|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 23> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uci engleski jazik batali matematika |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уфф...те разбирам како ти е...Па и мене ми беше така негде до 6то...Ама сега, некако се прибрав, вежбам редовно, решавам задачи, и ок идат оцените...А инаку претходно се 3 и 4 редевАма се е до волјата.Тоа барем јас најдобро го знам..... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
logout
Нов член Регистриран: 20.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мозе некој да ми помогне за претставуване на корен на бројна оска пр. корен од 7 фала однапред
|
|
Zivotot e takov kakov sto ke si go napravis
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ti e hiperbola ...kako polovina cashka za sampanjac
na y oska e 7 na x odgovara na 2.64 na y=1 x=1 y=4 x=2 y=7 x= 2.64 y=9 x=3 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зборот Математика може да се дефинира како логички строго изучување на теми како квантитет, структура, простор и промена. Друг став до кој се држат многу математичари вели дека математиката е збир од знаења кој претставува предмет дедуктивно расудување, почнувајќи со аксиоми и дефиниции. Математиката се користи низ целиот свет во сферите на науката, инженерството, геометарството, медицината и економијата. Покрај тоа што се користат со математиката, овие полиња претставуваат и инспирација за напредок во математиката. Нова математика исто така се создава заради самата себе, без некоја посебна примена на ум. |
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da gi stavese i tablicite mnozhenje i delenje nema da e loso
Изменето од Sunny - 17.Ноември.2009 во 16:00 |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
sexy bitch
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poso ziveam so dve matematicarki ... glavata ne da me boli od nea
|
|
Sex is like tennis... If you play with worse, you play worse :)
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislis od niv |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
agent_007
Нов член Регистриран: 21.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super matematicar si Evangelos samo da te prasam nesto da ne zavrsi Matematicki fakultet? Mene matematikata ne mi odi bas ama sakam da ja naucam.Dali mozes da mi pomognes za nekoi zadaci i te molam prati mi ako imas msn.Mojot msn e macedonia-eu@hotmail.com
Pozdrav Krste Изменето од agent_007 - 10.Декември.2009 во 21:46 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала ти agent_007, ама јас дури сега го читам твојов коментар, си требал да ми пишеш лична порака. Ок, ќе те контактирам по мсн. Позз
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моиве ме пукнаа со математиката.
Двајцата им иде ненормално. Досадно. Не дека не можам да ги решам задачите...само... Никад не го разбирав интересното во математиката. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Zaqmjua
Нов член Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Задачата гласи "Дропките 3а5b/36 и 4c7d/45 се природни броев,каде a,b,c,d се цифри. Подреди ги по големина сите вакви броеви. Ве молам ако знае некој нека ми даде решение. |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи дропките се природни броеви, следува дека броевите 3a5b и 4c7d се деливи со 36 и 45 соодветно. 1. За бројот 3a5b да биде делив со 36 потребно е тој да е делив со 4 и со 9 (4*9=36). Признак за деливост со 4 е бројот 5b да е делив со 4, а за деливост со 9 потребно е збирот на цифрите на целиот број да е делив со 9. Бројот 5b да е делив со 4 доколку b={2,6}. Доколку b=2, збирот на цифрите на 3a5b е еднаков на 10+а и за да биде овој број делив со 9 потребно е а=8. Доколку b=6, збирот на цифрите на 3a5b е еднаков на 14+а и за да биде овој број делив со 9 потребно е а=4. Значи ги имаме следниве можно комбинации (a,b)=(8,2) и (4,6), и ако овие вредности ги замениме во горните дропки ги добиваме броевите: 3852/36 = 107 3456/36 = 96 2. Аналогна е постапката за бројот 4c7d. Еден број е делив со 45 доколку тој број е делив со 5 и 9 (5*9=45). Понатаму потапката е иста како погоре. Потоа само ги подредуваш по големина добиените броеви. Поздрав! |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Dhany
Нов член Регистриран: 08.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo Matematicari,
Ima li nekoj koj sto ke znae da mi objasni kako e dobiena ravenkava: V=√((b∙ts)^2+2∙b∙Ss)-b∙ts od ravebkata: Ss=ts∙V+V^2/(2∙b) Inace: ts=t1+t2+0.5∙t3 V=∆V+V1=(b∙t3)/2+√(2∙b∙S4) Jas se obidov ama ne uspeav. |
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |