|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 98> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За сите слики треба да се знае точно од каде се. Ова? Или ова? Изменето од Каснакоски - 24.Октомври.2009 во 12:36 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дај поцелосен превод де. Ако има .... значи нешто не е како што треба. Бугарската окупаторска армија, која најпрво го завладеја источниот дел на Грчка Македонија, а подоцна ја расшири окупационата зона до окрузите Халкидики и Кукуш, остваруваше секакво насилие во однос на грчкото население. Мародерства, насилно побугарување, економско и морално потисничество на грчкото население се придружуваа со заселување и настанување на Бугари на територијата на Македонија. Фотографски архив на Е. Кофес. Зошто не го покажа и Приложение 5? Изменето од Каснакоски - 24.Октомври.2009 во 15:32 |
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак - нека отворим снимката: Гарантирам ти што тие не са Бугарски воjници или полицаи. Униформата ми прилича на италианска.. |
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Било е практика на Титовите партизани да се обличат во Бугарски униформи и после да се снимат со убити од них "соработници на Бугарскиот окупатор"... После тие снимки са праштани по весниците по Европа како доказателство за "извршените sверства од Бугарскиот окупатор"
Чоли, линкови од други форуми се забранети! Модераторот Изменето од Македон - 24.Октомври.2009 во 22:27 |
||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova mi lici na fotomontaza |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zasto? |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tie dvete zeni kako da ne se vo kontekst so situacijata , drugite sedat na klupa a edna e sama a ne gi gleda ostanatite |
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И да не е фотомонтажа што удостоверува таа слика? Видим 4 глави, зад них 3 изправени жени и 4 седнали мажи, като наj десниот е облечен во нешто като униформа.Може да се коментира што тие седмината отзаде са партизани кои се снимали со главите на убиени полицаи или стражари... А като гледам адресата на сликата: http://razkritia.com/wp-content/uploads/partizani-1.jpg ме насочва кон еден бугарски саjт : http://razkritia.com/ Коj e публикувал сликата до посочи адресот и на целата статиjа да видим за какво стаа дума |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo ARMENSKIOT ORIGINAL pisuva nesto drugo. Abe site masakri gi napraivte na Bugarite vrz makedonskiot narod. http://bibleprobe.com/christianmartyrs-armenia.htm Изменето од Каснакоски - 24.Октомври.2009 во 15:23 |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci nekoi od slikive ovde se cisti falsifikati ili fotomontazi
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bingo!
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Србија можеби имало, иако е ова глупост според мене, ама во Македонија не. Сега ќе испадне дека сите слики се фалсификати, дека не знаеме кој ја уби Маца Овчарова, Стив Наумов, дека не знаеме кој ја уби Невена Георгиева, дека не знаеме кој ја запали Црквата во Скопје и ги украде иконите. Циркус! Изменето од Македон - 24.Октомври.2009 во 22:24 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aма ништо не кажувате за тие слики кои ги постирав јас од пред Прилепската касарна, убиените партизани на кои македонскиот народ им одава почест и слично. Изменето од Македон - 24.Октомври.2009 во 19:05 |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znaeme za potekloto na tvoite sliki si gi uploadiral, da bea prezemeni od net ke se otkriese od kade si zemal
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |