|
Изјава на Мухамед |
Внеси реплика |
Автор | |
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Октомври.2009 во 10:53 |
Слушнав од некои луѓе дека во к*ранот пишува
Мухамед изјавил: “не очекувајте од мене воскресение, очекувајте го од Оној кој сам воскреснал.“ не ме држете за збор, не знам дали буквално вака кажал Мухамед, и дали го има во к*ранот и каде се наоѓа во к*ранот. но би сакал да слушнам коментари на верниците од муслиманска веросиповед, да ми објаснат најискрено дали го има ова во к*ранот, и ако го има каде е и како се толкува. благодарам однапред. |
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас да ти кажам, Константин Философот (Св. Кирил - брат на св. Методиј) во своите “мисии“ги покрстил речиси сите т.е. на секаде кај што стигнал, а тоа го направил точно од нивните книги (талмудот и к*ранот)...
Тој токму од тие книги (талмуд и к*ран, - бидејќи тие се компилација на старозаветните библиски книги); ги посочува сите докази, цитати, факти и аргументи т.е. библиска основа за Триединиот Бог, за Пресвета Богородица Приснодева и сите други во тоа време останати спорови... Тој на чудесен начин со помош на Словото Божјо (п.с. да појасниме на протестантите дека тука се работи за Христос Логосот, по зборовите на ев. Јован, 1, 1-18 - како второ Лице на Св. Троица, а не за книгите и празните прикаски, демек “Збор“) успева со само 23 години да го победи, убеди (со библиски цитати) иконоборецот- епископ еретик Јован и да покрсти многу од непросветлениот народ. (тука спаѓаме и ние Македонците кои 11 века сме дел од таа славјанска христијанска цивилизација и традиција ...) fileo Мислам дека треба да го прочиташ житието на св. Кирил, па ке ти се разјаснат многу работи за сарацените и агарјаните ... Има некаков (според мене не многу добар) превод на современ македонски јазик, мислам дека беше од нашата позната професорка Вера Антиќ Изменето од Tetratka - 30.Октомври.2009 во 15:22 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа се зборови на вистинскиот следбеник Христов, Мухамед (Благослов и Мир да е врз него), кого крвавите следбеници на неверните книжници го злоупотребиле извртувајќи ги неговите вистински зборови и дела, создавајќи учење кое е (за неупатените) привлечно и навидум слично на вистинското во Христос Исус. Не fileo, во кyранот нема таква изјава, поради горенаведените причини! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Муслиманите веруваат во воскресение само по вера во Аллах и правење добри дела, тие веруваат дека друга вера нема на човек да му се прима освен Ислам.
Мушин кан 47 1 Оние кои не веруват во Алах, и во пораката на пророкот Мухамед, и го попречуваат од патот на Аллах тие ќе ги
направат своите дела залудно. Но оние кои веруваат и прават добри дела праведнички и веруват во она што е испратено до Мухамед (s.a.w), за тие е вистина од нивниот Господ, Тој ќе ги искупи од нив своите гревови, и ќе ја направи добра нивната држава. 47 2 |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova shto go pishuva mushin kan e prevodot na quran, a ne kniga vo quran
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Елхамдулилах!
Имал ли почист и поисправен Ислам од СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ, Кој БОГ (Елоах, Алах) за спасение на сите кои нема да се противат на ВИСТИНАТА, на чудесен начин ни го престави во инкарнацијата на Живото ЕВАНГЕЛИЕ (ИСУС ХРИСТОС) ? |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам. Тоа е вистинскиот Ислам, вистинската покорност кон Аллах. Бог не е ослободен од тоа да има Син, ниту Синот не е ослободен да има Мајка. Тоа не се нечисти работи, како што вели Quran - от, баш напротив, прекрасно е да се има син во кого ќе ни биде милината, а синот да има своја мајка... |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Филео, Мухамед сака да каже спасение да молиме од Аллах, а не од него. Но Словото вели, да бараме милост од Господ Исус Христос. Кој е Син на Аллах, роден од Пресвета Богородица, оплодена од Светиот Дух. Затоа и Православните Христијани се молат: Господи Исусе Христе, Сине Божји помилуј ме мене, грешниот. А Господовата молитва е таа по која се обраќаме кон Бог - Отец, како што и Господ Исус Христос се обрати и се обраќаше, учејќи ги своите ученици како да се молат. Додека муслиманите велат Al Fatihah : (1:1) Во името на Аллах, на повеќето добротворно, но најмногу Милостина. (1:6) Водич на нас да е на прав Пат. Значи кај нив Бог се слави само во едно, додека кај нас како Света Троица, но милост и спасение бараме преку Спасителот, не преку Создателот. |
|
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Of mori majko!! A koj go sozdal Spasitelot?
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сигурно спасение се бара само од СОЗДАВАТЕЛОТ и само преку Спасителот, бидејќи само таа врска (тој синџир)е Чистиот и СОВРШЕНИОТ! Елхамудлилах + ХалелуЈАХ! п.с. Спасителното СЛОВО БОЖЈЕ - Кое БОГ Го отелотвори во Исус - е Вечно и од БОГА произлезено но не е творевина како што се на пример Ангелите, Пророците, ...! Преку Тоа СЛОВО, БОГ ги прави и Ангелите и Пророците ... Свети! |
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvpat slusam deka Muhamed dal takva izjava |
|
Ebu Muaz
Група Регистриран: 04.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
o sto citam Isa a.s. sin na Allah?
toa kaj vas moze taka, |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |