|
"ФАЛА БОГУ ШТО СУМ АТЕИСТ"! |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 18> |
Автор | |||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сакаш да кажеш дека оние што не се верници се неоформени личности?? Дека се помалку вредни? |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne rekov taka i ne mislam taka. Samo rekov deka verata ima golema uloga vo kreiranjeto na karakterot na covekot. |
|||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Верниците (оние вистинските) имаат далеку повисоки морални стандарди и правила. Атеистите се во голем дел духовно эакржлавени и эакоравени во поглед на некои работи. Освен тоа, кога си верник, доэволуваш Бог да ти ги менува карактерот и срцето. Тоа веројатно никогаш нема да го раэбереш. |
|||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekako deka ima i ateisti so visoki moralni standardi. No, ako eden covek e vistinski vernik,togas ima stravopocit pred BOG da ne napravi pa duri i da pomisli zlo. I bi rekol samo za tvojata posledna recenica Rita, se nadevam deka nema da mi zameris... Nikogas ne veli NIKOGAS. Mozebi i Ateist ke stane vernik eden den pa ke razbere kako e da se bide vernik . Pozdrav |
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dream on |
|||
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист) Атеист, светлината е онтолошка карактеристика на љубовта како дел од психосоматичното својство на тварната енергија или целата твар како првопричина на љубовта... Таа не се гледа со ОЧИ, а со СРЦЕТО... Тоа и кај тебе е така, обаче, ти не сакаш тоа да го признаеш... п.с. Во празнословието не е мудроста - КРАТКО И ЈАСНО |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од Атеист (барем не овој Атеист) никогаш верник нема да биде, а за обратното се познати многу случаи. BTW сам си ја кажа поентата, верникот (барем оној кој што за себе може да каже дека има морални и хумани стандарди) не го прави тоа затоа што е човек, туку затоа што се плаши од казната божја или пак се подлажува дека од него ќе ја добие наградата, своето заслужено место во рајот. |
|||
|
|||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што ти реков? Знаев дека нема да скопчаш. Вистината е тааа-попусто ја негираш. Треба да имаш доблест и фино лепо да си признаеш дека тоа е така. Освен тоа, основните општествени правила од каде се? Кој ги измисли? Сигуно не биле тоа Маите, старословените или канибалите. Како знаеш дека крадењето, убивањето, лажењето, прељубата се лоши? Кој го има смислено тоа? Библијата, Божјите стандарди запишани таму, de facto никоја друга книга ги нема дополнето или надминато. Ниту к*ранот, ниту ведите, ниту Конфучие, ниту Буда, не ги имаат променето или надградено. |
|||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што знаеме ние глупите атеисти спрема вас Просветлените Верници. Погледни сите криминалци, психопати, убијци, педофили, наркомани, прељубници се атеисти. Жалам што тоа го мислиш така. Факт: Најголемиот број на гореспомнатите се верници End of discusion Изменето од Ateist - 29.Октомври.2009 во 20:20 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nieden Vistinski Vernik ne moze da bide niedno od toa sto go navede gore. Od kade gi izvadi tie fakti? |
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зборот верски фанатизам не ти говори сам по себе доволно? Не сум знаел дека има вистински и невистински верници. Кои се едните а кои се другите? Ке бидеш љубезен да не просветлиш нас глупите Атеистчиња? Изменето од Ateist - 30.Октомври.2009 во 00:54 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Verskiot fanatizam e nesto odvratno spored mene. Inaku treba da znaes deka ima vistinski i lazni vernici. Mislam deka ne si tolku glup za da te prosvetuvam,samo ke spomnam koi se Vistinski Vernici. Onie koi vistinski veruvaat vo Boga i imaat dela. Onie koi go sakaat svojot blizen i se spremni da pomognat bez razlika na vera, nacija,rasa,etnicka pripadnost, ekonomska sostojba, opstestvena polozba,obrazovanie...onie koi na site lugje gleda kako deca Bozji , ednakvi na sebe. Pozdrav! |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Погледни го ЦРВЕНОТО - и прочитај го коментарот под него... п.с. Ако некој од “математичарите“ (на форумов), најде Н.З.С. на ова ја не знам шо да направам... (оставам отворено - предложете вие) |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OK, shala na strana, boldiranoto vo mojot quote dava odgovor. A NZS soodvetno na boldiranoto mozhat da go najdat samo onie so povisok IQ koificient, i normalno so minimum smisol za parabolichni shegi Изменето од Marko sk - 30.Октомври.2009 во 08:48 |
|||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |