|
Ракија |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | ||
deranger
Сениор Visokogorska strazha Регистриран: 22.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Ноември.2009 во 13:02 |
|
Dali piete rakija? t.e (antifriz za chovek)
|
||
Simnat od visokite planini
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нe.не пиjам.
|
||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас си пијам ракиичка
|
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Порано многу повеќе мавав ракиичка со мезиња, со пача, со салата сега Слабо, некако сум се презаситила. А чувам шише во фрижидер ете така некад за иштав.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво што подразбираш под ракија? Иначе Ракија е секој пијалак кој содржи процент на алкохол во себе поголем од 39% или ѕука некаде,нема некоја точно одредена граница. Сега името зависи од поднебјето и скоро секаде е национален појалок или регионален,во Русија и е името Водка,на запад Виски,Коњак,во Јапонија Саке,во Германија Шнапс или слично,во Мексико Текила,грците имаат Узо Кај нас името е Ракија и кај блиските соседи,што значи се однесува за еден ист алкохолен пијалок кој има горе-долу има ист состав во кој основа му е алкохол,само вкусовите му се различни и начинот и продуктите од кои е добиен и се добива од сливи,круши,грозје,ориз,компири,пченка и што ли уште не. Доколку мислеше на нашава Ракија што ја консумираме во Македонија и тука има вариации,се прави ос сливи и грозје најмногу и консументите се исто така поделени по региони,да не го тупам сега каде што се пие. Иначе имам мерак од време на време да прочитам некоја од нашава домашна,повеќе љубав сливова отколку лозова домашна,додека од технолошки произведените омилена ми е Стара Лозова Жолта |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не пијам ракија, а ни други алкохолни пијалоци освен ликер
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не Фикс ,во грешка си.Едно е ракиja сосема друго е водка ,виски ,коньак,пиво ,узо.....и т.н.Ракиjа е тоа што го пиеме само тука на Балканите и е наше народно питие.....
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исто ти е Емил,во секој алкохолен пијалак има одреден процент на алкохол и во зависност од видот само му е додадено мирис и различни вкусови.
Алкохолот си е алкохол без разлика дали е добиен со дестилација на Слива,Пченка,Ориз или Смрека,вкусовите кои ми се додаваат и количеството вода ги прават разликите,и вкусот од продуктот и неговата миризба која ако продолжиш понатамо да ја дестилираш се губи и се добива чист алкохол. Значи технолошкиот процес му ја носи особеноста на Ракиите. |
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
deranger
Сениор Visokogorska strazha Регистриран: 22.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
izvini da te prasham fiks? kako shto podrazbiram pod rakija pod rakija podrazbiram (rakija) shto da podrazbiram drugo.......kako ti da zhivees u london i neznaesh shto e rakija........prashanjeto e dali piete rakija? ako sakav da prasham jas dali piete drug zhestok pijalok....ke postavev prashanje: dali piete uzo,shtok,viski,vodka i red drugi....jas prashav dali piete RAKIJA ....site znaeme shto e rakija......ima domashna i kupechka RAKIJA vakva i takva RAKIJA.....slaba i jaka RAKIJA........RAKIJA......rakija......rakija.......rakija................. |
||
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od rakija najmnogu si uzivam vo Antika
Mi se vklopuva vo sekoja situacija |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ти одговорив Деренџер дека имам мерак да прочитам по некоја од време на време
|
||
||
deranger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e na ova sishe pod ANTIKA pishuva ''prirodna grozdova rakija'' ne pishuva '' Scotch whisky'' |
||
|
||
deranger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok....pogreshno sme se razbrale
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |