IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Исус навистина бил распнат?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Исус навистина бил распнат?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 78910>
Автор
Порака
hleb20 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 126
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hleb20 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 22:23
Do EvAngelos.

Ajde sega ja menuvavte biblijata ko shto sakavte sega ke ja menuvame gramatikata makedonska(ne se cudam). Dali Bog kazuva vo proroshtvoto koe e dokazano od Isus deka e za nego deka ke go stiti na site patishta( Isus go noslel krstot vo vzazduh ako ne nepravil pat).

A ti kazuvah proroshtva koi ne zname so sigurnost deka se nameneti na Isus, istiov slucaj beshe so ovaa proroshtvo za koe ti samiot TVRDESHE DEKA E ZA ISUS pa potoa smeni idea eve zashto:

Беше презрен, отфрлен од луѓето, човек на болката, свикнат на страдањата, од Кого секој го отстранува лицето, беше презрен, и за ништо го сметавме. А Тој ги понесе нашите болести, ги зеде врз себе нашите болки, додека ние сметавме дека Бог Го бие и Го понижува. За нашите престапи беше прободен, сотрен, за нашите беззаконија. Казната за нашиот мир падна врз Него, преку Неговите рани ние се исцеливме. Сите скитавме како овци, и секој одеше по својот пат. А Господ ги возложи на Него беззаконијата на сите нас. Го измачуваа, а Тој оставаше, и не ја отвори Својата уста.       Го одведоа како јагне на колење; како овца нема, пред оние што ја стрижат, не ја отвори Својата уста. Со сила и со суд се ослободија од Него, и кој ќе го искаже Неговиот род? Да, од земјата на живите го отстранија Него, за гревовите на Неговиот народ, го ранија на смрт. Му го одредија погребението меѓу злочинците, а Неговиот гроб беше при богатите,[(COLOR> иако не направи неправда, ниту пак устата Му изусти лага. "(Исаија 53:3-9, Библијата)

Ne kaza zbor ??? DALI SI TI CAROT EVREJSKI(PILAT)??? TI VELISH(ISUS)„Или! Или! Лама Савахтани!? - тоа значи: „Боже Мој, Боже Мој! Зошто си Ме оставил?” DA NE NAVEDUVAM I DRUGI ZASHTO GI IMA. Ama ajde da progledame niz prsti i za ova, ama sleduva neshto sosema kontradiktivno :

Pogreban=zakopan   megu zlocnicite ( A DODEKA BIBLIJATA TVRDET DEKA E POGREBAN=ZAKOPAN MEGU BOGATITE)

Spored biblijata e zrtvuvan za site narodi a pogore gledame deka e poginat samo za svojot narod(evreite).

Od tuka gledame deka ovie proroshtva ne se nameneti na Isus (nemame dokazi deka bile za nego) ,a dodeka za Psalm 91 samiot ni go potvrduva.

E sega koj lazet evangelistie ili Isus(bozji pratenik)???

Jas mislam prvite , zashto na Isus ne mu dolikuva da mu navedeme nekoja laga.

Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hleb20 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 22:37
Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Al islamia i hleb, знаете дека сте напорни?

Велите дека евангелистите кои биле современици и ученици на Исус, лажат во своите евангелија (како да имаат корист од лага во која и самите би верувале), а вие врз основа на кажувањата на некој си таму Мухамед (не велам дека е пророк), кој живеел седум века по Христа знае што и како било.

Да, Бог тоа го дозволи, зашто тоа беше Неговиот план за спасение уште кога настана падот во грев. Тоа што ти со цитираш за татко и син, нема никаква врска со тоа што Исус го направи.

Јован: 3:16 Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.
3:17 Зашто Бог не Го испрати Својот Син во светот за да му суди на светот, туку светот да се спаси преку Него.

1 Јован: 4:9 Во тоа ни се откри Божјата љубов, кон нас, што Бог Го испрати во светот Својот Единороден Син за да живееме преку Него.
4:10 Љубовта е во ова: не дека ние сме Го возљубиле Бога, туку Тој ни возљуби нас и Го испрати Својот Син како жртва помирница за нашите гревови.

Разбра дотука?

Евреите: 11:7 Преку вера Ное беше известен за она што уште не се гледаше, поттикнат од стравопочитување, приготви ковчег за спасение на својот дом;со неа го осуди светот и стана наследник на праведноста, која е според вера.

Истото се однесува за другите старозаветни верници.
Да имаше барем елементарно библиско познавање, ќе ти беше јасно дека тие беа спасени преку вера во Бога, но сепак Христос ги зема и нивните гревови на крстот. Арно ама, ти само си вадиш цитати кои мислиш дека го поддржуваат твоето тврдење (типично за вас муслиманите) без да ја познаваш основната доктрина на христијанството.

Ти драга немаш никаква слика, за тебе се е само сиво и замачкано-не распознаваш ни црно ни бело. Па што мајка барале да пишуваат како да биле таму, ако навистина не биле? Ова веќе се коси со сета логика. Тие што биле-не знаат, а оној кој НЕ бил-знае. Тешко дека со вакви аргументи ќе убедиш некого.

Da imashe ti elemntarno poznavanje na biblijata ke znaeshe deka svojot Edinoroden Sin ne e bash edinstven gi ima mng ko nego.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ Глава 3

17 И ете, глас од небесата говореше: „Овој е Мојот возљубен Син, во Кого Ми е милината!”

Ako go zeme bukvalno ke vidish kolku Sinovi ima Bog.

ИЗЛЕЗ - ВТОРА КНИГА МОЈСЕЕВА Глава 4

22 Тогаш речи му на фараонот: ‘Вака вели Господ: „Израел е Мој првороденец.

ВТОРА КНИГА САМОИЛ Глава 7

13 Тој ќе му изгради дом на Моето име, а јас ќе го зацврстам неговиот престол засекогаш.

14 Јас ќе му бидам татко, а тој ќе Ми биде син: ако направи беззаконие, ќе го казнам со човечка прачка и со ударци како што ги задаваат човечките синови.

ПРВА КНИГА ЛЕТОПИСИ Глава 22

10 Тој ќе Му изгради Дом на Моето Име, тој ќе Ми биде син, а Јас ќе му бидам Татко нему, и ќе го утврдам неговиот царски престол над Израел довека.”

КНИГА НА ПРОРОК ЕРЕМИЈА Глава 31

9 Еве, тргнаа со солзи, сега ги враќам утешени! ќе ги водам покрај поточните води, по рамен пат на кој не ќе се сопнуваат, зашто Јас Сум му татко на Израел, Ефрем е Мој првенец.

Jasno sega tie ???

Koj da se spasi svetot ili samo evreite eve kolku tie poznavanjeto na biblijata :
Евангелие според Матеј 15 (ред 22-25) И ете , една жена Хананејка, како излезе од овие краишта, повика кон него, велееќи> помилујме "Господи" сине давидов ! Ќерками жестоко ја мачи демон.< Но он не и одврати ниту збор. И пристапуваеќи до него, учениците негови го молеа и велеа: отпуштија оти вика по нас! А он одговори и рече: Јас сум пратен само при загубените овци на домот Израелев <

Ova za cel svet ti lici??? Ili zenanta navedena pogore padnal od na drugi svet(Mars)???

Dali za zrtva ni go pratil procitaj pogore vo Psalm 91.(dokazano proroshtvo za Isus)

A ako veruvah deka Isus e raspnat i visokresnat spored hristijanite imah Raj, no procitaj shto velet Isus za takvite vo koi spagash i ti:

„Многумина ќе ми речат(Исус) на тој ден, „Господару, Господару, зарем во твое име не пророкувавме, и зар во твое име не истерувавме демони и не изведувавме различни чуда?“ Тогаш јас ќе им речам, јасно, „Јас никогаш не сум ве познавал. Бегајте од мене, вие злотворници!“ Матеј 7:22-23

Dosta tie.
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 10:34

.

Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:06
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 15:04
Доста се реэилиш пред сите. Од кога тебе ти е важно што Исус рекол? Повторно, со твоето исламско поэнавање на Словото правиш катастрофални грешки.

Maтеј: 5:9 Благословени се миротворците, зашто тие ќе бидат прогласени за Божји деца!

Римјаните: 8:14 Само тие што се раководат според Божјиот Дух, се Божји деца.
8:15 Впрочем, Духот што Го примивте не ве претвора одново во робови, па и понатаму да се плашите од Бог! Напротив, Тој Дух ве посвои и сега сте Божји деца и на Бог можете да Му се обраќате со „Аба“, што значи „Татко“.
8:16 Самиот Божји Дух, заедно со нашиот дух, не уверува дека ние навистина сме Божји деца.
8:17 Ако сме Божји деца, ние сме и Негови наследници, заедно со Христос. Се што Бог Му дава на Својот Син, Христос, е и наше. Па и ако страдаме слично како што страдаше Христос, ќе ја наследиме и славата што ја има Тој!
9:8 Тоа значи дека не се Божји деца сите што се биолошки потомци на Авраам. Вистинските потомци на Авраам се децата што беа родени според ветувањето што го беше дал Бог.

Галатјаните: 3:26 Сите стануваме Божји деца, преку вера во Исус Христос.
4:5 Бог го испрати Христос за да не ослободи од Законот и, преку посвојување, да не направи Божји деца.
4:7 Така, сега не сте веќе робови, туку Божји деца, а штом сте Божји деца, вие ќе наследите се што е Божјо.

Филипјаните: 2:15 за да бидете беспрекорни и чисти. Меѓу овие расипани, изопачени луѓе вие треба да бидете совршени Божји деца, да светите меѓу нив како што ѕвездите светат на небото,

Сите сме Божји деца. Исус беше Оној еднаков со Него.

„Многумина ќе ми речат(Исус) на тој ден, „Господару, Господару, зарем во твое име не пророкувавме, и зар во твое име не истерувавме демони и не изведувавме различни чуда?“ Тогаш јас ќе им речам, јасно, „Јас никогаш не сум ве познавал. Бегајте од мене, вие злотворници!“ Матеј 7:22-23

Внимавај алах да не ти каже нешто слично кога ќе ти ги иэмери делата на вагата. Никогаш не си энаеш...
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 15:11
Абе браќа ХРИСТИЈАНИ (рисјани), шо се замарате со вакви проблеми со браќата МУСЛИМАНИ, зарем не е доволно напишано тука (на форумов, и форумите во светов), зарем за ова треба како магариња на мост да се инаетиме...изненадување

Дај, како шо е кажано: Кој има очи нека гледа, и кој има уши нека слуша,...

и во псалтирот: очи имаа но не гледаа, уши имаа но не слушаа...

позз.
ојдов, ме чекет дрвата ...

Изменето од Tetratka - 29.Октомври.2009 во 15:19
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hleb20 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 19:23
Ova ti se vika ne moch.

Ne znaat da odgovaraat, i pishuvaat nesho sho nema smisol, seto toa od neznaenje.

Do Rita ..

Ako zemish bukvalno deka e Isus ednakov so Bog ( kriteriuum shto go pravet Bog) togash ne se samo trojca (otecot.sinot i sv.duh) ce gi prikluceme i apostolite 12+3=15

Otvorisi biblijata i procitaj si pa komentiraj nesho ne samo ona shto rekle evangelistite ( skoro 95% kontradikno na ona shto go govorel Isus).

p.s. citaj shto velet Isus ne Pavle.

37 А тие, така збунети и уплашени, помислија дека гледаат дух. Но Тој им рече: „Што се плашите и зошто такви мисли влегуваат во срцата ваши? Видете ги рацете Мои и нозете Мои: Јас сум Истиот; допрете се до Мене и гледајте; зашто духот нема тело и коски, а, како што гледате, Јас имам.“ А кога го рече тоа, им ги покажа рацете и нозете. Но, додека тие од радост уште не веруваа и се чудеа, Тој им рече: „Имате ли овде нешто за јадење?“ Тие Му дадоа парче печена риба и мед со саќе. И кога зеде, јадеше пред нив. Ев. Според Лука 24 .37-42

E sega ti preostanuva da vidih koj bil Jona i shto napravil, zashto istoto Isus go napravil ko Jona.

Тогаш некои од книжниците и фарисеите одговорија и рекоа: „Учителе, сакаме да видиме знак од Тебе!“ А Тој им одговори и рече: „Лукав и прељуботворен род бара знак; но нема да му се даде знак освен знакот на пророкот Јона; зашто, како што Јона беше во утробата на китот три дни и три ноќи, така и Синот Човечки ќе биде во срцето на земјата три дни и три ноќи. Евангелие според Матеј 12 . ред 38-40

Изменето од hleb20 - 29.Октомври.2009 во 19:26
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 19:29
не можам да го разберам ова ... Незнам, можеби не разбирм кирилица
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 19:39
Originally posted by hleb20 hleb20 напиша:

Ova ti se vika ne moch.

Ne znaat da odgovaraat, i pishuvaat nesho sho nema smisol, seto toa od neznaenje.

Do Rita ..

Ako zemish bukvalno deka e Isus ednakov so Bog ( kriteriuum shto go pravet Bog) togash ne se samo trojca (otecot.sinot i sv.duh) ce gi prikluceme i apostolite 12+3=15

Otvorisi biblijata i procitaj si pa komentiraj nesho ne samo ona shto rekle evangelistite ( skoro 95% kontradikno na ona shto go govorel Isus).

p.s. citaj shto velet Isus ne Pavle.

37 А тие, така збунети и уплашени, помислија дека гледаат дух. Но Тој им рече: „Што се плашите и зошто такви мисли влегуваат во срцата ваши? Видете ги рацете Мои и нозете Мои: Јас сум Истиот; допрете се до Мене и гледајте; зашто духот нема тело и коски, а, како што гледате, Јас имам.“ А кога го рече тоа, им ги покажа рацете и нозете. Но, додека тие од радост уште не веруваа и се чудеа, Тој им рече: „Имате ли овде нешто за јадење?“ Тие Му дадоа парче печена риба и мед со саќе. И кога зеде, јадеше пред нив. Ев. Според Лука 24 .37-42

E sega ti preostanuva da vidih koj bil Jona i shto napravil, zashto istoto Isus go napravil ko Jona.

Zapomni nikoj od evangelistite ne bil ocevidec na "raspnuvanjeto" , samo od slushanje.

Абе иди бегај, не ми се праи наудрен. И сто пати да ти објасни некој, пак ќе се натегаш и ќе одрекуваш..

Што има да ги приклучуваш апостолите? Тие не се еднакви на Исус. Тој е Спасителот, а тие беа Неговите ученици.
Имаш од мене кец по Христологија.

Контрадикторно? Тоа што Исус го кажал, апостолите го запишале. Кај виде тука контрадикции? Ау да, заборавив, Мухамед така вели. Или пак ти? Секако вие најдобро знаете. И не ми се фаќај одма за апокрифни книги.

А што се однесува до Јона:

Матеј: 12:40 Зашто, како што Јона беше во утробата на големата риба три дни и три ноќи, така и Синот Човечки ќе биде во срцето на земјата три дни и три ноќи.”

Исус тука вели само дека три дни ќе биде во срцето на земјата-на третиот ден после смртта ќе воскресне. Ништо повеќе. Не вели: "ќе ми се случи скроз истото како и на Јона". Не можеш целосно да ги споредуваш нив двајца.

Јован: 2:19 А Исус им одговори и рече: „Разурнете го овој Храм, и ќе го подигнам за три дни!”

И тука Христос зборуваше за Себе. Тие ниту буквално го разурнаа, ниту Тој буквално го изгради своето тело од цигли, песок и сл. Значењето е пренсосно и во двата случаја.

Лука: 8:10 Тој пак им рече: „Вам ви е дадено да ги знаете тајните на Божјото Царство; а на другите им се даваат во параболи, така што: гледајќи да не гледаат и слушајќи да не разбираат.

Do I make myself clear?

A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 19:46
OK, ajde da ja mineme ovaa nepreodna linija... mislam na "problemot" so raspnuvanjeto.

Mene me interesira da doznaam:

- Sto kje se promeni so Isusovoto propovedanje ako dokazheme deka toj ne bil raspnat?

- Sto kje se promeni so Isusovoto propovedanje ako dokazheme deka bil raspnat?

So drugi zborovi, zoshto polemizirame okolu ova prashanje?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hleb20 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 20:20
Hheh ne mozam da se iznasmejam.

Eve sega da ti bide pojasno:

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН Глава 14

11 Верувајте Ми дека Јас Сум во Таткото и Таткото во Мене; ако пак не - верувајте заради самите дела.

Tatkoto vo mene ( ne zboruvam i nishto ne pravam sam od sebe tuku od onoj koj me prati)

Isus vo Tatkoto ( Za Bog Isus beshe milenik, normalno deka e vo nego kako milenik,kako bozji pratenik)

Ako pak zemame bukvalno procitaj 3 glavi od Jovan podolu i ke najdesh:

Vo ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН Глава 17 pisuva21 за да бидат сите едно; како што си Ти, Татко, во Мене, и Јас во Тебе, така и тие да бидат едно во Нас, за да верува светот дека Ти Ме испрати.

Za bukvalno zaklucok: Jas Bog vo Boga i Bog vo mene Bog i te molam Bog site ovie (12 apostoli) da bidat Bogovi???

odluci ti sama dali kje zemesh bukvalno ili ne.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2009 во 20:23
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

OK, ajde da ja mineme ovaa nepreodna linija... mislam na "problemot" so raspnuvanjeto.

- Sto kje se promeni so Isusovoto propovedanje ako dokazheme deka toj ne bil raspnat?

Целото Христијанство се заснова на Исусовата смрт на крстот како казната за нашите гревови. Со својата смрт, Христос ги зема нашите гревови и плати за нив. Преку вера во Него, тие ни се простени.
Муслиманите пак, сакаат ова да го побијат, со цел да докажат дека Христос не е Синот Божји, туку обичен пророк. Сфаќаш ли? Ако не умрел, па воскреснал, целото наше верување би паднало во вода. Ама за волја на вистината, Исус умре, воскресна и сега е жив!

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 00:11

Апостолите, евангелистите, сите христијани, евреите, римјаните, еврејскиот историчар Јосиф Флавие, римскиот историчар Тацит, речиси сите луѓе верници и неверници, теисти и атеисти тврдат дека Исус бил распнат.

Од друга страна арапот Мухаммед од 7 век кој ниту бил во Ерусалим кога Исус ги распнувале, ниту пак живеел во тоа време (значи далеку од просторот и далеку од времето), значи тој тврди дека Исус не бил распнат.

Замислете дека вие сте порота и на судењето ви доаѓаат сите горенаведени сведоци и ви тврдат дека Исус бил распнат, а потоа доаѓа Мухаммед и ви тврди дека Исус не бил распнат туку Аллах му ги заменил ликот на Исус со некој непознат таму (веројатно Јуда според Исламската традиција) и дека всушност тој бил распнат, а не Исус.
Кому ќе верувате? На очевидците и историчарите од 1 век или пак на арапот Мухаммед од 7 век?
Зарем може да се споредуваат овие две страни?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 00:18

Вистинскиот Мухамед (с.а.в.с) бил доследен Христов следбеник кој го признавал Христовото распнение и воскресение, не водел војни, никого не убил, нити дозволил (под билокакви услови) некој да биде убиен во Името БОЖЈЕ!

Вистинскиот Апостол Мухамед никогаш не се нити израмнувал, нити воздигнувал над Исус, што му донело многу маки, а на крајот дури и смрт од страна на арапските љубоморни книжници!

п.с. Вистинскиот Мухамед немал никогаш повеќе жени, туку една и единствена - Хадиџа!

Изменето од spiros - 30.Октомври.2009 во 00:19
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 00:27
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Hristijanstvoto se temeli na temata za raspnuvanjeto i voskresenieto na Hrista. Imeno, kako sto veli Biblijata
vo 1 Korintjanite 15:12-19:

12" И кога за Христа се проповеда дека воскреснал од мртвите, како тогаш некои помеѓу вас велат дека немало воскресение од мртвите?

13 А штом нема воскресение на мртвите, тогаш и Христос не воскреснал;

14 ако, пак, Христос не воскреснал, тогаш празна е нашата проповед, празна е и вашата вера.

15 При тоа, ако навистина мртвите не воскреснуваат, ние излегуваме лажни сведоци Божји, видејќи сведочевме за Бога дека Го воскреснал;

16 оти, ако мртвите не воскреснуваат, и Христос не воскреснал;

17 ако, пак, Христос не воскреснал, суетна е верата ваша; вие сте уште во своите гревови;

18 тогаш и оние, што умреле за Христа, загинале.

19 И, ако само во овој живот се надеваме на Христа, тогаш сме ние најбедни од сите луѓе."

Obratete posebno vnimanie na posledniot stih.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 78910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.