|
Депресија и Антидепресиви |
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Автор | ||
RUKICA
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JAS BI PREPORACALA STRUCNA POMOS OD PSIHOTERAPEVT.....
|
||
nena05
Нов член Регистриран: 23.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
drugar i jas sum vo ista situacija kako tebe,a imam 25 god i se plasam so ova sto mi se slucuva,bas gi imam istite simptomi kako sto se navedeni i mi dadoa dijagnoza depresija-ankcioznost i skoro sekoj den mi se slucuva istoto.nemozam da se opustam i imamm jaki srcebienja i tresenje po teloto.momentalno sum na terapija asentra po pola tabletka i heleks od 0.5 mg.kazuvaj kako da dojdeme do poranesniot zdrav nacin na zivot.ova veke mi se slucuva 2 meseca.please odgovori.pozzzzzz
Изменето од nena05 - 23.Октомври.2009 во 23:53 |
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moras zasega so terapija prepisana od psihijatar ,samoto po sebe i so tvoja volja mozes da uspees,poveke izleguvaj ,druzi se i misli na ubavi nesta iako vo zivotot ima i losi raboti
no po nekoe vreme organizmot samiot trpi promeni od vakvi sostojbi ama sepak veruvaj vo sebe i ke bide vo red |
||
nas.343
Нов член Регистриран: 17.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
potpolno te sfakam... i mene mi se ima slu4eno istoto... ali ke ti pomine toa e samo eden period.. misli pozitivno i ke uspees... ne e do tolku strasno kako ti se 4ini.. a sto se odnesuva do alan pod itno da se le4is...
|
||
sunshine_baby
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Loso e sto vednas vo depresivno anksiozni raspolozenija lugjeto posegnuvaat po samoterapija so dijazepam ili pak vednas baraat pomos od psihijatar koj najcesto e prepisuvas na antidepresivi,a ne te nosi kon sustinata na problemot kako ne bi se povtoruval ponataka.Faktot govori deka navistina nastanuva nekoja hemiska promena vo mozokot i nervniot sistem koj bara soodveten balans za da moze covek da funkcionira normalno,no toa poveke se odnesuva na depresivni raspolozenija so suicidalni misli,bipolarnost,multipersonality disorder i slicno,sto i ne se taka retki.
Prviot cekoj koj vi go preporacuvam e da pobarate pomos od psiholog,a potoa psihijatar.Psihologot navleguva vo sustinata na problemot,no ako zakluci deka se raboti za imulsivno-kompulsivni narusuvanja,depresija od potezok vid i slicno ke ve upati na psihijatar koj ke prepise terapija so medikamenti.
Ima odlicni psiholozi kaj nas koi uoptrebuvaeat gesalt metod na sovladuvanje na problemite i nivnata sustina.Najcesto srzta na naseto neraspolozenie,nezadovolstvo,cuvstvo na bezizleznost i stravovi e gubenje na sopstvenata individualnost zaradi zelbata da postigneme se,da ostavime vpecatok onamu kade sto ni znaci naklonetosta i ljubovta,ne mozejki da si ja dademe sami na sebe,a seto toa kako rezultat na potsvesna trauma vo minatoto.
Vi posakuvam uspeh i pobrzo do svetlinata na krajot od tunelot.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas ke kazam vaka.... koga se pojavuva nekoj problem.... koga ne si odluchen.....da presehesh... togash vnatre vo tebe nastanuva podelba.... da ne recham ...se pojavuva dve JAS.... edniot JAS saka da preseche i drugiot JAS se dvoumi i kochi..... e sega drugiot JAS za da dominira i ima uspeh go pravi teloto da ne reagira pravilno.... velime DEPRESIVNO deluva..... sega !!! ako si jaka lichnost sam ke go sredish... ako ne !!! se bara pomosh od drugi pozitivni lugje... znachi se odi so druzhenje na silni pozitivni karakteri... za da se prenese vrz sebe nivnata odluchnost, vitalnost i vedrina... za lekarstva ne sakam da komentiram.... toa e veke koga imame promeni vo odnesuvanje ... shto prestavuva posledna faza na depresijata... I najpogreshno e vednash da se odi so lekarstva... zatoa shto problem pojaven vo podolg period ne se reshava vednash za kratko vreme.... daj mozhnost na mozochnata centrala avtosugestivno da se sredi.... toa se mozhe ....toa sekoj mozhe!!! |
||
0day
Нов член Регистриран: 06.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas imam panicni napadi, anksioznost
Mi prepisaja 1 helex od 0.25 na sabajle i na vecer 1/4 asentra ( vo prvata nedela , potoa po 1/2) posle rucek, i 3 pati dnevno bedoxin, mi pomogna dosta mnogu. so isklucok mn sum zamorliv vo posledno vreme |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poseti ja stranicata ANKSIOZNOST.NET,mozebi neshtata kje Vi stanat pojasni a problemite polesno bi mozhele da gi nadminete.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа што имаш Ти....ти го кажуваш.....или стручно лице??? ако е од стручно лице......тогаш зошто ја потенцираш терапијата?? |
||
-Goldi
Сениор Регистриран: 09.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 750 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Депресијата е болест што се
јавува во епизоди. За да можеме да
поставиме дијагноза за депресија, симптомите од епизодата би требало да
траат најмалку
две недели. За повторна појава на болеста - нова епизода на депресијата -
зборуваме
доколку постои период од најмалку два месеца по крајот на првата
депресивна епизода
без да се манифестираат депресивни симптоми. Во ваков случај зборуваме
за депресивно
нарушување (заболување). Депресивна епизода кај човекот може да се јави и само еднаш во животот и повеќе да не се повтори. Но, кај повеќе од 50 отсто од болните од депресија се јавуваат повеќе епизоди. |
||
-Goldi
Сениор Регистриран: 09.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 750 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повеќето луѓе знаат кои се емоционалните симптоми на депресијата, но не
знаат дека депресијата може да предизвика и физички симптоми.
|
||
0day
Нов член Регистриран: 06.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Asentra tabletite sodrzat sertraline koj mu e potreben na mozokot, helexot gi maskira simptomite. BTW terapijava e 90% ista za anksioznost, i terapijava e od mojot cicko koj e nervopsihijatar, jas samo kazav STO KORISTAM kako sto e naslovot na temata Депресија и Антидепресиви |
||
stigmata
Сениор Регистриран: 06.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za prv pat sum na forumot i sum vo faza na depresija ama teska dali ima nekoj iskustvo so asentra da kazi kako se osekal oti sega mi ja prepisaja
|
||
stigmata
Сениор Регистриран: 06.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
depresijata e mnogu strasna
Изменето од stigmata - 09.Март.2010 во 20:14 |
||
nikada nije bilo kao sto je bilo
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |