|
Соја |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
busvek
Нов член Регистриран: 26.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sojata e Extra
koristam dosta cesto retko koristam vo snicla ili troski a taka koga ja koristam najcesto vo kombunacija so kopiri ili pecurki pa nekogas i zaedno poveke koristam Soy Protein Bar ili Soy Protein Shake kako gotovi proizvodi a ima dosta rabti od soja kako sirenje od soja mleko od soja krem od soja sos ,jogurt pa duri i sladoled ..... Makedonskata kujna mislam deka mnogu gi zapostavuva dobrite i pred se ZDRAVITE recepti.Poveketo od rabotite od soja iskreno za nekoi koj sto nemamat probano se nevkusni ali ako e dobro prigotvena ili se koristi kako gotov proizvod super e a i mene nekoi raboti od soja mi se Bljaak. |
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро објаснето,што мислите вие другите имате ли некои финти? |
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може полнети пиперки со ориз и соја трошки, место со месо...
Добро одат и во супа од печурки ... само не треба да се стават многу Мевциња од соја ставам и во боранија, во манџа од компири, а некогаш и во грав кога немам вистинско месо Јас сојата, било да се трошки било да е месо (парчиња или шницли) прво ја варам и тоа со некој зачин (некогаш ставам зачинал, некогаш само оригано) зашто ми има некако мирис на грав...барем мене така ми се чини...Потоа ја спремам исто како да е месо мелено (кога е за во мусака или за полнети пиперки или за сарми) |
||
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дали тоа сте го правеле на ист начин како и обичната мусака мислам на месото и сојата?? |
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sum jadela i musaka so soja vo zamena za mesoto i vkusna e
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сум користела од теглите во Кам и не се лоши (во недостаток на домашна кисела зелка), а и не се малце (за двајца на два пати-значи една тегла за четворица)...Па многу зависи и кој колку сарми јаде |
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас купив од вакумираните ,оцена од 1 до 5 тие ке добијат 3
|
||
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам за тие пакуваните во тегли,дури има и9 едни вакумирани во кеси што се продаваат ама некако сум скептична за нив
А плус ми се чини дека една тегла ми се малце |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рецепт немам,незнам зошто не користам соја...ама кисела зелка можеш да си најдеш во КАМ-маркет
|
||
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пошто поминаа сармите со кисели зелки(мене ми се потроши) веќе неможам да правам сармичка со трошки од соја затоа ако некој знае друг рецепт за припремање на трошките од соја нека пише~!
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми се чини дека имаше ваква тема ама неможам да ја најдам....
Затоа кој знае нешто повеќе за неа и нејзините својства слободно нека пиши овде! А ова важи и за тие кои знаат рецепти за припремање на сојата. Изменето од mamma - 19.Април.2008 во 19:30 |
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |