|
Брак со 3 братучед во исламот- ДА или НЕ? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
take that
Нов член Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Октомври.2009 во 23:38 |
BARAM INFORMACII KOJ E POUPATEN
|
|
take that
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum musliman no ne sum dovolno upaten po ova prasanje zatoa baram informacii pd poupatenite od mene so mislam deka gi ima mnogu
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам дека не ти е толку итна работата и дека може малку да почекаш. Овде има солидни познавачи на исламските закони па некој ќе ти одговори.
Јас колку што сум видела-се земаат и први братучеди ... Ова инаку претставува родосквернување или инцест. Изменето од maria_magdalena - 18.Октомври.2009 во 13:25 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
take that
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa imam vreme ama ne mnogu hmm.Pa se nadevam deka nabrvo ce mi odgovori nekoj dobar poznavac A inaku za toa sto si videla deka se zemaat i prvi bratucedi e strasna rabota.Mislam deka toa e nadvor od pametot a ova so tret bratuced moze nekako da se zamisli
|
|
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислиш дека некој ти поверува кога се претстави како муслиман? Одговор: - Во нормални услови, бракот треба да се вклучува со што подалечни роднини, како што рекол Пратеникот:" Женете се со што подалечни роднини!" Додека во вонредни услови може да се оди поблиску. |
|
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сум видел. Дури и сум прочитал дека девер може да си ја ожени својата снаа. А знаете каде сум прочитал? Во БИБЛИЈАТА! |
|
take that
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa sega,ne e dobro definirano koi se tie vonredni uslovi pa covek moze sam da si gi interpretira tie uslovi.Ama fala za odgovorot ocekuvam nekoj pokonkreten odg
|
|
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Кога браќата живеат заедно па едниот од нив умре, а да немал син, жената на покојниот нека не се премажува надвор од куќата, туку нека и пристапи кон неа нејзиниот девер и нека си ја земе за жена, па да ја изврши деверската должност."( Петта книга Мојсеева, 25:5 )
[:-&] [:-&] [:-&] |
|
take that
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmm ne sum tolku star.Znaci sepak gospod ni dal um sami da gi opredelime tie uslovi no ne i da preterame
|
|
Dzingis Kan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ете ти одговор на твоето прашање. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво што си го цитирал Мојсеј, само што прашањето на take that е што вели исламот за земањето меѓу роднини кое е многу вообичаено меѓу муслиманите, а не што вели Мојсеевото Петтокнижие, дадено на Евреите. А ова за девер и снаа-пак го имаш во к*ранот, и не им е страно на мислиманите. Но на Христијаните-не им е својствено од проста причина што ние не сме под Мојсеевиот закон зашто Исус го исполни истиот и не ослободи од неговиот јарем. Ете затоа, се додека некои народи се под ваков јарем, ќе се случуваат и-вакви бракови, а со тоа и ќе се раѓаат дегенерирани поколенија. |
|
|
|
take that
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm pak ne dobiv odgovor na moeto prasanje.Ce cekam nekoj poupaten.A za pokolenijata koi se degenerirani ne e samo od toa toa e bpzja kazna za nekoa si delo vo tekot na zivotot
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За дегенерациите, не можеме баш се да припишеме на Божјата казна, не е Бог некој садист, злобен старец кој гледа од горе и се одмаздува постојано.
Не очекувајте да се земате вака со роднини-а кога ќе се родат деца со аномалиите да речете “Така сакал Бог“, “Ме казнил Бог итн“. Зар не мислиш дека за некои работи сами ја сносиме одговорноста? Зар е можно да сакате братучеси со еротска љубов, па тие ви се иста крв, кај старите народи немало ни израз за братучед туку исто се викале браќа, сестри (како денес во Србија-брат од стрико итн). |
|
|
|
take that
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E da ama sepak 3 bratuced ne mislam deka e tolku blizok rodnina,barem ja taka mislam Koga posoi golema ljubov
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |