IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали начинот на облекување има врска со верата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали начинот на облекување има врска со верата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 15>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 22:55
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

i vo hristijansto ima   vese so religijata no prasanjetoe koj kolku go pocituva toa

Тука нема прашанje....муслиманите го почитуват на 1000%.А христиените ич  
Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 22:57
Originally posted by емил емил напиша:

Originally posted by Ebu Muaz Ebu Muaz напиша:

Da vidime sto znaes, napisi kakva vrska imaголема%20насмевка

Па жените во исламскиот свет одат забулени.Даже во Близкиот Исток им се видат само очите.И тоа ако нее мода сврзана со религиjaта, што е?

ПП:Зошто не одат тако како во Турциja ,например?Нели и Турциja е исламска држава?Зошто они копират Европа ,а Во Близкиот Исток одат така ке им се смее цел свет?

da za zal taka e muhamed   ne predupredil na toa kade rekol;
moite sledbenici ke se razbolat so bolestite od site narodi zaprasaa; koi se tie bolesti'a toj rece
drskost razusdanost natprevar vo imot natprevaruvanje vo trgovija omraza i zavidnost duri i blud.

kako turcija sto ja navede kopira od evropa ddmek ima nesto ubavo vo toa

kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 22:58

i vo hristijansto ima   vese so religijata no prasanjetoe koj kolku go pocituva toa

Тука нема прашанje....муслиманите го почитуват на 1000%.А христиените ич  
znaci se slozuvas so mene deka i hristijankite ako sakaad da bidat spaseni spored vie kako sto tvrdite treba da nosat pokrivka i da bidat propisno obleceni

Изменето од el_kevser - 17.Ноември.2009 во 23:02
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:03

Мислам ке има убаво.Младите луге сакат да изгледат попривлекателно  ,по модерно ,по ослободено.И во истото време си почитат религиjата. Докад во Саудитска Арабиja знаеме какое.Може ли во 21 век жената да нема право на глас.Да се облекува како сака...Да живи нормален живот?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:08
Originally posted by Ebu Muaz Ebu Muaz напиша:

Intereno e i slednovo : ako jas JA SAKAM mojata zena i kerka, normalno deka ke sakam da gi zastitam od nedolicni pogledi i za nivno dobro ke im kazuvam da ja pokrijat svojata ubavina. Majka ili tatko koj sam go pustil svoeto dete razgoleno nadvor, go omalovazil! Da, da. Jas ako ja pustam kerkata takva da izleze prvo jas sum vinoven zasto ne treba da ja ostavam taka da odi, ako taa e verenicka treba da go pokaze toa.Kako ne svakate deka samo DOBRO moze da proizleguva od pokrivanje na telata, i za mazi i za zeni...pomalku gresni misli, pomalku cenenje spored nadvoresen izgled- toj nosel Versace a drug nosel made in Bit Pazar, pomalku diskriminacija na zenata i nejzino koristenje kako parce na meso za i seksualna esploatacija

Ako ti gi SAKASH tvojata zhena i kerka, nema da im diktirash sto e arno za za niv. Odzemanje na nivnata slobodna volja, afiniteti i zhelbi e poslednoto sto chovek bi go napravil ako navistina SAKA nekogo.

Na strana od toa, bi te prashal kako mislish tvojata kjerka da si najde momche ako e pokriena od glava do peti i sedi doma za da ne ja vidi nekoj?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:08

znaci se slozuvas so mene deka i hristijankite ako sakaad da bidat spaseni spored vie kako sto tvrdite treba da nosat pokrivka i da bidat propisno obleceni

По тоа начин што го кажуваш воопште не се сложувам со тебе.Ако некоjа христиенка сака да биде религиозно облечена ,она мора да не носи минижуп,предизвикателни дреи,да не покажува голота.Тоа е.А не да биде спакувана во чаршаф и да гледаш сеедно оди призрак по улиците....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:09

Мислам ке има убаво.Младите луге сакат да изгледат попривлекателно  ,по модерно ,по ослободено.И во истото време си почитат религиjата. Докад во Саудитска Арабиja знаеме какое.Може ли во 21 век жената да нема право на глас.Да се облекува како сака...Да живи нормален живот?

epa dve ljubenici pod miska ne se nosat ili religija koja ti nalaga kako da se odnesuvas ili pratigo ona sto ti nagovara strasta
a kakva e zapdnata prikazka za zenskata sloboda

prostitucija
homosehsualizam
lezbejtizam

obicno sredtvo za racete na tie sto baraat zadovoluvanje na strastite na sex bosovite

Изменето од el_kevser - 17.Ноември.2009 во 23:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:13
Очигледно во Турциjа се носат две лjубеници под една мишка и државата им изгледа многу светка.Не живеат во едно затворено општество каде да не се допуштат нови подобри перспективи за живот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:15

По тоа начин што го кажуваш воопште не се сложувам со тебе.Ако некоjа христиенка сака да биде религиозно облечена ,она мора да не носи минижуп,предизвикателни дреи,да не покажува голота.Тоа е.А не да биде спакувана во чаршаф и да гледаш сеедно оди призрак по улиците....
a kalugerkite sto nosat

pred neko den vidov kalugerka kako nosi mantija crna ne procirna celata pokriena i glavat i bese celosno pokriena

ako saka ili taka treba
znaci kaj vas koja kako saka si ja praktikuva religijata
koj saka noi koj saka nenosi ili samo kalugerkata treba da nosta ali vo biblijata ne veli samo kalugerkata tuku kazuva za site onie koi ja sledat religijata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:19

prostitucija
homosehsualizam
lezbejtizam

obicno sredtvo za racete na tie sto baraat zadovoluvanje na strastite na sex bosovite

Аjде аjде...на вас тоа ви е супер интересно.Пошто ви е забранено.Зошто мажите муслимани бараат платен секс кога са во странство?Нели сте многу религиозни?Хомосексуализмот го има и каj вас.Ама само ке човекот го е срам да си призна......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:23
И сите што ja следат религиjата да поjдат као калугерки ли?.........Тоа ке си облечен као калугерка не те прави поголем христиенин од другите...А вие облеклото го използвате као отличителен белег.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:26

Очигледно во Турциjа се носат две лjубеници под една мишка и државата им изгледа многу светка.Не живеат во едно затворено општество каде да не се допуштат нови подобри перспективи за живот.

tuka se zalazuvas se nosi samo edna ljubenica pod miska
pa vo turcija ednite si se opredelile za ednoto a drugite za drugoto ili religijata ili strastite
vo verata nema vodeno religii i strasti

NO NE! ONIE NAPRAVIJA ZULUM GI SLEDEA ZELBITE SVOI BEZ ZNAENJE PA KOJ KE GO UPATI ONOJ KOGO ALLAH ZABLUDA GO SKRSNAL?I ONIE NEMAAT PODRZNICI
I NE BIDI POSLUSEN KON ONOJ CIE SRCE GO POTEMNAVME I KOJ NE SE SPOMNUVA I KOJ JA SLEDI STRASTA SVOJA A NEGOVATA POSTAPKA MUE PREKUMERNA.

KADE MUHAMED NE PREDUPREDIL

NAJMNOGU OD STO SE PLASAM ZA SVOJOT UMER (NAROD)
E SLEDENJETO NA STRASTA I DOLGATA NADES; SLEDENJETO NA STRASTA TE ODVRAKA OD VISTINATA A DOLGATA NADES DONESUVA ZABORAVANJE NA AHIRET
PAMETEN E ONOJ KOJ SAM SO SEBE GI SVEDUVA SMETKITE I RABOTI VO ZIVOTOT ZA PSOLE SMRTA, ASLAB E ONOJ KOJ KE IM SE PREDADE NA STRASTITE NADEVAJKISE DEKA ALLAH ZELBITE KE MU GI ISPOLNI.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:31

И сите што ja следат религиjата да поjдат као калугерки ли?.........Тоа ке си облечен као калугерка не те прави поголем христиенин од другите...А вие облеклото го използвате као отличителен белег.

ne sum jas koj treba da ve upatuvam vo sto da veruvate i kako da se oblekuvate no citatot spored pavle do korintjanite 11,6 veli za site hristijani   tuka ne veli kalugerkite a drugite ne, demek drugite treba razgolei
ti sto mislis kako kalugerkite ili kako sega sto se oblekuvaat t.t razgoleni
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 23:37

prostitucija homosehsualizam lezbejtizam obicno sredtvo za racete na tie sto baraat zadovoluvanje na strastite na sex bosovite

Аjде аjде...на вас тоа ви е супер интересно.Пошто ви е забранено.Зошто мажите муслимани бараат платен секс кога са во странство?Нели сте многу религиозни?Хомосексуализмот го има и каj вас.Ама само ке човекот го е срам да си призна......
abe ima sekakvi jas ne gi branam site muslimani sekoj si ima svoe pravo na mislenje no ako e iskren vernik nema da go pravi toa , on go znae toa deka bludodt nosi propast, gi ostaranuva ubavinata i svetloto na verata od liceto na prestapnikot, ja sprecuva i ja prekinuva nafakata predizvikuva gnev lutina ka allah i pricina za vecno stradanje vo dzehenem(pekol)

homozehusalizmot e zastapen kaj nas pa vidi koj go odobruva i kaj pretezno ,, ne velam deka go nema go ima sekade   toa los pat i golem razvrt no koj go odobruva toa ?

Изменето од el_kevser - 17.Ноември.2009 во 23:39
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.