|
Власи |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 66> |
Автор | ||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе ми простиш што сум игнорамус по ова прашање. На кој јазик Влав значи сточар? Сигурен сум дека тој збор е одомаќен во македонскиот јзик. Дали ако некој некого кавлифицира како Влав, квалификацијата има нвредлива конотација? Ако тоа не е изворно име на Власите, зошто влашката заедница не се избори во официјалните докумнети да бидат водени како Ар’мани, онака како што прилега? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vlahos - na grcki stocar. "Vlaskata zaednica se izbori i so toa ime Armanj ne imenuva sovetot na Evropa . Zosto ovde ne e promeneto ne znam politicki pricini. |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи бев во право кога реков дека тој збор е прифатен во македонскиот јазик. Политички причини велиш? Јас сум убеден дека непостои политичка партија во Македонија која ќе има против да и излезе во пресрет на потребите на Ар’манската заедница. Кога нема проблем за Ромите, негледам зошто би имало проблем за Власите. Не ми одговори, дали кавлификацијата Влав е навредлива? Дали постои запис како Власите биле нарекувани во Македонија пред да биде адаптиран грчкиот збор Влахос? Изменето од Platenik - 14.Ноември.2009 во 16:13 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Boogie - 14.Ноември.2009 во 17:11 |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha....eve najdov neshto za potekloto na Vlasite, spored Evropskata Unija.
ethnonyms
Pak ne velat nitu Armanj, nitu Grci, nitu pak Makedoni, tuku samo kako dodavka na mestoto kade shto se naselile za vreme na Romanskata imperija! Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 16:41 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво
Антички- поради сите навреди кон македонскиот народ и држава, надвор си од темата и слично, ќе одиш на одмор три дена, а бидејќи си ми многу познат ( нема како да не го забележам тоа ), можеби и си за на подолг период, ако веќе не си пратен таму. Ќе проверам дополнително Попи- втора опомена-ќе ја образложам, да не остане необразложена. Прво мамамд никаде не кажа дека не се идентификува со Македонија, туку дека Власите не се Македонци по род ( тоа колку што гледам и ти цело време го кажуваш ) туку дека се од Македонија, што не значи дека не се идентификуваат со Македонија, туку дека се Македонци по државјанство, а не етнички Македонци. Второ, модераторите ( меѓу кои и јас ) си ја знаеме работата, нема потреба никој да ми посочува што да правам. Трето- ако некој мисли со разно-разни муабети дека ќе успее оваа тема да се затвори, се лаже. Четврто- убаво е да се дискутира и за потеклото на името, но од историски аспект, без притоа да се вплеткува политичката состојба во Македонија или некаде на друго место. Петто- ако некој има забелешки за работата моја или на било кој од колегите, нека постира долу, во соодветниот подфорум, не овде! |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Boogie - 14.Ноември.2009 во 17:09 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Boogie - 14.Ноември.2009 во 17:09 |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Boogie - 14.Ноември.2009 во 17:10 |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toкму затоа да ја почекаме Мамамд, таа тогаш мене специјално ми го објасни тој поим, кога Каснакоски бараше анализа на истиот, јас сега, за жал не го чувам тоа објаснение, иако беше многу добро. Изменето од Македон - 14.Ноември.2009 во 17:16 |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
natpis vo crkva |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ikona vo Muzakija Изменето од ADVISOR - 17.Ноември.2009 во 21:28 |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Naselbi
|
||
Внеси реплика | страница <1 3435363738 66> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |