|
Дали име Славо-Македонија е срамно за Мак |
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Автор | |||
Feniks 76
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
По ова што го кажа излегува дека Македонија во поседовен била Албанска,па биди така добар како што си леп, и кажи кога било тоа? Имате две држави ги уживате сите возможни и невозможни права во Македонија, а се мешате во ИМЕТО,ГРБОТ на ова единствена држава на Македонците па каде ете по твое треба ние да ги извадиме нашите симболи? |
|||
Feniks 76
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
depo не знам на која возраст си и каде живееш, но сигурно имаш роднини и пријатели во Македонија кој во 91г. имале барем 18г. па за почеток можиш нив да ги прашаш. Мислам дека не е некое комплицирано истражување.
|
|||
real
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Albancite se avtokton narod, makedonci hristiani se avtokton narod no korenite im se albanski, makedonskite muslimani se avtokton narod so albanski koreni, Prasaj bilo koj star coek kako makedonec hristianin i makedonski musliman sto se i zosto e toa napraeno i se ke ti kazat tie ja znaat rabotata komletno ima fakti za toa, drugo sto ima vo makedonija, Srbi bosanci turci romi Makedonci pravoslavni makedonci egejci i vlasi: za se postoi fakti kolku makedoncite se zaedno, dali znaes za toa deka ima podelenost kaj makedonci, sto zemale bugarski pasosi i makedonci egejci koj imat grcki pasosi, i tnt sakas li jas i ti da se vidime da te nosam kaj covek koj zboruva makedonski makedonski hristianin i da ti razkaze se deka ima albanski koren deka greskite ot minatoto ke gi priznavat i ke se vratat vo svoeto staro kako sto bile i isto i makedonskite muslimani veke pocnale da gi ispravat greskite ot minatoto zatoa sto i tie se so albanski koren i site albanci sto ja poznavat historijata znaat za ova, bez razlika na nacionalnost site nie eden bog ne stvoril i mozeme da najdeme zaednicki jazik za da gi ostavime nastrana loseto mislenje i da se druzime i da rabotime za nasata idnina zaedno. |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе Албанците се Американци а не обратно p.s.Еден антички документ каде што Албанците се спомнуваат ме интересира дали има на белиов свет Изменето од Boogie - 31.Октомври.2009 во 20:43 |
|||
depo
Сениор Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не може да се замижува пред фактите и да се зборува на памет како што ти кажав. Еве одговори за тој пример. За роднините и пријателите знам како се чуствуваат нема да е во полза на твојата теорија. Не е тоа темата да се навраќаме толку наназад за тоа како се чуствувале има илјадници примери што те демантират. Затоа друг пат внимавај со процентите наместо двоцифрени ставај едноцифрени, барем за овој случај. |
|||
FLooK
Група Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако станува сбор за името Славо-Македониа во културен план, то воопште не е срамно. Ако станува сбор за политички - да се бега далече от него. Славо-Македониа во пилитички план може да донесе само проблеми. |
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Какви славо македонци.... како можеме сами да си наметнуваме негативности, тоа е невозможно!
|
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Треба едно да се свати Македонец е Македонец и неможе да биде ништо друго освен Македонец бидејки таков се раѓа и таков умира,не ми е гајле што се другите но энам дека Македонци ни во сон неможет да бидат - еднашка напишав па да се повторам ДА СЕ БИДЕ МАКЕДОНЕЦ Е ЧЕСТ А НЕ ЖЕЛБА
Изменето од Анастеа - 01.Ноември.2009 во 23:11 |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I ova tema ja odnesovte vo nepovrat
Jas neznam kako Anastea ve trpela, ama znam deka ako prodolzite vaka ke gi zatvoram site temi i podforumot Politika ke odmara dodeka i taa odmara.. Pa nejze treba da i se dade nobelova nagrada za izdrzlivost. |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
без обзир како ќе се вика државата во која ќе живеам , јас ќе бидам она што од секогаш сум бил ........ Македонец ....... и не ми е толку оптеретувачки дали од античко или словенско потекло ........
сега ми е јасно од каде толкав револт кај нашите сограѓани албанци кога некој ги нарекува шиптари .........
шиптар е стар термин за некој кој се доселил на просторите кои денес ги прогласува за свои ......... а како е доселен , тоа е добро опишано во Македонската енсиклопедија која за жал , поради политички причини нема да го догледа светлото на денот како непобитен доказ за многу нешта на овие простори ............... Изменето од МАРШАЛ - 31.Октомври.2009 во 21:38 |
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не може да е навредливо, ниту делува навредливо. Ако јас се чуствувам како Македонец со потекло кое не е словенско а се наметнува тогаш ке се запрашам како тоа јас можам да сум Македонец ......
Изменето од Анастеа - 01.Ноември.2009 во 23:18 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo idnina nema da opomenuvam tuku ke gi brisam postovite vo koi ima upateno navredi, ismevanje ili omalovazuvanje.
Stilot na pishuvanje ili stepenot na poznavanje na makedonskiot jazik ne e pricina clenovite da bidat omalovazuvani ili ismevani. Sekoj e dobrodojden na forumot i edno ne treba da zaboravime deka kolku poveke ne ima i kolku sme so porazlicni mislenja e poubavo i pointeresno. Zatoa reterirajte malku. |
|||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vekje go imam kazano ova. |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |