|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 46> |
Автор | |
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Pogledao sam Sohraba. Jedan ugao usana se izvio. Baš onako.
Osmeh. Iskrivljen. Jedva tu. Ali ipak tu. Iza nas, čopor malih lovaca na zmajeve cičao je i jurio odsečenog zmaja koji je jezdio visoko iznad krošnji. Trepnuo sam i osmeh je nestao. Ali je bio tamo. Video sam ga. "Hoćeš da ti ulovim ovog zmaja?" Adamova jabučica mu se dizala i spuštala dok je gutao. Vetar mu je razbarušio kosu. Učinilo mi se da ga vidim kako klima glavom. "Za tebe, ako treba i hiljadu puta", čuo sam sebe kako govorim. Onda sam se okrenuo i potrčao. Bio je to samo osmeh, ništa više. Nije sve ispravio. Nije ništa ispravio. Samo osmeh. Sitnica. List u šumi koji drhrti pošto je preplašena ptica poletela. Ipak, prihvatiću ga. Široko otvorenih ruku. Zato što kada proleće stiže, ono otapa sneg pahulju po pahulju, i možda sam upravo video prvu pahulju kako se otapa. Trčao sam. Odrastao čovek koji juri u jatu bučne dece. Ali nije me bilo briga.Trčao sam s vetrom u lice i osmehom širokim kao dolina Pandžšir na usnama. Trčao sam." |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
After Dark
Нов член Регистриран: 24.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se deli se, a nisto razdeleno ne e.
Vo ronki zemni vo prav,vo treski vetreni... Mislata so senkata se druzi vi korenot na nebidot i bitieto. Koj li ja ispraznil prazninata pred da ja ispolni so nisto od koe pocnuva se? I toj sto e drug si ti. Se mesaat negovata plot i krvta i senkata tvoja... Mateja Matevski |
|
Se e relativno...
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„stigla je na aerodrom,narucila je jednu kafu i ostala da ceka cetiri sata let za Pariz,stalno misleci da on tek sto nije dosao na aerodrom...
tako je bilo u filmovima- u poslednjem trenutku,pre nego sto bi zena usla u avion,muskarac se ocajan pojavljuje,grabi je,ljubi i vodi nazad u svoj svet,pracen radosnim i saucesnickim pogledom sluzbenika avio-kompanije.Zatim bi se pojavio natpis-KRAJ-i svi gledaoci znali bi da ce oni od tada ziveti zauvek srecni. -Filmovi nikad ne govore o onome sto se desava posle-pomisli pokusavajuci da se utesi.Brak, kuhinja,deca,sve neredovniji seks,otkrice prvog traga ljubavnice,odluka,skandal,obecanja da se to vise nikad nece ponoviti,drugi trag neke druge ljubavnice,drugi skandal i pretnja razvodom,ovog puta muskarac nije tako siguran,kaze samo da je voli.Treci trag,trece ljubavnice,i odluka da cuti,da se pretvara da ne zna,jer bi moglo da se desi da joj kaze da je ne voli i da slobodno moze otici“........ Jedanaest minuta Paulo Koeljo Изменето од Andjelina - 15.Ноември.2009 во 21:10 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Smrtta na ubavata zena e najpoeticnata tema na svetot" - Edgar Alan Po
|
|
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сексот е света работа,не заради тоа што се спојуваат во едно цело две спротивности,при што треба да се роди нов човек,туку и поради тоа спојување мажот и жената се откриваат еден на друг до крај.Зад оваа граница нема повеќе тајни.Освен тоа интеракцијата не е само вадење и ставање.Тоа е цел систем на знаци,гласови,допири,мириси,движења.Сиот тој систем притоа е активен.
Сакам да зборувам,да зборувам се што ќе ми падне на ум,да слушам се што ќе и падне на ум.И ,на овој или оној начин тој дијалог го стимулирам. Па уште да најдеш женска која ќе ја открие и твојата мала слабост,со неа секое парење е МАКСИМУМ Анѓел Биков_"Сок од простата"(ако сметате дека е вулгарно избришете го) Изменето од zenmaster - 19.Ноември.2009 во 02:53 |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаете како вели народот,"Работел не работел на човекот времето му врви".И еден ден ќе се најде човекот осамен само со желбите во себе.Желбите ќе му донесат преку очите се што е убаво,тогаш тој ќе види не се доволни само желбите.Ќе ја побара снагата,ама неа ќе ја нема.
Отишла со годините.... Јован Поповски "Кобна жена" |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Колку си поблиску до врвот, толку повеќе сфаќаш дека не постои „врв“. "
|
|
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја помилува по брадата...Немав намера да бидам непријатен-рече тој...само понекогаш многу ме изненадуваш.Ти си толку паметна за некои работи,а за некои воопшто не си.
Таа ја отвори устата за да проговори,но тој и го стави прстот на усните....Не го знам одговорот на твоето прашање,но знам дека е опасно само по себе.Постојат мнозина кои би рекле дека и самата помисла е навредување. Сваќаш ли што значи тоа? тааа потврди сериозно. Да тоа е тоа и уште многу повеќе.Тоа би можело да значи проигрување и губење на сите твои надежи на твојата иднина.Дури-и на самиот живот Папата Јована |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Девојката има слобода да ротира со своите колкови со што доведува до дополнителна возбуда кај партнерот, но и кај себе. Единствен недостаток на оваа позиција е што за подолга издржливост девојката треба да е физички подготвена......
...
..prekrasno nesto!bravo Bijonse na ovoj natpis...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лицето што не зрачи светлина никогаш нема да стане звезда. - Вилијам Блејк
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Глупости,си помислив.Нема ништо подлабоко од љубовта.Во сказните за деца принцезите им даваат бакнеж на жабите и тие се претвораат во убави принцови.Во вистинскиот живот,принцезите ги прегрнуваат принцовите и тие се претвораат во жаби“
КРАЈ РЕКАТА ПЕДРА СЕДНАВ И ПЛАЧЕВ Пауло Коелјо |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Women are complicated creatures. You need stuff. Lots of it. And you expect your man to provide it, even if you haven’t explained what it is you need and want, or even if what you needed and wanted five minutes ago is wholly different from what you need and want now. In fact, I’ve said over and over again jokingly that the only way a woman can truly be completely satisfied is to get herself four different men—an old one, an ugly one, a Mandingo, and a gay guy. Now the four of them combined? They got you covered. The old man—he’ll sit around the house with you, spend his pension check on you, hug you, hold you, give you comfort, and won’t expect any sex from you because, well, he can’t get it up no way. From him, you get financial security. The ugly one? He’ll go above and beyond the call of duty to help you out: he’ll take the kids to their lessons after school, run you down to the grocery store, wash the car on the weekends, babysit the cat—whatever you need, he’ll provide it because he’s just happy someone as beautiful as you is paying him any kind of attention. From him, you get “me time.” He frees you up to do all the things you need time to do. And then there’s the Mandingo man. You need a big ol’ Mandingo man. You know what you gonna get from him. He’s big, he’s not that smart, can’t hold a good conversation, got muscles popping out from his eyebrows to his pinkie toe and when you see him, you know he’s going to put your back out. That’s all you want from him, and he makes sure he gives it to you real good. Mindblowing sex—that’s what you get from Mandingo. And then you need a gay guy—someone you can go shopping with, who doesn’t want anything from you but gossip and details about what the old man bought you, which errands you sent the ugly guy to take care of, and exactly how Mandingo had you doing monkey flips for a week. See, the gay guy gives you all the conversation you need (smile). Four guys, supplying each of your needs should bring you happiness. I say should because for women, happiness isn’t guaranteed, even once their needs have been met. We fully recognize that you maintain the right to change at any time the perimeters, conditions, and specifics of what, exactly, will make you happy, and we try to adjust accordingly, and usually can’t. -Act like a lady, think like a man- Steve Harvey Изменето од la fille - 06.Јануари.2010 во 17:57 |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Dianna
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Najlepshe je ono shto ljubimo sa slutnjom u dushi." Sapha
|
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
Внеси реплика | страница <1 2829303132 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |