|
Вицови за политичари |
Внеси реплика | страница <1 23456 14> |
Автор | |
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прв училишен ден во едно средно училиште во САД. Професорката го претставува новиот ученик Такиро Сузуки од Јапонија. Часот започнува професорката прашува:
- Сега ќе видам колку ја познавате американската историја. Кој рекол: "Слобода или смрт?". Во училницата штама и само Сузуки крева рака: - Патрик Хенри, Филаделфија, 1775 год. - Многу добро Сузуки... А кој рекол: "Државата е народ и како таква никогаш не смее да умре". Сузуки станува: - Абрахам Линколн, Вашингтон, 1863 год. Професорката строго ги погледнува другите ученици, па рекла: - Засрамете се Сузуки e Јапонец, а ја познава американската историја подобро од вас. Тивок глас од задните клупи: - Посрани јапонци! - Кој го кажа тоа?, викнала професорката. Сузуки крева рака и вика: - Генерал Мaк Артур, Гвадалканал 1942 год и Ли Jакока на собранието на акционерите на Крајслер, Детроит, 1982 год. Училницата во потполна тишина кога се слуша од позадина: - Пуши го! Професорката извадена од кoжa: - Сега е доста. Кoј беше тоа? Сузуки: Бил Клинтон на Моника Левински, овална соба во Белата Куќа, Вашингтон, 1997 год. Некој друг ученик извикува: Сузуки е срање! Сузуки како од топ: - Валентинo Роси, мото трка Гранд-Прих на Бразил, Рио де Женеиро 2002 год. Училницата паѓа у хистерија, прoфесорката во несвест а на врата се појавува служителот: - У пичку матер! Никогаш не сум видел ваков хаос. A Сузуки подготвен: - Македонскиот премиер Груевски на Mинистерот за финансии Трајко Славевски , ребаланс на буџетот, Скопје 2008 год... |
|
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во еден дуел гостуваат Ахмети и Тадиќ. Ама доаѓа до мнооогу жестока расправија и Ахмети му вика:
- Јебем ти оца у пичку. Тадиќ: - Ваљда мислиш на матер. Ахмети: - И њега. |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто Амди Бајрам престанал да пере пари?
- Mу снемало детергент. (108,17 % е така) |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џорџ Буш се враќал од ранчот во Тексас каде обично ги поминувал викендите. Го пречекал најблискиот соработник од обезбедувањето и му поднел извештај.
- Господине претседателе имам една добра и една лоша вест,која сакате прво да ви ја соопштам? - Дај прво лошата. -Господине претседателе во нашата престолнина се појавија некакви необични суштетства со несекојдневен лик и необична големина и невидена храброст. Би рекол дека се вонземјани, недопирливи, отпорни на к*ршуми а посебно за обележување е тоа што само што ќе помислиме дека ги имаме фатено тие постануваат невидливи за по пет минути пак да се појават зад нашиот грб. -Добро рекол Буш. За тоа ќе разговараме подоцна.А сега која е добрата вест? -Голтаат црнци и мочаат нафта!!! |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој е условот за да бидеш член на Вмро?
- Да не можеш да кажеш Р. |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишле Груевски, Црвенковски и Ахмети по риба и ја фатиле златната
рипка. Рипката ги замолила да ја пуштат, а таа за возврат ќе им исполни
три желби.
Груевски: „Нека исчезнат сите сдсмоовци!“ - и желбата му била исполнета. Црвенковски: „Нека исчезнат сите вмроовци!“ - и оваа желба била исполнета. После ова Ахмети длабоко се замислил и рекол: „Донеси ми едно кафе!“ |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едно дете го прашува својот татко:
- Тато што е тоа политика? - Епа тоа ти е вака сине: Јас во фамилијава заработувам, значи јас сум капитализам, јас им плаќам на чистачката и дадилката значи тие се работници. Мајка ти ве чува тебе и брат ти и се грижи за се што е дома, значи таа е владата. А дедо ти гледа како работи мајка ти значи тој е синдикатот. Брат ти бидејќи е сеуште во пелени тој е иднината. Епа сега сине јас ти кажав што е политика, а сега ти размисли па наредниот ден ќе ми кажеш како ти ја замислуваш политиката. Ноќта детето станало од креветот и тргна накај собата од малиот брат. Детето влегло во собата и го гледа малиов брат испостран до врат. Оди кај мајкава а таа спие и никако не можи да ја разбуди. Оди кај таткото и гледа дека татково внатре се работи со чистачката и дадилката, а гледа дека дедово постојано скришно ги гледа..и се вратило во собата... Наредниот ден таткото го прашува синот: - Сине што е тоа политика? На синот му текнало од вчерашната случка и рекол: - Додека владата спиеше капитализмот ги дупеше работниците, синдикатот сето тоа го гледаше, додека иднината беше во гомна до гуша. |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Груевски кај берберот брицо да се подсрижи и како што е редот
почнале муабет и брицо го прашува абе Коле се плашиш ли од Бранко
Црвенковски, а овој одма, ма каков Бранко готов е тој нема што да се
плашам, па го прашува а од Фрчко се плашиш ли а овој каков Фрчко кој е
тој Фрчко, па го прашува а од Тито се плашиш ли а овој одма, каков Тито
ние го растуривме Тито тој повеќе нема ништо, па го прашува а од Бранко
Црвенковски се плашиш ли а овој малце лут абе каков Бранко нели ти
кажав еднаш нема ништо тој, брицо продолжува а Коле од Андов се плашиш
ли а овој одма каков Андов тој нема веќе партија му ја растуривме од
него ќе се плашам, а од Ахмети се плашиш ли овој одма, ма готов е и тој
на овие избори, па го прашува а од Манасиевски се плашиш ли, а овј абе
каков Манасиевски и тој нема што да бара веќе готов е, и пак брицо го
прашува а од Бранко Црвенковски се плашиш ли, и Груевски веќе многу лут
му вика абе два пати ти реков не се плашам и не ме прашувај веќе за
него, што си запнал толку од никој не се плашам па ни од него,,, и
тогаш брицо му вика абе Коле кога ке ти го спомнам Бранко само од него
косата ти се крева нагоре и многу ми е полесно да те шишам, а
на другиве не реагираш му рекол брицо
|
|
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некој пие од радост, некој од тага, а Бранко од сабајле.
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бранко Црвенковски отишол кај Џорџ Буш да побара совет. Му рекол:
-А, бе Џорџ, како успеваше минатите години со толкава нација да се справиш. Јас со 2 милиона луѓе, една шака народ, па едвај се справувам... Џорџ му вели: - Најбитно е во земјата да имаш паметни луѓе на видни позиции. Еве сега ке го викнам Колин Пауел и ке ти покажам. Доаѓа Паулел и Буш го прашува: - Кој е син на твоите родители, а не ти е брат? Пауел одговорил: - Па, тоа сум јас! - Ете, гледаш, - му вели Џорџ на Бранко. Бранко се врака во Македонија и решава веднаш да ја провери интелигенцијата на видните луѓе во Македонија. Го вика најпрво премиерот Никола Гревски и му го поставува истото прашање. Никола се мисли, се мисли и на крај го замолува Бранко да му даде едно два саата да размисли, па ке му одговори. И така, не можејки да се сети на одговор, Никола решил да го праша градоначалникот Трифун Костовски за помош. Си вели, човекот е градоначалник, мора да знае. Кога му го кажал прашањето, Трифун му рекол: - Па, јас сум тоа! Никола, целиот радосен, се врака кај Бранко и му кажува дека го нашол одговорот и вели: - Па тоа е Трифун, г-дине Бранко. А Бранко, разочаран, му вика: - Не е бе, грешка си. Тоа е Колин Пауел!!! |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е проблемот со вицовите за политичари?
-Тоа што политичарите мислат дека не се смешни, а сите други луѓе мислат дека не се вицови. |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-Како на галено ја нарекуваат Бакојани?
- Бркојани |
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си биле Бучко, Грујо, Рада и Јанкул и се скарале и од таму дошол волкот и го изел Али Ахмети!
|
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е разликата меѓу политичар и кромид?
-Кога сечеш кромид, плачеш. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |