|
Дали начинот на облекување има врска со верата? |
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука нема прашанje....муслиманите го почитуват на 1000%.А христиените ич
|
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da za zal taka e muhamed ne predupredil na toa kade rekol; moite sledbenici ke se razbolat so bolestite od site narodi zaprasaa; koi se tie bolesti'a toj rece drskost razusdanost natprevar vo imot natprevaruvanje vo trgovija omraza i zavidnost duri i blud. kako turcija sto ja navede kopira od evropa ddmek ima nesto ubavo vo toa |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од el_kevser - 17.Ноември.2009 во 23:02 |
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам ке има убаво.Младите луге сакат да изгледат попривлекателно ,по модерно ,по ослободено.И во истото време си почитат религиjата. Докад во Саудитска Арабиja знаеме какое.Може ли во 21 век жената да нема право на глас.Да се облекува како сака...Да живи нормален живот?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ti gi SAKASH tvojata zhena i kerka, nema da im diktirash sto e arno za za niv. Odzemanje na nivnata slobodna volja, afiniteti i zhelbi e poslednoto sto chovek bi go napravil ako navistina SAKA nekogo. Na strana od toa, bi te prashal kako mislish tvojata kjerka da si najde momche ako e pokriena od glava do peti i sedi doma za da ne ja vidi nekoj? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
По тоа начин што го кажуваш воопште не се сложувам со тебе.Ако некоjа христиенка сака да биде религиозно облечена ,она мора да не носи минижуп,предизвикателни дреи,да не покажува голота.Тоа е.А не да биде спакувана во чаршаф и да гледаш сеедно оди призрак по улиците....
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa dve ljubenici pod miska ne se nosat ili religija koja ti nalaga kako da se odnesuvas ili pratigo ona sto ti nagovara strasta a kakva e zapdnata prikazka za zenskata sloboda prostitucija homosehsualizam lezbejtizam obicno sredtvo za racete na tie sto baraat zadovoluvanje na strastite na sex bosovite Изменето од el_kevser - 17.Ноември.2009 во 23:12 |
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Очигледно во Турциjа се носат две лjубеници под една мишка и државата им изгледа многу светка.Не живеат во едно затворено општество каде да не се допуштат нови подобри перспективи за живот.
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pred neko den vidov kalugerka kako nosi mantija crna ne procirna celata pokriena i glavat i bese celosno pokriena ako saka ili taka treba znaci kaj vas koja kako saka si ja praktikuva religijata koj saka noi koj saka nenosi ili samo kalugerkata treba da nosta ali vo biblijata ne veli samo kalugerkata tuku kazuva za site onie koi ja sledat religijata |
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аjде аjде...на вас тоа ви е супер интересно.Пошто ви е забранено.Зошто мажите муслимани бараат платен секс кога са во странство?Нели сте многу религиозни?Хомосексуализмот го има и каj вас.Ама само ке човекот го е срам да си призна......
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И сите што ja следат религиjата да поjдат као калугерки ли?.........Тоа ке си облечен као калугерка не те прави поголем христиенин од другите...А вие облеклото го използвате као отличителен белег.
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuka se zalazuvas se nosi samo edna ljubenica pod miska pa vo turcija ednite si se opredelile za ednoto a drugite za drugoto ili religijata ili strastite vo verata nema vodeno religii i strasti NO NE! ONIE NAPRAVIJA ZULUM GI SLEDEA ZELBITE SVOI BEZ ZNAENJE PA KOJ KE GO UPATI ONOJ KOGO ALLAH ZABLUDA GO SKRSNAL?I ONIE NEMAAT PODRZNICI I NE BIDI POSLUSEN KON ONOJ CIE SRCE GO POTEMNAVME I KOJ NE SE SPOMNUVA I KOJ JA SLEDI STRASTA SVOJA A NEGOVATA POSTAPKA MUE PREKUMERNA. KADE MUHAMED NE PREDUPREDIL NAJMNOGU OD STO SE PLASAM ZA SVOJOT UMER (NAROD) E SLEDENJETO NA STRASTA I DOLGATA NADES; SLEDENJETO NA STRASTA TE ODVRAKA OD VISTINATA A DOLGATA NADES DONESUVA ZABORAVANJE NA AHIRET PAMETEN E ONOJ KOJ SAM SO SEBE GI SVEDUVA SMETKITE I RABOTI VO ZIVOTOT ZA PSOLE SMRTA, ASLAB E ONOJ KOJ KE IM SE PREDADE NA STRASTITE NADEVAJKISE DEKA ALLAH ZELBITE KE MU GI ISPOLNI. |
||
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum jas koj treba da ve upatuvam vo sto da veruvate i kako da se oblekuvate no citatot spored pavle do korintjanite 11,6 veli za site hristijani tuka ne veli kalugerkite a drugite ne, demek drugite treba razgolei ti sto mislis kako kalugerkite ili kako sega sto se oblekuvaat t.t razgoleni |
||
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
homozehusalizmot e zastapen kaj nas pa vidi koj go odobruva i kaj pretezno ,, ne velam deka go nema go ima sekade toa los pat i golem razvrt no koj go odobruva toa ? Изменето од el_kevser - 17.Ноември.2009 во 23:39 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |