IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Што читате моментално
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што читате моментално

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 103104105106107 163>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 13:48
Половина жолто сонце-Чимаманда Н.Аричи
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 02:05
големо%20гушкањеОнтологија на метафизика Спиридон Казанџиев, и Увод в Онтологията Сашо Mарков...
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 10:54
Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Originally posted by Valeta Valeta напиша:

Изгубениот симбол - Ден Браун

Dali vekje ja ima vo Makedonija? Prevedena mislam

Jas ja citam elektronski na srpski, ako sakas ke ti dadam link da ja citas, ako ti se sedi pred kompjuter
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 11:07
Besmrtnost-Milan Kundera
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 11:11

Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Изгубениот симбол - Ден Браун

Dali vekje ja ima vo Makedonija? Prevedena mislam

Jas ja citam elektronski na srpski, ako sakas ke ti dadam link da ja citas, ako ti se sedi pred kompjuter

ja ima vo makedonija no na srpski e, vo TOPER knizarnici mozes da ja najdes среќа
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 11:16
Momentalno ja chitam Zlatoto na Inkite od Klajv Kasler, vchera si ja kupiv.

Ja najdov i Izgubeniot Simbol od Den Braun ama na angliski vo tvrd povez i beshe nekoi 1500 denari, vo Ikona. Mozhebi i kje ja kupam, ama koga kje se pojavi vo mek povez - ne kje mozham da ja drzham ako e vo tvrd povez, mnogu e golema

Valeta, fala za ponudata, ama bash i ne mi se sedi pred kompjuter, povekje sakam kniga v race ako sluchajno se premislam, kje te baram
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 22:08
Хомер - Илијада... Македонска книга Скопје 1982
наслов на оргиналот `ΟΜΙΡΟΣ ΙΛΙΑΣ
Морам да признам - преводот е феноменален,... многу ми прави кејф, кога читам...

Изменето од Tetratka - 26.Ноември.2009 во 22:08

Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 00:35
Папата Јована........и ако со оваа книга стасам до 50 стр и ја баталам подобро да не одам во библиотека повеќе
Кон врв
alexa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 261
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alexa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 21:09
„Крик во ноќта„ од Мери Хигинс Кларк - неоспорен мајстор на неизвесноста
Najveci covek uvek ostaje dete
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 21:12
ljubavni romanod siluete,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 08:36
Антологија - 1847 ЦСЛ, ХаџиАнгел Севлиевец
пс
ово се чита пред спавање...голема%20насмевка

Изменето од Tetratka - 28.Ноември.2009 во 08:37

Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 17:35
usce go cita ljubavnio roman
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 10:37

Интересно ... !!!

Вториот дел од несекојдневната сага Самрак ја продолжува приказната за Бела Свон и нејзините неверојатни авантури во Форкс, малото дождливо гратче покрај Пацификот. Застоениот животен тек на американската периферија всушност крие страшни тајни и уште пострашни битија кои веќе со векови престојуваат тука.

Меѓутоа, на Бела тоа ни најмалку не ? пречи, во првиот дел е описот на , нејзиното вљубување во Едвард Кален, величенствено момче старо само еден век, што за неговиот вид претставува рана младост. А да, станува збор за вампири, за оние што можеби сe уште не го знаат сижето на сагата Самрак.

Како што обично се случува во животот, едно зло или добро, како кој го доживува, само не може да помине – неопходна е рамнотежа. По неизмерната љубовна болка што ја доживува, Бела ја открива другата, паралелната страна од паричката на зачмаениот Форкс. Пријателството со Џејкоб Блек, другар од детството, кој му припаѓа на древното индијанско племе Квилути, ? открива уште една внимателно чувана тајна. Ни Квилутите не се само племе украсено со живописни носии и драматични тотеми. Напротив, нивната тајна, како и таа на вампирите, е прикриена од светлината на ноќта во сенката на Младата месечина.

Повторно во расчекор помеѓу своите чувства и својата толку „обична“ човечност, Бела мора да избере кому му припаѓа и со кого сака да ја сподели иднината. За да успее во тоа, неизбежно е уште едно големо и опасно патување, овој пат во срцето на Италија, во типично тосканско гратче опшиено со ѕидини. Гратчето, всушност им припаѓа на вампирите..........

секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Nek87 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 03.Декември.2009
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nek87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2009 во 03:37
Постов е многу стар, ама сепак да проверам, може ќе добијам одговор. :D Ме интересира за книгава: Светата Крв, Светиот Грал. Од истиве автори. Дали ја има преведено на Македонски, и ако ја има, ако можеш да ми одговориш каде ја имаш најдено (купено или изнајмено)

Поздрав
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 103104105106107 163>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,423 секунди.