IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Буда момчето
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Буда момчето

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 03:24
Kolku shto znam detevo ednash vekje se vrati megju lugjeto i go prenese svoite soznanija koi, spored onoa shto go doznav, se mnogu slichni so onoa shto go znaeme od isusa.

Momchevo povtorno se povleche vo dzhuglite i najavi deka kje se vrati posle nekoja godina, togash koga kje go zavrshi svoeto meditiranje i kje bide spremno vo potpolen kapacitet da dejstvuva megju lugjeto.

I ova me potsekja na Isus. I toj ischezna za eden dobar del od svojot mladeshki zhivot za da se vrati podocna i da ja pochne svojata propoved.

Изменето од Messenger - 23.Ноември.2009 во 03:26
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 18:44
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Kolku sto mi e mene poznato, momchevo povlecheno e nekade na meditiranje vo dzhunglite.

Ova e neshto od najnovite raboti sto gi najdov za nego.

Inaku, pred nekoe vreme go gledav dokumentarniot film produciran od Discovery kanalot koj mi ostavi dlabok vpechatok, Dokolku ne si go gledal, eve eden kus segment.

Меси, првиот линк не се отвора, не знам зошто, барем кај мене, а документарниот филм од дискавери сум го гледал, мислам дека поназад на темиве и за тоа говоревме.

Подолу си споменал дека го говори истото што и Господ Исус Христос го говорел. Јас во документарниот филм кој го гледав, колку што можам да се сетам, детето збор не проговори. Дали има некаде нешто снимено или запишано од тоа што гоговорел?
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 19:46

Sto ti e ponetata?

Dali velish deka kako golema promena na vremeto vo koe zhiveeme s'e povekje kje se javuvaat lugje kako detevo od pozitiven aspekt ili vo negativen aspekt?

...

Јас сум отворен и за едното и за другото, но констатирам дека живееме во време после двете неспоредливо големи глобални војни, време во кое се случуваат сè повеќе и повеќе нишани, големи чуда, сензационални феномени, самопрозвани “пророци“ и “христоси“, кои успеваат доста луѓе да ги вовлечат во учења и филозофии кои се воздигнуваат, релативираат (или дури Го игнорираат) БОГА и Неговата Вечна Светлина, без Која ништо неможе да постои!

Јас сум отворен и внимавам на сè што се случува (во мене и вон мене) и само се чудам како - полека, полека - сè од пророченото се исполнува!    

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 03:40
Originally posted by Македон Македон напиша:

Kolku sto mi e mene poznato, momchevo povlecheno e nekade na meditiranje vo dzhunglite.

Inaku, pred nekoe vreme go gledav dokumentarniot film produciran od Discovery kanalot koj mi ostavi dlabok vpechatok, Dokolku ne si go gledal, eve eden kus segment.

Меси, првиот линк не се отвора, не знам зошто, барем кај мене, а документарниот филм од дискавери сум го гледал, мислам дека поназад на темиве и за тоа говоревме.Подолу си споменал дека го говори истото што и Господ Исус Христос го говорел. Јас во документарниот филм кој го гледав, колку што можам да се сетам, детето збор не проговори. Дали има некаде нешто снимено или запишано од тоа што гоговорел?

Ne rekov deka govori ISTOTO shto go govorel i Isus, no od onoa shto slushnav od snimeniot materijal toa beshe SKORO istoto. Zboruvashe za Ljubov, milosrdie, razbiranje, sopriranje na vojnite i t.n. Taa snimka ne e onaa od Discovery, tuku bila napravena denta koga se pojavil megju lugjeto. Nekoj se nashol tamo so kamera i ja snimal taa sredba.

Inaku, pogledni go ushte ednash video segmentot od vtoriot link i vidi kako detevo gi drzhi prstite.

Изменето од Messenger - 24.Ноември.2009 во 03:41
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2010 во 20:40

Originally posted by Македон Македон напиша:

Меси, првиот линк не се отвора, не знам зошто, барем кај мене, а документарниот филм од дискавери сум го гледал, мислам дека поназад на темиве и за тоа говоревме.Подолу си споменал дека го говори истото што и Господ Исус Христос го говорел. Јас во документарниот филм кој го гледав, колку што можам да се сетам, детето збор не проговори. Дали има некаде нешто снимено или запишано од тоа што гоговорел?

Ne rekov deka govori ISTOTO shto go govorel i Isus, no od onoa shto slushnav od snimeniot materijal toa beshe SKORO istoto. Zboruvashe za Ljubov, milosrdie, razbiranje, sopriranje na vojnite i t.n. Taa snimka ne e onaa od Discovery, tuku bila napravena denta koga se pojavil megju lugjeto. Nekoj se nashol tamo so kamera i ja snimal taa sredba.

Inaku, pogledni go ushte ednash video segmentot od vtoriot link i vidi kako detevo gi drzhi prstite.

Многумина говореле такво нешто, не само момчето на сликата, ниту пак единствено Христос.

Истотака, во однос на прстите, погледни уште еднаш, ама многу подобро, а потоа погледни некоја икона на Христос, ама погледни подобро.

Ја има ли некаде на интернет таа случајна снимка?

P.S. Го најдов говорот, или барем дел од истиот. Погледни

овде

Изменето од Македон - 09.Декември.2010 во 21:33
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,735 секунди.