш да ми одговориш каде ја имаш најдено (купено или изнајмено)
Поздрав |
|||
Внеси реплика | страница <1 103104105106107 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |