|
Цркви или амбасади? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Паметни луѓе, не можеш да им замериш. Зашто да целиваат икони кога можат да го слават со песни вистинскиот Бог? |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само по себе не мислам дека е лошо ако некоја верска заедница му помогне некому материјално или да замине во странство доколку таму му биде навистина подобро а со тоа дојде во можност да им помага на своите ближни тука, во смисла да им праќа парична помош на оние кои имаат реална потреба од истата на пр. (доколку е веќе самиот ситуиран). Но ако посетувањето на некоја верска заедница се сфати само како извор на материјална благодат или можност да се остварат своите политички цели, тоа за мене е веќе злоупотреба на името Божјо.
Верската заедница која јас ја посетувам - Универзален Живот - (нема никаква врска со протестантизмот, учењето драстично се разликува) нема вработени ниту има материјални услови да вработува. Едно време нe` посетуваа неколку лица кои мислеа дека преку нас ќе можат да отидат во странство или да ги вработиме тука, но кога видоа дека дури и нашиот преведувач работи чисто волонтерски(со години) сфатиа дека нема шанси и едноставно престанаа да доаѓаат. Едната особа од нив чув дека посетува некоја протестантска деноминација и дека преку не адобила работа. Не го осудувам тоа, напротив ме радува ако тој/таа нашол работа, но претходната адреса едноставно не беше за тоа. |
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тешко на таа протестантска деноминација со такви "кариеристи". |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vernici se vrbuvaat na razni nachini. Najchesto na ekonomski.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно. Особено уште ако Бог “умеша“ прсти.
Чест на исклучоци навистина, ама да ми каже некој дека е мисионер некој си американец кој плаќа кирја по 2000 евра и се расфрла со пари, и пере нечии пари преку разноразни цркви, никако не ми оди во глава. И двојни служби-една за “обичен“ народ друга за “американци“ за да се пуни кошницата со евра..море ај... Во оваа криза врбуваат луѓе за разноразни “проекти“ за мали пари и кутии помош со истечен рок, навистина е жално тоа. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |