![]() |
|
Ракија |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Автор | ||
deranger ![]() Сениор ![]() ![]() Visokogorska strazha Регистриран: 22.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1420 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 22.Ноември.2009 во 13:02 |
|
Dali piete rakija? t.e (antifriz za chovek)
|
||
Simnat od visokite planini
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
нe.не пиjам.
|
||
![]() |
||
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
|
Јас си пијам ракиичка
![]() |
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
![]() |
||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
|
Порано многу повеќе мавав ракиичка со мезиња, со пача, со салата сега Слабо, некако сум се презаситила. А чувам шише во фрижидер ете така некад за иштав.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Прво што подразбираш под ракија? Иначе Ракија е секој пијалак кој содржи процент на алкохол во себе поголем од 39% или ѕука некаде,нема некоја точно одредена граница. Сега името зависи од поднебјето и скоро секаде е национален појалок или регионален,во Русија и е името Водка,на запад Виски,Коњак,во Јапонија Саке,во Германија Шнапс или слично,во Мексико Текила,грците имаат Узо Кај нас името е Ракија и кај блиските соседи,што значи се однесува за еден ист алкохолен пијалок кој има горе-долу има ист состав во кој основа му е алкохол,само вкусовите му се различни и начинот и продуктите од кои е добиен и се добива од сливи,круши,грозје,ориз,компири,пченка и што ли уште не. Доколку мислеше на нашава Ракија што ја консумираме во Македонија и тука има вариации,се прави ос сливи и грозје најмногу и консументите се исто така поделени по региони,да не го тупам сега каде што се пие. Иначе имам мерак од време на време да прочитам некоја од нашава домашна,повеќе љубав сливова отколку лозова домашна,додека од технолошки произведените омилена ми е Стара Лозова Жолта ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
|
не пијам ракија, а ни други алкохолни пијалоци освен ликер
![]() |
||
![]() |
||
|
Не Фикс ,во грешка си.Едно е ракиja сосема друго е водка ,виски ,коньак,пиво ,узо.....и т.н.Ракиjа е тоа што го пиеме само тука на Балканите и е наше народно питие.....
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Исто ти е Емил,во секој алкохолен пијалак има одреден процент на алкохол и во зависност од видот само му е додадено мирис и различни вкусови.
Алкохолот си е алкохол без разлика дали е добиен со дестилација на Слива,Пченка,Ориз или Смрека,вкусовите кои ми се додаваат и количеството вода ги прават разликите,и вкусот од продуктот и неговата миризба која ако продолжиш понатамо да ја дестилираш се губи и се добива чист алкохол. Значи технолошкиот процес му ја носи особеноста на Ракиите. |
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
deranger ![]() Сениор ![]() ![]() Visokogorska strazha Регистриран: 22.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1420 |
|
izvini da te prasham fiks? kako shto podrazbiram pod rakija ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
Od rakija najmnogu si uzivam vo Antika
![]() Mi se vklopuva vo sekoja situacija ![]() ![]() ![]() |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Па ти одговорив Деренџер дека имам мерак да прочитам по некоја од време на време
![]() ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
|
e na ova sishe pod ANTIKA pishuva ''prirodna grozdova rakija'' ne pishuva '' Scotch whisky'' |
||
|
||
![]() |
||
|
ok....pogreshno sme se razbrale
![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |