IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Пиете многу вода?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Пиете многу вода?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 24>
Автор
Порака
Mikus2006 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mikus2006 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2006 во 14:00
Пијте вода по 2 литри на ден најмалку, а може и повеќе. Ако саката да ослабите, пијте по две чаши вода пред јадење, а ако не, пијте после јадење, ама никако за време на јадење, зашто така ја попречувала, односно забавувала,  работата на желудникот.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2006 во 14:52
Originally posted by Lion Lion напиша:

Bidejci mojata rabota e povrzana so mnogu jadenje, konzumiram mnogu voda a i slusam dosta zdravo e, posebno letno vreme 

Каква е таа работа поврзана со многу јадење, ти дегустатор ли си?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2006 во 09:39
Не треба организамот сам да ви побара вода т.е да осетите жед. Тоа значи дека не пиете доволно течности и организамот ве предупредува за дехидрација. Значи полека уметено голтака по голтка но доволно да се пие за да не доведе до дехидрација.. Доколку ви се случи да осетите сташен жед и наеднаш во еден здив испиете голема чаша вода или сок е алармантно и шок за организамот држејки го без вода.
Најдобро ке си видите по мокрачата која треба да биде толку бистра скоро како вода прозирна тогаш е знак дека организамот добро ви го плакне одганизмот од сите отрови.
Кон врв
walker_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Јануари.2006
Поени: 76
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај walker_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 13:11
Нема шанси да испијам 2L вода дневно, пијам мнооогу малку. Во летните периоди повеќе ама пак неможам 2L.
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 13:15

дека треба да пиеш повеке и јас ти препорачувам силно....но не се мисли на вода БУКВАЛНО ..........освежителни пијалоци ....сокови........овошје богато со сок.......така

Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2006 во 18:46
Originally posted by Mikus2006 Mikus2006 напиша:

Пијте вода по 2 литри на ден најмалку, а може и повеќе. Ако саката да ослабите, пијте по две чаши вода пред јадење, а ако не, пијте после јадење, ама никако за време на јадење, зашто така ја попречувала, односно забавувала,  работата на желудникот.

јас колку што знам не се пие вода ниту саат време после јадењето!А за ВРЕМЕ НА ЈАДЕЊЕ НЕ СЕ ПИЕ БИДЕЈЌИ ГИ РАСТВОРА КИСЕЛИНИТЕ КОИ ЈА варат храната и ни го дуе стомакот!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2006 во 01:09
ja pijam bez red ,koga ke mi tekne,........duri i ako ne mi se pie
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2006 во 20:50
Originally posted by Синдарела Синдарела напиша:

Originally posted by Mikus2006 Mikus2006 напиша:

јас колку што знам не се пие вода ниту саат време после јадењето!А за ВРЕМЕ НА ЈАДЕЊЕ НЕ СЕ ПИЕ БИДЕЈЌИ ГИ РАСТВОРА КИСЕЛИНИТЕ КОИ ЈА варат храната и ни го дуе стомакот!

Hmmmmm, ne sum znaela za ova, zatoa mene se mi se duva stomakot ko balon
Кон врв
Antiqua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Март.2006
Поени: 1790
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 09:08
Mene ako ne me potseti nekoj, ne mi teknuva voda da se napijam!
Veni Vidi Vici
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 09:52
Koga e flasirana piam ako ne i mene ne mi teknuvaLOLizgleda do parite e.Ako e poskapa ke pies nego stoWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 21:33
eve sega si pijam vodicka  
Кон врв
Lion Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lion Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2006 во 21:37

Sekojdnevno se davam so voda

don't smoke and fly, take a bike and ride
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2006 во 10:04
bez voda nema zivot 
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2006 во 11:02
i bez tebe!!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.