|
Колку се чита Библијата? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Biblijata e najzastapenata kniga vo svetot. Se procenuva deka dosega se proizvedeni 4,8 milijardi primeroci. Samo vo 2007 godina bile otpecateni povekje od 64.600 000 Biblii Kolku da imame pretstava sto znaci toa, istata taa godina najprodavaniot roman imal prv tiraz od 12.000 000 primeroci vo USA. Изменето од KINGDAVID - 28.Октомври.2009 во 19:25 |
||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Justenijan rekol: Citajte Biblija, zasto e poslatka od najslatkiot med, citajte biblija da ne bi bile slepi i vodici na slepci. |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovoj podatok pokazhuva kolku primeroci se otpechateni, a ne kolku se prochitani. Veruvam deka taa godina posocheniot roman bil prochitan povekje otkolku otpechatenata Biblija. Retko koj bi kupil roman samo da go stavi na polica ili da procituva po nekoja strana od vreme na vreme. Seto toa me naveduva da pomislam deka odgovorot na prashanjeto Колку се чита Библијата? e - malu. Mnogumina ja imaat, no malkumina navistina ja chitaat. Mnogu se pechati i mnogu se podaruva... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se soglasuvam so tebe , Biblijata E najprodavanata kniga, a sigurno e i Najnecitanata megu Najprodavanite, za zal. |
||
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
No zatoa pak, od druga strana ja imame i najpecatenata i najprodavanata i najcitanata Kniga: KU-RANOT!
ALLAHU EKBER! ALLAH E NAJGOLEM! |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе ман, не знам от кога КУ-РАНОТ станал “најчитана книга...“ Ако не знаеше треба да разбериш дека како светското културното наследство најмногу (околу 80,90%) се библиските артефакти и ракописи... (Кумран и т.н. ...) Кога тие работи биле достапни за човекот, идејата за КУ-РАН била некаде на маргините на онтолошката пропаст на човекот (п.с. човек кој не верува во МЕСИЈАТА!!!)... жалам, ама тоа е така! |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |