|
Правна помош |
Внеси реплика | страница 123 23> |
Автор | |
Арогантен
Нов член Регистриран: 26.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Август.2009 во 11:27 |
За правни совети, недоумици, изложување на случаи од секојдневието на членовите на форумот, прашања во врска со правото...да спориме и да одговориме овде .
|
|
Македонецот
Нов член Регистриран: 19.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме интересира дали доколку потпишам договор на 3 месеца пробен период мозат да ме избркаат од работа после месец дена без никаква или со глупава причина? И што можам да направам да се заштитам или да бидам обештетен?
|
|
Арогантен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може да те манипулира, пробен период од 3 месеца е предвиден во Законот за работни односи. Може да ти се сметаат само како "проба" тие 3 месеца, и да те избрка.
|
|
Bodies on a cemetery...
|
|
Македонецот
Нов член Регистриран: 19.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, тоа е јасно но дали може порано од тоа да ме избркаат?
|
|
kocko
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa ne bi trebàlo da te d'rže,ak' ne te biva za ništo bez razlika imiš ili nemiš dogovor.
|
|
Бог да чува!
|
|
Арогантен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да де, нормално. |
|
Bodies on a cemetery...
|
|
fazze
Нов член Регистриран: 05.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали со поништување на оглас за одредено работно место се поништува целиот јавен оглас?
Вака, да појаснам, се пријавив за работно место на јавен оглас кој се состоеше од повеќе отворени работни места, на едно од Министерствата на Р.М. Слушнав дека ќе имало повторување на огласот за дел од отворените позиции, па ме интересира дали тоа значи дека ќе има повторување на јавниот оглас и за работните места за кои веќе има соодветни кандидати?! |
|
RORAIMA
Нов член Регистриран: 13.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samiot kazuvas deka kje ima povtoruvanje SAMO ZA ODREDENI POZICII.
Ako e taka ,togas Vasiot oglas i prijavata se vazecki poz |
|
se sto e so pari , e bez pari !
|
|
jovannvo
Нов член Регистриран: 05.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
jovannvo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Do osnovnoto javno obvinitelsto vo kumanovo vo tekot na 1998 godina dostaviv krivicni prijavi protiv odredeni lica za izvrseni kriminalni dejstvija, a do denes ne sum izvesten deka, po navedenite krivicni prijavi e postapeno.Koi se moite prava ponatamu.Bidejki vo spomnatite krivicni prijavi navedov deka sum osteten sa pogolema suma na pari, pa dali mozam,poradi odolgovlecuvanje vo postapuvanjeto od strana na OJO Kumanovo da go ostvaram navedenoto ostetno pobaruvanje i od kogo.
|
|
jovannvo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dokolku, spored zakonot e navedeno da odreden dogovor mora da bide zaveren od strana na notar dali se misli deka treba da se zaveri nekoj dogovor- privatna isprava, so solemnizacija, da se sostavi notarski akt ili pak da se zaverat, samo potpisite, na dogovornite strani.Vsusnost, dali ima razlika pomegu notarska zaverka na dogovor i zaverka na potpisi i koja.
|
|
BoaVista
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Razlika ima. Dokolku sakas notarot da ti sostavi notarski akt togas notarot ti go sostavuva aktot t.e dogovorot i odgovara za negovta sodrzina. Dokolku ti samiot si odneses dogovor, toa nema da bide notarski akt, tuku notarot samo ke gi zaveri potpisite i pri toa notarot ne odgovara za sodrzinata na aktot. Da izgotvis notarski akt e poskapo i od zaverka na potpisi i od solemnizacija t.e potvrduvanje na dogovorot. |
|
bimba
Нов член Регистриран: 26.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денес и јас добив решение од мртв за наплата на такса(како и многу други граѓани),решението е пратено на дата 15.08.2009 г.Колку е ова правно да се спроведува и дали може да ми земаат пари од трансакционата сметка без судска одлука.Времето за жалба и приговор највероватно е поминат затоа што како спомнав погоре самото решение е од 15.08.2009г.Имам кабелска и сметам дека кабелскиот оператор треба да ги измирува таксите за мтв и др.Што ми советувате да превземам затоа што се чуствувам осуден без право на судење.
|
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da se platat smetkite inaku ako prisilno ti gi naplatat vo taa suma ke ja dodadesh i sumata za izvrsh*tel moj sovet e da se plati
|
|
Внеси реплика | страница 123 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |